-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsienio reikalų ministerijos įspėja dėl nekilnojamojo turto Šiaurės Kipre

Užsienio reikalų ministerija, reaguodama į pastaruoju metu Lietuvos žiniasklaidos priemonėse pasikartojančią informaciją apie nekilnojamojo turto įsigijimo Šiaurės Kipre patrauklumą, atkreipia dėmesį į kelis svarbius dalykus, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Šiaurės Kipro šabakštynai
Šiaurės Kipro šabakštynai / Jurgitos Lapienytės nuotr.

Pirma, Lietuvos Respublika, kaip ir plačioji tarptautinė bendruomenė, nuosekliai laikosi Šiaurės Kipro nepripažinimo politikos. Šiaurės Kipro Turkų Respubliką iki šiol yra pripažinusi tik Turkijos Respublika.

Antra, su nuosavybe Šiaurės Kipre susiję santykiai išlieka vieni jautriausių, kol bus taikiai išspręstas Kipro salos suvienijimo klausimas. Nacionaliniai ir tarptautiniai teismai praeityje priėmė nepalankius sprendimus asmenų, įsigijusių nekilnojamojo turto Šiaurės Kipre, atžvilgiu, įpareigodami juos ne tik grąžinti įsigytą nekilnojamąjį turtą buvusiems teisėtiems savininkams, bet ir atlyginti žalą. Dėl to egzistuoja reali rizika, kad taip investuoti nusprendę Lietuvos piliečiai ne tik negalės pasinaudoti valstybės apsauga, bet ir gali būti įpareigoti vykdyti kitų Europos Sąjungos valstybių narių teismų sprendimus. Atsižvelgiant į tai, ministerija Lietuvos piliečiams rekomenduoja atsakingai įvertinti rizikas, susijusias su nekilnojamojo turto sandoriais ar kitokios ūkinės veiklos Šiaurės Kipre vykdymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius