Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Upės trauka – perkantys butus sostinėje žvalgosi į Neries krantinę

Miestų gyvenimas visais laikais koncentravosi upių pakrantėse. Šiandien į jas gyventojus vėl vilioja šiuolaikiniai gyvenamųjų namų kvartalai. Kur slypi jų patrauklumas? Statybų ir darnios nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas sako, kad namai tokiose vietose suteikia ne tik gamtos artumo pojūtį, bet ir visus gyvenimo šalia miesto centro privalumus.
„YIT Lietuva“ vystomas projektas „Naujoji Rivjiera“
„YIT Lietuva“ vystomas projektas „Naujoji Rivjera“ / Partnerio nuotr.

K.Vanagas pažymi, kad gyventojai šiandien nori ne tik gyventi kuo arčiau miesto centro ir mėgautis jo suteikiamais privalumais, bet ir didelį dėmesį skiria namų aplinkai, greta esančioms žaliosioms erdvėms, gamtos pojūčiui.

„Namai šiandien suvokiami gerokai plačiau nei vien tik kaip sienomis apribotos erdvės, kambariai. Namų sąvoka šiuolaikiniams naujakuriams apima ir tai, kas yra už lango – žaliosios erdvės, sodai, skverai ir parkai su suoliukais poilsiui, vaikų žaidimo aikštelės, greta įsikūrusios laisvalaikio erdvės ir pasiekiamos paslaugos. Maža to, namus įprasmina ir vietos, kurioje jie yra, istorinis bei kultūrinis kontekstas. Upių pakrantės centrinėse didžiųjų miestų dalyse šiuo požiūriu yra labai patrauklios“, – sako K.Vanagas.

Partnerio nuotr./„YIT Lietuva“ vystomas projektas „Raitininkų Sodas“
Partnerio nuotr./„YIT Lietuva“ vystomas projektas „Raitininkų Sodas“

Tą rodo ir gyventojų apklausos. „YIT Lietuva“ užsakymu atliktas visuomenės nuomonės tyrimas atskleidė, kad lietuviai dažniausiai (28 proc.) svajoja apie namus būtent šalia upės ar ežero. Apie namus miesto centre ar senamiestyje svajoja apie penktadalis lietuvių. Tokie projektai, kaip „YIT Lietuva“ Neries krantinėje vystomi „Raitininkų Sodas“ ir „Naujoji Rivjera“ leidžia suderinti abu šiuos poreikius.

„Gyvenamųjų kvartalų vystymas upės pakrantėje suteikia unikalią galimybę sujungti gyvenimo šalia gamtos ir miesto centro privalumus. Abiejų Neries krantinėje mūsų vystomų projektų atveju Vilniaus Senamiestis yra ranka pasiekiamas, tačiau kvartalai suprojektuoti taip, kad jų gyventojams taptų privatumo ir ramybės oaze, į kurią gera sugrįžti iš miesto šurmulio ir skubėjimo“, – sako K.Vanagas.

Šiuo tikslu „Raitininkų Sodas“ projekte bus įrengtas 1800 kv. m ploto privatus žaliasis sodas su kūrybiškumą lavinančiomis vaikų žaidimo aikštelėmis. Ant vieno aukšto komercinių patalpų stogo šiame projekte taip pat bus įrengta terasa su apželdintomis zonomis poilsiui. Ši terasa atliks ir apžvalginės aikštelės funkciją, todėl tėvai nuo jos galės stebėti vidiniame kieme žaidžiančius savo vaikus.

Partnerio nuotr./„YIT Lietuva“ vystomas projektas „Naujoji Rivjera“
Partnerio nuotr./„YIT Lietuva“ vystomas projektas „Naujoji Rivjera“

Žaliosioms, į upės pakrantę vedančiomis erdvėms didelis dėmesys skirtas ir projektuojant „Naujoji Rivjera“ namus. Be to, abiejuose kvartaluose paskutinių aukštų gyventojai namuose galės mėgauti įspūdingomis Neries pakrantės, Vilniaus senamiesčio ir Gedimino pilies panoramomis.

Senamiesčiu sparčiai kylančių kvartalų gyventojai galės ne tik grožėtis, bet ir vos per keletą minučių nueiti į jį pasivaikščioti, vakarieniauti gausybėje jo restoranų ir kavinių, lankytis čia vykstančiuose kultūriniuose renginiuose. Kvartalų pašonėje – ir žaliosios miesto erdvės: Bernardinų sodas, Kalnų ir Tuskulėnų parkai ir kiekvieną pavasarį žydinčiomis sakuromis pasitinkantis Č. Sugiharos parkas.

Partnerio nuotr./„YIT Lietuva“ vystomas projektas „Naujoji Rivjera“
Partnerio nuotr./„YIT Lietuva“ vystomas projektas „Naujoji Rivjera“

Itin patrauklia gyventi Neries pakrantę daro ir jos rekonstrukcijos planai. Miesto savivaldybė dešiniojoje Neries krantinėje jau pradėjo dviračių ir pėsčiųjų takų atnaujinimo ir tiesimo, laiptų, terasų, šlaitų tvarkymo, želdinių formavimo, apšvietimo įrengimo darbus. Juos tikimasi užbaigti iki šių metų pabaigos.

„Neries pakrantė neabejotinai atgyja ir vėl tampa gyventojų traukos vieta. Šalia upės gyvenantys vilniečiai turi išskirtinę galimybę raminančią, įkvepiančią ir sostinės gyvenimą apie save daugybę metų telkusią Nerį turėti visiškai greta. Be to, centrinėje miesto dalyje vietų šalia upės naujiems gyvenamojo būsto projektams vystyti praktiškai nebeliko, todėl norintys čia susikurti savo svajonių namus turi vienas paskutinių galimybių“, – sako K. Vanagas.

„Naujosios Rivjeros“ projektą Sporto gatvėje planuojama užbaigti 2020 metų vasarą, o „Raitininkų Sodo“ namuose Raitininkų gatvėje pirmieji gyventojai turėtų įsikurti jau šią vasarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius