Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Verslas: prievolė įrengti slėptuves naujus projektus pabrangins iki 30 proc.

Nekilnojamojo turto (NT) ir statybos rinkos dalyviai iš esmės pritaria Vyriausybės planams, kad naujuose visuomeniniuose pastatuose ar dideliuose daugiabučiuose būtų įrengtos slėptuvės, tačiau teigia, jog tai pabrangins projektus. Verslininkai teigia, jog slėptuvių įrengimo privačiuose pastatuose sparta priklausys ir nuo to, kiek valstybė sutiks prisidėti.
Slėptuvė
Slėptuvė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos (LNTPA) prezidentas Mindaugas Statulevičius pozityviai vertina slėptuvių įrengimo iniciatyvą, tačiau ragina neturėti iliuzijų, kad dėl šios prievolės visų saugumas labai padidės.

„Visuomeninių objektų nėra tiek daug statoma ir kai prievolė įsigalios, jeigu šiemet bus įtvirtinta naujiems projektams nuo kitų ar dar kitų metų, tai čia yra dar labai perspektyvinis žingsnis. Atsiras, matyt, tik po kelerių metų faktiškai tos slėptuvės“, – BNS Plius tvirtino jis.

M.Statulevičiaus teigimu, įvairiais skaičiavimais, dėl to projektai gali pabrangti apie 20-30 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius