-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už kiek šiandien parduotumėte butą? Atsakymas slypi už kelių spustelėjimų pele

Nekilnojamasis turtas – prekė, kurią parduodant ar perkant galima „laimėti loterijoje“. Vieni drąsiai net už garažą prašo penkiaženklių sumų ir tikina, kad jis tiek vertas. Kiti kuklinasi pardavinėdami puikų būstą. Naujas lankomiausio nekilnojamojo turto skelbimų portalo Aruodas.lt įrankis nuo šiol pagal įvestus parametrus apskaičiuos vidutinę buto pardavimo arba nuomos kainą.
Aruodas.lt būsto kainos vertinimas
Aruodas.lt būsto kainos vertinimas / aruodas.lt

Šiuo metu portale aruodas.lt yra daugiau nei 46 tūkst. nekilnojamojo turto skelbimų, iš jų daugiau 12 tūkst. – skelbimai apie parduodamus butus. Tokie skaičiai leidžia pagrįstai apskaičiuoti vidutinę konkretaus buto kainą.

Svetainės algoritmas įvertina ne tik naujausius, dar galiojančius, tačiau ir senesnius butų skelbimus, taip pat atsižvelgiama į vietos ir kitus buto kriterijus. Šie duomenys gali tapti svariu argumentu derantis dėl būsto pardavimo ar nuomos kainos, padėti apsispręsti dėl savo buto vertės.

Nustatomas žemiausios ir aukščiausios kainos intervalas

„Norėdamas sužinoti, kokia gali būti jo buto kaina, žmogus gali įvesti adresą, namo numerį, pažymėti aukštą, kuriame yra būstas, taip pat plotą, kambarių skaičių.

Kasmet nuo vasaros vidurio paklausa ypač išauga ir mes matome, kad peržiūrima vis daugiau puslapių, lyginant su kitais mėnesiais. Nuomos skelbimų pikas visuomet yra rugpjūtis.

Rekomenduojama pažymėti visas ypatybes, kurios gali nulemti didesnę kainą – pavyzdžiui, kad butas yra renovuotame name, kad jame yra balkonas, rūsys, drabužinė ir panašiai“, – sako portalo Aruodas.lt vadovė Viktorija Steponavičiūtė.

Turint pakankamai duomenų vidutinei kainai apskaičiuoti, portalo lankytojui pateikiama informacija, kokia galėtų būti pardavimo ir nuomos kaina už konkretų butą. Neturint pakankamai duomenų, vidutinė kaina nepateikiama.

„Greta vidutinės kainos rodome ir intervalą nuo mažiausios iki didžiausios pasiūlos kainos. Jei būstas tikrai išskirtinis, tai žinodamas žmogus gali prašyti didesnės kainos, nei paskaičiuota vidutinė“, – sakė lankomiausio nekilnojamojo turto skelbimų portalo Aruodas.lt vadovė.

Kita vertus, pardavėjas ar būstą išnuomoti ketinantis šeimininkas gali objektyviai įvertinti savo būsto trūkumus (seniai darytas remontas, prastas įrengimas) ir rinktis mažesnę nei vidutinę kainą.

Norite sužinoti, už kokią kainą parduotumėte savo butą? Tai galite padaryti, paspaudę šią nuorodą.


Bus atsakyta į visiems rūpintį klausimą

Ar kompiuterinis algoritmas nepakeis nekilnojamojo turto brokerių? Juk iš šių dažniausiai norima sužinoti magiškus skaičius – už kiek?

aruodas.lt/Aruodas.lt būsto kainos vertinimas
aruodas.lt/Aruodas.lt būsto kainos vertinimas

„Manau, kad tai bus tik dar vienas įrankis, padedantis nustatyti kainą. Jei žmogus norės profesionalių įžvalgų, kad įvertintų nekilnojamojo turto vertintojas arba brokeris, jis samdys šiuos specialistus. Kita vertus, šis įrankis gali būti naudingas ir patiems brokeriams ar kitiems nekilnojamojo turto rinkos specialistams“, – svarstė V. Steponavičiūtė.

Aruodas.lt darbuotojai neretai sulaukia portalo lankytojų klausimų, kiek galėtų kainuoti jų turtas. Dabar kainą automatiškai paskaičiuos Aruodas.lt, jis įvertins daugiau būste esančių kriterijų. Portalo atstovės teigimu, tikimasi, kad šis įrankis padės paprasčiau (nei peržiūrint esamus skelbimus), keliais mygtuko paspaudimais sužinoti, kokios kainos už savo butą galima tikėtis.

Išbandyti įrankį galima paspaudus šią nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius