Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vienas turtingiausių verslininkų Panevėžio rajone parduoda namą: ekspertus kaina stebina

Vienas turtingiausių Lietuvos verslininkų Darius Zubas kartu su žmona Ina parduoda savo namą Panevėžio rajone. Už turtą verslininkas prašo 1,2 mln. eurų, tačiau 15min kalbinti ekspertai abejoja, ar už tokią sumą jam pavyks parduoti namą rajone.
Parduodamas Dariaus Zubo namas
Parduodamas Dariaus Zubo namas / Remax.lt ir kekava.lt nuotr.

Išmanus namas greta Lėvens upės – taip turtingus pirkėjus vilioja skelbimas. Registrų centro duomenimis, namas ir sklypas priklauso Dariui Zubui ir Inai Zubienei. D.Zubas yra „Linas Agro Group“ generalinis direktorius ir vienas turtingiausių šalies gyventojų.

Šeima parduoda 0,5 ha ploto sklype 2007 metais pastatytą beveik 573 kv. m ploto dviejų aukštų namą, esantį Panevėžio rajone, Paliūniškio kaime. Skelbime nurodoma, kad jame įrengtas geoterminis šildymas.

Patį namą suprojektavo danų architektas Thorstenas Rosendahlas, interjeru rūpinosi taip pat danų dizainerė Grete Butler.

„Namas pastatytas erdviame, 50 arų žemės sklype, kurį iš visų pusių supa brandūs išpuoselėti medžiai, todėl čia jaučiamas privatumas ir laisvė individualiems poreikiams. Teritorija saugoma, kruopščiai sutvarkyta ir apšviesta“, – rašoma skelbime.

Remax.lt nuotr./Parduodamas namas Paliūniškio kaime
Remax.lt nuotr./Parduodamas namas Paliūniškio kaime

Parduoda namą, nes nusipirko kitą

Turto pardavimu besirūpinanti „REMAX“ brokerė Sandra Kavaliauskienė 15min pasakojo, kad D.Zubas su žmona namą Panevėžio rajone parduoti nusprendė, nes nusipirko kitą.

„Per du namus žmonės nespėja gyventi, yra labai užimti, todėl nusprendė likti su vienais namais, o kitus reikia parduoti“, – kalbėjo ji.

S.Kavaliauskienė sutinka, kad kaina tikrai didelė, tačiau esą 1,2 mln. eurų – tik apie trečdalis visų investicijų į šį namą.

„Tuomet buvo ir darbų, ir medžiagų kainos aukštesnės, pats sklypas nebuvo pigus. Pradėjome nuo tokios kainos. Bet, aišku, pagal mūsų miesto rinką, ji aukštoka ir ateičiai ieškosime naujų pardavimo sprendimų“, – teigė pašnekovė.

Asmeninio archyvo nuotr./Sandra Kavaliauskienė
Asmeninio archyvo nuotr./Sandra Kavaliauskienė

Namas parduodamas jau trečią mėnesį, tačiau iki šiol nei vienas pirkėjas brokerei neskambino. Tiesa, apie parduodamą namą Panevėžyje aktyviai kalbama.

„Kad apie mus kalba, tai tikrai žinau. Vertintojai irgi žino ir stebi. Kol kas laukiame to vienintelio pirkėjo“, – tikino S.Kavaliauskienė.

Dviejų aukštų name yra įrengti keturi miegamieji ir du vonios kambariai.

Jame taip pat yra pirtis su SPA zona ir sūkurine vonia, sporto salė, vyno rūsys. Lauke yra erdvi terasa, vaikų žaidimo aikštelė.

Remax.lt nuotr./Parduodamas namas Paliūniškio kaime
Remax.lt nuotr./Parduodamas namas Paliūniškio kaime

Pastate yra įrengta išmaniojo namo sistema.

„Jeigu šeimininko nėra namuose, juose gali būti tiek šildymas, tiek visi kiti priežiūros procesai valdomi per atstumą telefonu kad ir iš užsienio“, – paaiškino S.Kavaliauskienė.

Vidiniame kieme įrengtas baseinas su fontanu, o garaže turėtų tilpti trys automobiliai.

Didelis ir brangus namas

Nekilnojamojo turto bendrovės „Inreal“ turto vertinimo Panevėžio skyriaus vadovė Rasa Šatinskienė sakė, kad Z.Malinskio gatvė, kurioje stovi namas – ypatinga.

„Paliūniškio Malinsko viena gatvės pusė driekiasi palei upę, būtent toje pusėje namai yra prabangesni. Panevėžyje ir aplink jį neturime jokių vandens telkinių, kad galima būtų pasistatyti gražiai namus. Dėl to, kai atsiranda galimybė prieiti prie vandens ir ten ką nors padaryti, iškart toje vietoje atsiranda galintis“, – 15min teigė vertintoja.

Remax.lt nuotr./Parduodamas namas Paliūniškio kaime
Remax.lt nuotr./Parduodamas namas Paliūniškio kaime

Jos nuomone, pagrindinė šio namo problema ne išskirtinė architektūra, o didžiulis plotas – beveik 573 kv. metrai.

„Bet kai tokie plotai ir sklypas didelis, tai tiek išlaikymui, tiek komunikacijoms, tiek tvarkymui, turės būti skiriami nemaži pinigai“, – sakė R.Šatinskienė.

„Inreal“ nuotr./Rasa Šatinskienė
„Inreal“ nuotr./Rasa Šatinskienė

Taip pat ją nustebino kaina, kuri Panevėžiui yra ganėtinai didelė – per 2 tūkst. eurų už kvadratinį metrą.

„Kiek teko stebėti, labai gražių, pilnai įrengtų namų kaina vis tiek svyruoja apie tūkstantį eurų už kvadratą. Kai žmogus jį stato sau, pagyvena ir parduoda, dažnai nori ir atgauti sudėtus pinigus, tad jis negalvoja apie rinką. Netikiu, kad atsiras už tokią kainą pirkėjas. Jeigu aklai žiūrėti į įvykusius sandorius, reali kaina būtų iki 400 tūkst. eurų“, – įvertino R.Šatinskienė.

Remax.lt nuotr./Parduodamas namas Paliūniškio kaime
Remax.lt nuotr./Parduodamas namas Paliūniškio kaime

D.Zubas – vienas turtingiausių Lietuvos žmonių

Darius Zubas nuo 1996 metų yra žemės ūkio akcinės bendrovės „Linas Agro Group“ generalinis direktorius ir turi 10,73 proc. įmonės akcijų, rašoma jo gyvenimo aprašyme. Verslą Lietuvoje jis valdo per Danijoje registruotą įmonę „Akola ApS“, o pastarajai priklauso kontroliniai žemės ūkio verslo bendrovės „Linas Agro“ ir biodegalų gamintojo „Mestillos“ akcijų paketai.

„Linas Agro Group“ valdomos įmonės užsiima prekių ir paslaugų tiekimu žemės ūkiui, žemės ūkio produkcijos gamyba ir perdirbimu.

kekava.lt nuotr./Darius Zubas
kekava.lt nuotr./Darius Zubas

Turtingiausių šalies žmonių sąrašą sudarantis žurnalas „TOP 50“ D.Zubui skyrė 28-ąją vietą. Jo turto vertė – 115 mln. eurų. Verslininkas 1988 metais baigė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos Akademiją ir įgijo veterinarijos gydytojo specialybę.

Taip pat jis savo gyvenimo aprašyme nurodo esantis Žemės ūkio mokslo tarybos prie ŽŪM narys, Lietuvos grūdų perdirbėjų asociacijos viceprezidentas, SIA „Paleo“ (Latvija) valdybos pirmininkas, SIA „Linas Agro“ (Latvija) tarybos pirmininkas, AS „Dotnuva Baltic“ (Estija) tarybos pirmininkas, „Dotnuva Baltic“ (Lietuva) valdybos pirmininkas, SIA „Lielzeltini“ (Latvija) tarybos pirmininkas, AS „Putnu fabrika Kekava“ (Latvija) tarybos pirmininkas, AB „Linas Agro Group“ (Lietuva) valdybos pirmininkas, „MESTILLA“ (Lietuva) valdybos pirmininkas ir „Linas Agro“ (Lietuva) valdybos pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius