-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telšiai ūžia: savivaldybė iš tarybos nario pirks apleistą daugiabutį

Telšių rajono savivaldybės tarybos posėdyje balsų dauguma nutarta pirkti tos pačios Tarybos, partijos „Tvarka ir teisingumas“ nariui, Antikorupcijos komisijos pirmininkui, verslininkui Danieliui Rupšiui priklausančius butus daugiabutyje. Prieš 22 metus pastatytas namas, taip ir nesulaukęs gyventojų, stovi šalia Telšių, Ryškėnų kaime, Žarėnų gatvėje.
Apleistas daugiabutis prie Telšių
Apleistas daugiabutis prie Telšių / Giedros Akavickienės nuotr.

Už 12 butų verslininkas nori gauti 95 tūkstančius eurų.

Dėl D.Rupšio sumanymo Savivaldybei parduoti butus bangas sukėlė nepartinis Telšių rajono savivaldybės tarybos narys Algirdas Bacevičius. Jis kartu su žurnalistais nuvyko į Ryškėnų kaimą.

Pirmas įspūdis, kaip atrodo namas, tikrai prastas. Jau nuo plento iš tolo švietė skylės namo stoge. Kuo arčiau, tuo namas atrodė baisiau.

Trijų aukštų namas pastatytas 1994 metais. Statyba nebaigta: išmūrytos sienos, uždengtas stogas. Vidaus patalpos neįrengtos.

Sienos vietomis įskilusios, lietvamzdžiai nudraskyti, langų rėmai gerokai apipuvę ir patręšę. Kai kur langų stiklai išdaužyti, tarsi pajuokai užlipdytas lipdukas „Saugo policija“.

Giedros Akavickienės nuotr./Apleistas daugiabutis prie Telšių
Giedros Akavickienės nuotr./Apleistas daugiabutis prie Telšių

Namo kiemas priminė apleistą ištuštėjusį vienkiemį. Atrodo, krūmai ir medžiai tuoj tuoj sulįs į irstantį pastatą. Teritorijoje stūkso niekam nereikalingi betono blokai, kitos atliekos.

Pastatas priklauso trims savininkams

Savo iniciatyva apžiūrėti namo buvo nuvykęs dar vienas Savivaldybės tarybos narys, Darbo partijai priklausantis Rimantas Adomaitis. Matyt, politikui pastatas patiko, nes Tarybos posėdyje nubalsavo už neįrengtų butų pirkimą.

Daugiabutyje-vaiduoklyje iš viso yra 18 butų. Dauguma jų – 12 – yra D.Rupšio nuosavybė, penki priklauso Savivaldybei, dar vienas – Plungėje įsikūrusiai teisinei įmonei.

Telšiškis D.Rupšys už savo 12 butų paprašė 95 tūkstančių eurų, teisinė įmonė už vieną butą – 8650 eurų. Savivaldybė nusprendė, kad šiems butams pirkti užteks 100 tūkst. eurų, tai yra 3650 eurų mažiau negu prašo kartu sudėjus abu pardavėjai – D.Rupšys ir įmonė. Matyt, tikimasi nežymiai nusiderėti.

Savivaldybė investuos dar 600 tūkst. eurų

Tarybos narys D.Rupšys nemato nieko blogo, kad savivaldybė iš jo pirks 12 butų apleistame name.

Giedros Akavickienės nuotr./Apleistas daugiabutis prie Telšių
Giedros Akavickienės nuotr./Apleistas daugiabutis prie Telšių

Pasiaiškinimą turi ir Telšių rajono meras Petras Kuizinas, nubalsavęs už butų pirkimą. Meras žurnalistams aiškino, kad iš pirkinio bus nauda – nupirkus butus, sutrumpės eilė socialiniam būstui gauti.

Name esančius didesnius butus planuojama skaidyti į mažesnius, taip pat paaukštinti ir įrengti mansardą. Taip pavyktų suprojektuoti net 32 butus vietoj esančių 18. Savivaldybės duomenimis, statybos baigimas kainuotų 667 tūkst. 323 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius