Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus valdžia pritarė idėjai pertvarkyti valčių elingą – veiktų laisvalaikio centras

Vilniaus miesto taryba trečiadienį pritarė idėjai pertvarkyti Neries pakrantėje esantį valčių elingą, sukuriant laisvalaikio centrą.
Elingo vieta
Elingo vieta / Sauliaus Žiūros nuotr.

Sutvarkyti Neries krantinėje T. Kosciuškos gatvėje esantį statinį pasiūlė bendrovė „Vilniaus vystymo kompanija“, pranešė savivaldybė.

Pasak pranešimo, parengtas pramoginio irklavimo ir maitinimo paslaugų vietos projektas bus pristatytas visuomenei, o sulaukus pritarimo – parduotas aukcione.

„Tokiu keliu sutvarkytas statinys atitiks Vilniaus miesto savivaldybei priimtiną architektūrinę koncepciją ir naudojimo būdą, o miestui istoriškai svarbioje reprezentacinėje vietoje atsiras privačiomis lėšomis finansuotas objektas – valčių elingas ir maitinimo įstaiga“, – teigia Vilniaus vicemeras Tomas Gulbinas.

Skelbiama, kad artimiausiu metu šio naujo traukos centro projektiniai pasiūlymai bus pristatyti viešai. Gavus visuomenės ir savivaldybės specialistų pritarimą bei specialiuosius architektūros ir paveldosaugos reikalavimus, prisijungimo prie komunikacijų sąlygas, elingas bus parduodamas viešojo aukciono būdu kartu su parengtais projektiniais pasiūlymais.

Pirkimo-pardavimo sutartyje bus nustatytas įpareigojimas pirkėjui elingo rekonstrukciją atlikti pagal projektiniuose pasiūlymuose numatytą architektūros koncepciją bei nurodytą paskirtį. Bus nustatytas ir maksimalus statybą leidžiančio dokumento rengimo ir statybos terminas bei baudos už sutarties nesilaikymą.

Pirmoji medinė valčių prieplauka šioje vietoje buvo pastatyta 1910 metais, o 1932 metais atidarytas Vilniaus irklavimo klubas. 1950–1972 metais buvo tęsiamos irklavimo klubo tradicijos, tarp prieplaukų įkurtas ir vaikų plaukimo baseinas.

Šiuo metu tai yra neregistrinis kultūros paveldo objektas, turintis istorinę, architektūrinę, kultūrinę išliekamąją vertę. Vieta yra planuojamos tvarkyti kairiosios Neries krantinės teritorijoje, tad numatyta, kad vystomo objekto projektiniai sprendiniai turi derėti su krantinės sutvarkymo planais, o darbai turės būti atliekami derinant su krantinės projektavimo ir tvarkymo darbais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius