-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdiškas poilsio kompleksas Palangoje bus parduotas: darbuotojai varomi lauk, veikla nutraukiama  

Valstybei priklausančio poilsio ir gydymo komplekso „Baltija“ darbuotojai gavo atleidimo lapelius, o patį kompleksą rugsėjį ketinama privatizuoti. Darbuotojai įtaria, kad „Baltiją“ ruošiamasi parduoti už mažą kainą, o Turto bankas ramina, kad taip mažinami nuostoliai. 
Viešbutis „Vyturys“
Viešbutis „Vyturys“ / Turto banko nuotr.

Poilsio namai „Baltija“ – vienas didžiausių poilsio ir gydymo kompleksų Palangoje, kuriam priklauso prestižinėse kurorto vietose esantys poilsio namai „Vyturys“, poilsio namai „Žilvinas“ ir reabilitacijos centras.

Atleidžia darbuotojus ir nutraukia veiklą

Gali konkuruoti, kai turi panašias sąlygas, o jeigu jos prastesnės, tai konkuruoti nepavyksta, – sakė S.Dindaitė-Kairienė.

50 komplekso darbuotojų gavo atleidimo lapelius, kuriuose įrašyta, kad nuo rugsėjo 15 dienos poilsio namai nutraukia veiklą, o darbuotojams bus išmokėtos dviejų mėnesių išeitinės kompensacijos.

„Visi gavome atleidimo lapelius ir įspėjimą apie nutraukiamą veiklą. Vasarą čia žmonių buvo daug, tačiau sako, kad nuostolinga valstybei. O mes manome, kad kompleksas ruošiamas kuriam nors pirkėjui už gerą kainą. Kas gi atleidžia darbuotojus ir nutraukia veiklą prieš pardavimą?“, – piktinosi poilsio komplekse dirbantis Juozas, nenorėjęs, kad jo pavardė būtų viešinama.

Poilsio namai „Baltija“
Poilsio namai „Baltija“

Kompleksą parduodančio Turto banko atstovė Aušra Pocienė 15min patvirtino, kad rugsėjo mėnesį ketinama skelbti 100 procentų akcijų pardavimo aukcioną. Tiesa, tam dar turėtų pritarti Privatizavimo komisija.

„Rugsėjį, pasibaigus sezonui, kompleksas laikinai stabdo veiklą dėl nuostolingos veiklos. Nuspręsta nedidinti nuostolių, o rugsėjį akcijas bus bandoma privatizuoti“, – sakė A.Pocienė.

Negali išbristi iš nuostolių

„Baltijos“ aukcionas vyks jau ne pirmą kartą, nes pirkėjų iki šiol neatsirasdavo. Praėjusių metų pabaigoje pradinė „Baltijos“ kaina aukcione siekė 8 milijonus eurų, nors kaina buvo sumažinta 389 tūkstančiais eurų.

Beje, 2011 metais „Baltija“ buvo vertinama 150 milijonų litų.

Po kiekvieno neįvykusio aukciono kaina yra mažinama, šie metai – ne išimtis. Tačiau šiemetinės pradinės kainos A.Pocienė negalėjo atskleisti.

Poilsio komplekso „Baltija“ direktorė Sigutė Dindaitė-Kairienė taip pat patvirtino, kad įmonės veikla nuostolinga „jau eilę metų“.

„Todėl šiemet valdyba nusprendė apriboti komplekso veiklą, mažiname darbuotojų skaičių. Atleidimo lapeliai iš tiesų išdalinti“, – patvirtino direktorė. Esą žiemą išlaikyti pastatus yra nuostolinga.

Tačiau viešbučio ir poilsio namų darbuotojai įtaria, kad taip siekiama sumažinti pradinę kainą. „Kaip gali būti nuostolinga veikla, jei vasarą reabilitacijos centre, poilsio namuose pilna žmonių? Neabejoju, kad pirkėjas visą kompleksą išskaidys į dalis, pastatys kotedžus ir parduos už gerą kainą“, – įtarimais dalinosi Juozas.

Viešbutis – vos 100 metrų nuo jūros

„Baltijos“ pirkėjui, jei toks atsiras, atiteks veikiantis dviejų žvaigždučių viešbutis „Vyturys“ su reabilitacijos centru ir trijų žvaigždučių viešbučiu „Žilvinas“. Bendras visų „Baltijos“ pastatų plotas siekia daugiau nei 11,5 tūkst. kv. metrų, juose yra 470 vietų. Bendras nuomojamos žemės plotas sudaro 4,47 hektaro.

Kai kurie objektai yra itin patraukliose vietose. Pavyzdžiui, viešbutis „Vyturys“ su reabilitacijos centru įsikūręs šalia Palangos botanikos parko. Čia yra 129 kambariai ir 16 palatų.

vyturyshotel.lt nuotr./„Vyturio“ reabilitacijos centro pastatas
vyturyshotel.lt nuotr./„Vyturio“ reabilitacijos centro pastatas

Poilsio namai „Žilvinas“ įsikūręs pačioje Palangos širdyje, pušyne, 100 metrų nuo jūros kranto. Čia dar veikia ir dvi konferencijų salės ir 22 kambariai.

Tačiau kompleksas, pasak jos direktorės, veikia nuostolingai. Kodėl nepavyksta konkuruoti dėl poilsiautojų? „Gali konkuruoti, kai turi panašias sąlygas, o jeigu jos prastesnės, tai konkuruoti nepavyksta“, – samprotavo komplekso vadovė. Neabejojama, kad jei atsiras „Baltijos“ pirkėjas, jam teks plačiau atverti piniginę investicijoms į viešbučių ir reabilitacijos centrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius