-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už nakvynę namuose per olimpines žaidynes brazilai prašo kosminių sumų

Artėjant olimpinėms žaidynėms, viešbučiai Rio de Žaneire jau rezervuoti. Tačiau dar galima išsinuomoti namą ar butą iš vietinių, kurie už naktį prašo ir trijų tūkstančių dolerių. Gali būti, kad sirgaliams kitos išeities ir nebus – ieškoti nakvynės privačiame sektoriuje.
Butai nuomai Rio de Žaneire
Butai nuomai Rio de Žaneire / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vitoras Hugo Alvesas, taksi vairuotojas, „Airbnb“ svetainėje už trijų kambarių butą nakčiai prašo 2,3 tūkst. dolerių. Nors jo būstas yra nutolęs 35 kilometrus nuo Olimpinio parko, o iki Kopakabanos papūdimio – 8 km.

„Ne, dar nepavyko jo išnuomoti. Tikėjausi didesnio susidomėjimo“, – prisipažino vyras naujienų agentūrai „Reuters“.

Kitas vietinis gyventojas, Filipas Passos, bando išnuomoti vieno kambario butą už beveik 6 tūkst. dolerių. Anot jo, bute gali gyventi aštuoni žmonės.

Tiesa, tai – bene pigiausi variantai, nes viešbučiai jau rezervuoti 97 proc., nepaisant to, kad kambarių skaičius per pastaruosius kelerius metus pašoko dvigubai.

„Tokio turistų masto miestas niekada dar nematė“, – kalbėjo Rio viešbučių asociacijos prezidentas Alfredas Lopes de Souza.

Anot „Airbnb“ atstovų, per žaidynes jau rado gyvenamąją vietą daugiau nei 30 tūkst. žmonių. Trijų asmenų šeima dažniausiai nuomosis būstą savaitei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius