Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tvarus ir ekonomiškas sprendimas šildymui: atlaikys ir ekstremalų šaltį

Amžinas retorinis klausimas individualaus namo savininkams: kokį pasirinkti šildymo būdą? Šiuo metu rinka siūlo plataus spektro sprendimus, dalį jų galima kombinuoti ir naudoti kelis vienu metu: kietasis kuras, dujos, elektra ar šilumos siurbliai. Visgi, vartotojai šiandien yra linkę pagalvoti į priekį ir vardan kokybės, tvarumo bei eksploatacijos kaštų renkasi energiją taupančią namų šildymo sistemą – „oras-vanduo“ šilumos siurblius.
„Panasonic“ nuotr./Šilumos siurblys
„Panasonic“ nuotr./Šilumos siurblys

Kaip veikia šilumos siurblys oras-vanduo“?

„Oras-vanduo“ šilumos siurblys – absorbuoja šilumą iš lauko oro ir perduoda ją į patalpas per įrengtus šildymo prietaisus: grindinį šildymą, radiatorius. Taip pat ruošia karštą vandenį.

„Tai ekonomiška, ekologiška ir aplinką tausojanti moderni šildymo alternatyva. Pasirinkdami tokią šildymo sistemą, visą šildymo sezoną bus pastovi pageidaujama patalpos temperatūra, o nustatymus galėsite keisti mygtuko paspaudimu. Nebereikės dirbti pečkuriu, galėsite mėgautis komfortu,“ – teigė „Panasonic“ pardavimų atstovė Baltijos šalims Ramūnė Budrikienė.

Statant naują namą nebereikės projektuoti atskiros katilinės, kuro saugojimo vietos ir talpyklos, kadangi šilumos siurblio vidinę dalį galima montuoti bet kurioje namo patalpoje, tiesiog virtuvėje ar skalbykloje, taip organiškai priderinant prie bendros buitinės technikos. Patalpoje kurioje stovės šilumos siurblys nebūtinas langas, kaminas ar kiti įrenginiai, būtini kuro katilams, taip atpigins namo statybos darbus.

„Panasonic“ nuotr./Šilumos siurblys
„Panasonic“ nuotr./Šilumos siurblys

Mitus gamintojai šalina

Šiandien šios alternatyvios šildymo įrangos gamintojai išties juda kartu su sparčiu rinkos ritmu ir išgyvendino apipintus mitus, kad šilumos siurbliai neišlaiko galios prie žemų temperatūrų, dirba neefektyviai, garsiai, netinkami šildyti namus radiatoriais. Bene daugiausia prie to prisideda šilumos siurblių gamintojas „Panasonic“, pateikdamas rinkai analogų neturinčią inovatyvią „T-CAP“ technologiją.

Nebereikės dirbti pečkuriu, galėsite mėgautis komfortu

Dėl šios „Panasonic“ patentuotos technologijos, „Aquarea T-CAP“ šilumos siurbliai leidžia šimtu procentu išlaikyti šildymo galią iki -20 laipsnių šalčio, be elektrinio šildytuvo pagalbos ir ekonomiškai šildyti iki -28 laipsnių šalčio. Šio tipo šilumos siurbliai pritaikyti šiauriniam klimatui ir ypač rekomenduojami tuomet, kai bus vienintelis šilumos šaltinis.

Dėl šios technologijos, šilumos siurblių efektyvumas yra ypač aukštas ir užtikrina mažas patalpų šildymo sąnaudas. Naudingumo koeficientas (COP) – 4,84. Tai reiškia, kad suvartojant 1 kilovatvalandę elektros energijos, šilumos siurblys gali atiduoti net 4,84 kilovatus šilumos energijos.

Šio tipo šilumos siurbliai gali paruošti vandenį net iki 60 laipsnių šilumos į šildymo sistemą. Todėl tinka naudoti tiek grindiniam, tiek radiatoriniam šildymui. Vasaros metu šilumos siurblys gali vėsinti patalpas, o vandenį buitiniam vartojimui ruoš ypač mažomis sąnaudomis.

Šilumos siurbliai gali būti žemo triukšmo išpildymo, todėl gyventojams nekels jokių problemų dėl triukšmo.

Panasonic „Aquarea“ šilumos siurblius paprasta sumontuoti ir eksploatuoti, yra lengvai priderinami prie jau veikiančių šildymo sistemų ir saulės kolektorių. Tai yra puikus sprendimas, kur nėra nutiestas dujotiekis.

Dizaino sprendimai

Panasonic „Aquarea“ šilumos siurblių „oras-vanduo“ vidinė ir išorinė dalys yra kompaktiškos ir užima labai mažai vietos. Šilumos siurblių prijungimas prie sistemos numatytas įrenginio apačioje, todėl vamzdynai, kyšantys virš įrenginio, kaip dažniausiai būna pasirinkus kitų gamintojų šilumos siurblius, negadins interjero. Už išskirtinį sprendimą ir dizainą Panasonic „Aquarea“ gavo „Pro Awards 2017“ apdovanojimą.

Panasonic turi bene didžiausią gamą šilumos siurblių. Vartotojas gali pasirinkti skirtingų komplektacijų „Aquarea“ šilumos siurblius: „Monoblock“ susidedantį iš vienos dalies, išorinės, arba „Bi-block“ – iš dviejų dalių, vidinės ir išorinės. Taip pat yra galimybė pasirinkti „All in one“ arba „Bi-Block“ be vandens šildytuvo išpildymą.

„All in one“ – tai išbaigta sistema su integruotu 200 litrų talpos nerūdijančio plieno vandens šildytuvu, A energinio naudingumo klasės siurbliu, elektriniu tenu, filtru, apsauginiais vožtuvais, išsiplėtimo indu. Pasirinkus „Bi-Block“ komplektacijos šilumos siurblį papildomai reikia sukomplektuoti vandens šildytuvą ir trieigį vožtuvą. „Bi-Block“ variantas yra patogus, kai šilumos siurblį integruojame į jau esamą šildymo sistemą, kurioje yra sumontuotas dujinis ar kietojo kuro katilas, ar kai norima didesnės talpos šildytuvo karštam vandeniui ruošti.

Išmanusis valdymas

Energijos taupymas, patogumas ir kontrolė iš bet kurios vietos. Kad ir kur bebūtumėte: namie, kelyje ar atostogautumėte, galima valdyti šilumos siurblį nuotoliniu būdu išmaniojo telefono ar kompiuterio pagalba. Reikia įdiegti papildomą priedą – „WiFi“ adapterį ir prisijungti prie specialios išmaniosios programėlės „Aquarea Smart Cloud“.

„Panasonic“ nuotr./Šilumos siurblio valdymas išmaniuoju telefonu
„Panasonic“ nuotr./Šilumos siurblio valdymas išmaniuoju telefonu

„Yra galimybė išjungti ir įjungti šildymo, vėsinimo ir karšto vandens ruošimo sistemas, nustatyti atostogų rėžimą, keisti patalpos šildymo ar vėsinimo temperatūras“, – apie įrenginio privalumus pasakojo „Panasonic“ pardavimų atstovė Baltijos šalims Ramūnė Budrikienė, pridūrusi, kad tai ypač padeda lengvai sekti ir elektros suvartojimo istoriją.

Naudingi ne tik privatiems namams

Be privačių namų, šilumos siurbliai gali būti įdiegiami biuruose, kavinėse, sandėliavimo ir kitos paskirties patalpose.

„Jei reikalinga didesnė galia, pavyzdžiui, administracinėms ar gamybinėms patalpoms, keli šilumos siurbliai gali būti sujungti į kaskadą – vieną sistemą. Taip ji dirbs pagal vieno šilumos siurblio užduotus parametrus. Į vieną sistemą galima sujungti net 8 šilumos siurblius „oras-vanduo“ ir taip pasiekti bendrą 128 kilovatų galią“, – apie lanksčius sprendimus pasakojo R. Budrikienė.

„Panasonic“ – Japonų gamintojas, kuris šiemet švenčia 100 metų sukaktį, neabejotinai yra viena iš šildymo ir vėsinimo sektoriaus lyderių. Lyderiavimas nėra savaime įgyjamas – jį būtina pademonstruoti. Dėl šios priežasties „Panasonic“ kiekvieną dieną stengiasi užtikrinti, kad šilumos siurbliai būtų kuo patikimesni, efektyvūs, skleistų kuo mažesnį triukšmą ir kuo mažiau veiktų aplinką. Pasirinkdami Panasonic „Aquarea“ šilumos siurblius gyvensite patogiai, taupysite energiją ir tausosite aplinką.

Daugiau informacijos rasite interneto svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius