-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus valdžia Viešųjų pirkimų tarnybai siūlo susitarti taikiai dėl Nacionalinio stadiono

Vilniaus miesto savivaldybė Viešųjų pirkimų tarnybai (VPT) byloje dėl Nacionalinio komplekso ant Šeškinės kalno siūlo taikos sutartį. Tačiau VPT vadovė sako linkusi nepalankų teismo sprendimą skųsti.
Atnaujintos Nacionalinio stadiono vizualizacijos
Atnaujintos Nacionalinio stadiono vizualizacijos / „Cloud architektai“

Vilniaus miesto savivaldybė praneša trečiadienį VPT išsiuntusi siūlymą sudaryti taikos sutartį reaguojant į Vilniaus apygardos teismo sprendimą, kuris nusprendė, kad gegužės pabaigoje įstaiga neteisėtai sustabdė koncesijos sutarties dėl komplekso pasirašymą. Taikos sutartimi siūloma panaikinti teismo numatytą prievolę VPT kompensuoti savivaldybės patirtas bylinėjimosi išlaidas – daugiau nei 6,5 tūkst. eurų, rašoma pranešime spaudai.

„Dvi teisme besibylinėjančios valstybės institucijos šalies piliečių nedomina. Tai nekuria jokio produktyvaus rezultato. Įvertinę tai, kiek laiko ir resursų buvo investuota į Daugiafunkcio komplekso projekto kūrimą, bei tai, kokia jo svarba Vilniaus miestui, siūlome VPT optimaliausią šio ginčo baigties variantą. Tikimės, kad VPT pasirinks šį, o ne teisminių ginčų tęsimo ir dar didesnių nuostolių vilniečiams kelią“, – pranešime cituojamas Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Povilas Poderskis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Povilas Poderskis

Pasak jo, savivaldybės taikos sutartis su VPT reikštų, kad pavasarį sustabdytas procesas galėtų būti tęsiamas.

Tuo tarpu VPT direktoriaus pavaduotoja Jovita Petkuvienė 15min teigė, kad išsinagrinėjus teismo sprendimą ir dėstomus motyvus, mato pagrindą jį skųsti.

„Projektas labai didelis ir labai reikšmingas, čia ne bylinėjimosi išlaidų klausimas, o tikrojo teisingumo. Kol kas labiau linkstame sprendimą teismo skųsti“, – komentavo ji.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jovita Petkuvienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jovita Petkuvienė

J.Petkuvienės teigimu, teismas daugeliu atveju įsiklausė tik į Vilniaus savivaldybės argumentus.

„Daug argumentų, kuriuos dėliojome, lyg tais į juos nebuvo atsižvelgta. Manome, kad nebuvo iki galo į pačią esmę. Suprantame, kad tikrai yra sudėtinga pati procedūra, pati koncesijos esmė yra sudėtinga ir tikrai nėra paprasta, eilinė byla. Bet šioje vietoje turime argumentų, kodėl tai, kas buvo dėstoma mūsų atsiliepimuose vis dėlto nebuvo lemiantys veiksniai priimant teismo sprendimą“, – 15min sakė VPT direktoriaus pavaduotoja.

Roko Lukoševičiaus nuotr./Gražiausios mėnesio sporto nuotraukos: Nacionalinis stadionas
Roko Lukoševičiaus nuotr./Gražiausios mėnesio sporto nuotraukos: Nacionalinis stadionas

BNS pirmadienį paskelbė, jog Vilniaus apygardos teismas nusprendė pripažinti neteisėtu ir panaikinti VPT nurodymą nutraukti nacionalinio stadiono konkursą.

Teismo teigimu, VPT neturėjo pakankamo pagrindo konstatuoti, kad projektas neatitinka koncesijos požymių, o koncesija yra neteisėta ir nepagrįsta, bei dėl to įpareigoti nutraukti koncesijos procedūras.

Vilniaus apygardos teismo sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

VPT gegužę pareiškė, kad koncesijos sutartimi turėjo būti išskaidytos valstybės ir savivaldybės rizikos, tačiau pakeitus projekto finansavimo modelį, visa rizika teko joms, todėl planuota pasirašyti sutartis su koncerno „Icor“ bendrove „Axis industries“ negali būti laikoma koncesijos sutartimi.

Daugiafunkcį sporto kompleksą, be nacionalinio stadiono, sudarytų dar 15 sporto objektų: lengvosios atletikos aikštė, 6 krepšinio salės, 3 futbolo treniruočių aikštės, rankinio, gimnastikos, bokso salės. Taip pat būtų statomi sporto muziejus, bendruomenės centras, biblioteka, vaikų darželis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius