Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Trakai atsinaujina: daugiau nei už 3 mln. eurų bus rekonstruojami „vartai“ į miestą

Trakų vartais vadinama, nors ir prastos būklės autobusų stotis skaičiuoja paskutines dienas – miesto valdžia planuoja rekonstruoti ir pastatyti didesnį bei modernesnį pastatą. Teigiama, kad daugiau nei už 3 mln. eurų privatus investuotojas pastatys ir įrengs naują autobusų stotį, parduotuvę, kavinę ir automobilių stovėjimo aikšteles. Už tai jis gaus galimybę išnuomoti prekybines patalpas „Rimi“ parduotuvei.
Trakuose planuojama rekonstruoti autobusų stotį
Trakuose planuojama rekonstruoti autobusų stotį / „Puikus Būstas"
Temos: 2 Statybos Trakai

Esami pastatai miesto pradžioje statyti dar 1987 metais ir tikrai nepuošia turistų gausiai lankomų Trakų. Todėl miesto valdžia kartu su privačiu investuotoju, nekilnojamojo turto plėtros bendrovei „Trastas“ vadovaujančiu buvusiu „Vilniaus prekybos“ akcininku Dariumi Nedzinsku susitarė dėl galimybės čia pastatyti naują autobusų stotį.

Iškils modernus pastatas

Planuojamą statyti kompleksą sudarytų nauja autobusų stotis su inžineriniais statiniais ir parduotuvė. Taip pat kavinė, Trakų informacijos centras, dviračių nuomos punktas ir automobilių stovėjimo aikštelė, kur suplanuotos ir elektromobilių įkrovimo vietos.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Darius Nedzinskas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Darius Nedzinskas

„Pastatas suprojektuotas taip, kad jo tūriai būtų išskaidyti ir visiškai derėtų su Trakų kraštovaizdžiu. Tarp dviejų pastatų bus įrengtas pėsčiųjų pasažas, kur bus pastatyti suoliukai, įrengtas Trakų informacijos centras, dviračių nuoma, patalpos kavinei. Pastato fasadas atkartoja ežero krantus, daroma viskas, kad jis atrodytų kuo artimesnis kraštovaizdžiui“, – 15min pasakojo D.Nedzinskas.

Be to, pasažo stogą ketinama apželdinti žole, o pastatą apjuos smilgos, priminsiančios nendres.

Sukurs naujų darbo vietų

Įmonė į projektą planuoja investuoti daugiau nei 3 mln. eurų, o savivaldybė prie projekto prisidėti neplanuoja. Plėtotojas, įgyvendinęs projektą, autobusų stoties valdymą perduos miesto valdžiai, o pats įgis galimybę išnuomoti prekybines patalpas „Rimi“ parduotuvei.

„Mes gauname tik parduotuvę. Skaičiavome, kad projektas mums turėtų atsipirkti per 13–14 metų“, – teigė bendrovės savininkas.

D.Nedzinsko tvirtinimu, įgyvendinus šį projektą bus sukurta mažiausiai 50 naujų darbo vietų, įrengtos papildomos 72 automobilių statymo vietos.

Jo teigimu, darbai turėtų prasidėti šių metų vasaros viduryje, kartu su žiedo rekonstrukcija.

„Darbus norėtume pradėti šių metų vasaros viduryje arba pabaigoje ir turėtume pabaigti iki 2018 metų vidurio. Šį projektą turėtume baigti kartu su žiedo rekonstrukcija. Darbai jame pradedami šią vasarą ir iki 2018 metų pradžios jis turi būti užbaigtas“, – teigė D.Nedzinskas.

Rangos darbams konkursą bendrovė planuoja skelbti birželį.

Sutvarkys aplinką

Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Kvedaravičius 15min pasakojo, kad, pabaigęs šį projektą, investuotojas yra numatęs skirti 100 tūkst. eurų greta esančiam kultūros paveldo objektui – kalvai, kurioje kažkada stovėjo Skaisčiausios Dievo Motinos cerkvė.

„Bus įrengtos stovėjimo aikštelės, sutvarkyta visa teritorija, net ir ta, kuri nepatenka į šį projektą. Vėliau iš investuotojo lėšų planuojama sutvarkyti šalia esančią kalvą, kuri yra istorinė vieta, bet kol kas konkrečių sprendinių nėra. Bus sutvarkyta teritorija nuo stoties iki tako prie ežero“, – tikino D.Kvedaravičius.

Anot jo, per rekonstrukciją stotis nebus perkelta į kitą vietą – greta naujai statomo pastato bus įrengta laikina stotelė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius