-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus Senamiestyje įsikurs prabangus 5 žvaigždučių viešbutis

Vilniaus senamiestyje esančiuose Pacų rūmuose įsikurs pirmasis Baltijos šalyse tarptautinio tinklo „Design Hotels“ penkių žvaigždučių viešbutis. Planuojama, kad „Archer Mansion Hotel“ pavadintas viešbutis duris atvers 2018 metų pradžioje. Į projektą planuojama investuoti apie 20 mln. eurų.
Vilniuje, Pacų rūmuose įsikurs tarptautinio tinklo „Design Hotels“ viešbutis
Vilniuje Pacų rūmuose įsikurs tarptautinio tinklo „Design Hotels“ viešbutis

Komplekse veiks veiks restoranas, keturios konferencijų salės, sporto klubas bei SPA. Šiame viešbutyje bus įrengti 105 kambariai – iš jų 13 bus liukso klasės bei 5 apartamentai. Viso komplekso plotas sudarys apie 7,5 tūkst. kv. metrų.

Projektą įgyvendinančios įmonės bendrovės „Blendas“ direktoriaus Arūno Kuraičio teigimu, dėl galimybės bendradarbiauti su „Design Hotels“ derėtasi daugiau nei pusantrų metų.

„Įsiliejimas į šį tinklą yra įvertinimas už projekto vizijos originalumą ir profesionalumą, kartu tai yra įsipareigojimas atitikti aukščiausius projekto įgyvendinimo kriterijus“, – teigia A.Kuraitis.

Anot „Design Hotels“ tinklo vadovo Martino Egnerio, viešbučių tinklas kasmet iš įvairių įmonių gauna daugiau nei 400 paraiškų, kurios siekia pritrauki „Design Hotels“ vardą. Visame pasaulyje yra 302 tinklo „Design hotels“ viešbučiai. Kiekvienas naujas viešbutis, kuris siekia tapti tinklo dalimi, atrenkamas labai kruopščiai, kad atitiktų kiekvieno keliautojo poreikius.

„Kiekvieną kartą, kai renkamės naujus tinklo narius, atsižvelgiame į jų išskirtinumą bei siūlomos idėjos originalumą. Įkurti „Archer Mansion Hotel“ viešbutį naujam gyvenimui prikeliamame Pacų rūmų komplekse buvo nuspręsta ne tik dėl jo unikalios istorijos ir vietos pačioje miesto širdyje, bet ir dėl kultūrinio išskirtinumo bei naujo požiūrio į svetingumą“, – teigia M. Egneris.

Pasak spaudos konferencijoje dalyvavusio Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus, aukščiausios klasės tarptautinio viešbučių tinklo atėjimas kelia aukštesnę kartelę šiam verslui Vilniuje bei atveria galimybę miestui pritraukti dar daugiau turistų ir verslininkų, besirenkančių tik aukščiausios kategorijos poilsį.

„Tikiu, kad viešbučio „Archer Mansion Hotel“ architektūrinė koncepcija nepaliks abejingų. Norėčiau ypač pasidžiaugti, kad vystant šį svarbų miestui projektą pavyko išsaugoti Pacų rūmų architektūrą ir autentiką, kuri puikiai reprezentuoja mūsų istorinį Senamiestį“, – sako R.Šimašius.

Vilniuje, Pacų rūmuose įsikurs tarptautinio tinklo „Design Hotels“ viešbutis
Vilniuje, Pacų rūmuose įsikurs tarptautinio tinklo „Design Hotels“ viešbutis

Anot Kultūros ministro Šarūno Biručio, šio viešbučio pavyzdys rodo, kad įmanoma kurti naujus objektus negriaunat kultūros paveldo.

„Tai pati didžiausia planuojama investicija į kultūros paveldą. Tai parodo, kad verslas žiūri ne tik pelno, jis yra socialiai orientuotas ir rodo pavyzdį. Pacų rūmų istorija įvairi ir sudėtinga, o pati didikų giminė davė daug Lietuvai", – spaudos konferencijoje pasakojo ministras.

Istorinė vieta

Viešbutis įsikurs XVII amžiaus baroko stiliaus rūmuose, šalia Rotušės. Klasikinis pastatas su erdviu vidiniu kiemu ir arkomis bus restauruotas naudojant autentiškas architektūrines detales. Tikinama, kad jis liks atviras visuomenei bei renginiams. Kambariai atnaujinami paliekant autentiškas freskas.

Mykolas Kazimieras Pacas (1624–1682) – vienas įtakingiausių LDK didikų ir vadinamas Lietuvos kultūros ambasadoriumi, jis buvo varomoji jėga, kuriant ir statant kai kurios žinomus baroko statinius, įskaitant Šv. Apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios pastatą. Būtent jis atvežė Italijos baroko meistrus atlikti dekoravimo darbus.

Pastatas statytas dar XV amžiuje. Mykolas Kazimiero Pacas XVII amžiuje nusipirko du namus Didžiojoje gatvėje ir šią nuosavybę pavertė didingiausiais rūmais Vilniuje. Nuo to laiko pastatas vadinamas Pacų rūmais.

Projekto architektas Saulius Mikštas pasakojo, kad istorinė rūmų dalis bus restauruota parengiant architektūrinių rekomendacijų planą. Taip pat bus atkurtos kai kurios baroko detalės. Papildomos vidinio kiemo erdvės įsilies į esamą pastatą.

Ornamentai atkartos tipinę kiemo arkados formą, o fasado siluetas kurs istorinio pastato foną. Kai kurios iš naujai sukurtų erdvių sienų bus apsodintos vijokliniais augalais, kurie sudarys vertikalaus sodo iliuziją. Rūmų kiemas išgrįstas panaudojant barokui būdingus elementus, pavyzdžiui, rombą ir ovalą.

„Dauguma erdvių yra XVII a. pabaigos, todėl siekiame atkreipti dėmesį į istoriją tiesioginiu būdu: visos esamos freskos ir unikali sienų tekstūra bus išsaugotos ir akcentuojamos naudojant apšvietimą. Mistinė laiptų erdvė su atidengtomis senovinėmis sienomis, kambariai su autentiškomis freskomis, istoriniai radiniai įvairiose erdvėse – tai bus galingiausi vizualiniai ženklai, bylojantys apie pastato praeitį“, – pasakojo architektas S.Mikštas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius