Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus centrinis paštas aukcione bus parduodamas už 10 mln. eurų pradinę kainą

Valstybės valdomas Lietuvos paštas sostinės centrinio pašto pastatą gruodį aukcione pardavinės už daugiau nei 10 mln. eurų pradinę kainą.
Lietuvos paštas
Lietuvos paštas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Trečiadienį paskelbtoje registracijoje į aukcioną nurodoma, kad gruodžio 12–13 dienomis bus parduodamas 5,4 tūkst. kv. metrų ploto paslaugų paskirties pastatas su 0,23 hektaro ploto komercinio sklypo Gedimino prospekte nuomos teise. Objektas įrašytas į nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą.

„Bendrovė pasilieka teisę atlikti potencialių pirkėjų patikimumo vertinimą ir atitikimą Ekonominių ir kitų tarptautinių sankcijų įgyvendinimo įstatymo nuostatoms“, – rašoma skelbime.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Lietuvos paštas
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Lietuvos paštas

2017-aisiais Lietuvos paštui rinkai pasiūlius šį pastatą, jo vertė dokumentuose buvo nurodoma didesnė – 11 mln. eurų.

Lietuvos paštą Vilniaus centrinio pašto pardavimo klausimais konsultuoja konkursą laimėjusi nekilnojamojo turto paslaugų bendrovė „Newsec advisers LT“. Ji atliko kompleksinį objekto vertinimą, pateikė rekomendacijas dėl turto likvidumo, kainos, pardavimo būdo, termino, taip pat turto pardavimo organizavimo.

Lietuvos paštas lapkritį aukcionuose taip pat planuoja pardavinėti Kauno ir Klaipėdos centrinius paštus. Kol kas neatskleidžiama, kokios bus turto pradinės kainos.

Anot bendrovės, ji dėl visų trijų objektų kreipėsi į Kultūros ministeriją bei Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos savivaldybes, siūlydama pastatus įsigyti, tačiau susidomėjimo nesulaukė.

Vilniaus centrinio pašto pastatas yra dviejų epochų – XIX–XX amžių istorizmo-neorenesanso ir XX amžiaus antros pusės modernizmo – kūrinys. 1969 metais, atliekant pastato rekonstrukciją, vieni žymiausių Lietuvos architektų Algimantas ir Vytautas Nasvyčiai išsaugojo istorinį fasadą, o viduje sukūrė naują erdvę, pritaikytą pašto funkcijoms.

Dėl planų parduoti Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos centrinius paštus susirūpinimą yra pareiškusi Valstybinė kultūros paveldo komisija, Lietuvos nacionalinė UNESCO ir Lietuvos restauratorių sąjunga.

Lėšas, gautas iš turto pardavimo, Lietuvos paštas 10,2 mln. eurų planuoja skirti vertės logistikos centro, kuriame bus skirstomos siuntos, statybai Vilniuje ir paštų modernizavimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius