Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaiko raidos centrą statys „Veikmės statyba“

Po teismų Santaros klinikos galiausiai pasirašė sutartį dėl naujo Vaiko raidos centro projektavimo ir statybos. Darbus atliks koncerno „Icor“ netiesiogiai valdoma Vilniaus statybų bendrovė „Veikmės statyba“.
Vaiko raidos centras
Vaiko raidos centras / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

Ši bendrovė, pasiūliusi 14,32 mln. eurų kainą, pernai gegužę skelbtame konkurse užėmė tik trečią vietą, tačiau po teismų sutartis pasirašyta būtent su ja.

„Teismas panaikino eilę, komisija rinkosi po eilės panaikinimo, sprendė ir pirmoje vietoje atsidūrė bendrovė „Veikmė“, su kuria vėlgi po teismų maratono pasirašyta sutartis“, – BNS trečiadienį sakė klinikų laikinasis vadovas Juozas Raistenskis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Juozas Raistenskis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Juozas Raistenskis

„Sutartis yra trišalė: bendrovės, Santaros klinikų ir ministerijos“, – teigė jis.

BNS primena, kad Vilniaus apygardos teismas sausį panaikino Santaros klinikų sprendimą dėl konkurso laimėtojo.

Teismo duomenimis, pirmąkart sudarant konkurso eilę, mažiausią darbų kainą siūlė bendrovės „Uliksas“ bei „Re&Re“ – 13,39 mln. eurų. Šioms pasitraukus, mažiausią kainą siūlė „HSC Baltic“ ir „Hidrostatyba“ – 14,2 mln. eurų. Tačiau, pasak teismo, verslininko Jono Dumašiaus valdomos statybų bendrovės „Uliksas“ ir „HSC Baltic“ derino veiksmus, siekdamos, kad viena jų didesne kaina laimėtų Santaros klinikų rengtą konkursą. Iš viso šiame konkurse buvo sulaukta devynių pasiūlymų.

J.Raistenskis trečiadienį Vaiko raidos centro klausimus aptarė su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga.

Tarp aptartų temų – ir centro iškėlimas iš avarinės būklės patalpų Vilniaus Žvėryno rajone, Vytauto gatvėje, į laikinas patalpas. Persikraustymas jau prasidėjo, jį numatoma baigti iki liepos 1 dienos.

Kaip nurodo klinikų Vaikų ligoninės atstovai, Ankstyvosios vaikų reabilitacijos skyrius perkeliamas į Vaikų chirurgijos korpusą (Santariškių g. 7, Vilnius), o Vaikų psichiatrijos skyrius – į Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų korpusą (J. Kairiūkščio g. 2, Vilnius).

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aurelijus Veryga
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aurelijus Veryga

„Centras iš tų blogos būklės pastatų persikraustys į civilizuotesnę aplinką ir galės ramiai laukti, kol bus pastatytas naujas centras, tai džiaugiamės, nes iš pradžių buvo visokio nerimo ir iš personalo pusės įvairių problemų. Džiaugiuosi, kad laikinas vadovas susitvarkė ir tas problemas išsprendė“, – po susitikimo BNS sakė A.Veryga.

Ministras taip pat teigė, kad ilgai trukęs naujo Vaiko raidos centro statybų stabdymas – gėdingas dalykas.

„Buvo labai daug ir apskundimų, ir paskutinės minutės piktybiškai naudojantis visomis galimybėmis tų procesų stabdymo, tai dabar jau yra sprendimas galutinai priimtas ir jau aš tikiuosi, kad daugiau jokių kažkokių problemų neiškils, nes, aš manau, tai yra tikrai gėdingas procesas, kai net ir esant lėšoms, esant visoms politinėms ir administracinėms valioms, mes dėl piktybinio procesų vilkinimo, nuolatinių skundų negalėjome pradėti statybų“, – sakė ministras.

Naujo centro statybas tikimasi baigti iki 2022 metų pradžios. Tuo metu pastatų Žvėryne likimu rūpinsis Turto bankas.

Vaiko raidos centro patalpų klausimai sprendžiami nuo 2013 metų rudens, kai įgriuvo vieno pastatų Žvėryne stogas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius