Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje duris atvėrė naujas biuras: darbuotojus vilioja krepšinio aikštelė ir sporto salė

JAV programavimo paslaugų įmonės „Devbridge“ Vilniaus padalinio darbuotojai švenčia įkurtuves. Įmonės padalinys persikėlė į visiškai naujai suprojektuotą erdvų biurą Žalgirio gatvėje, senojo Skanseno istoriniame sluoksnyje. Moderniose patalpose įsikūrė daugiau nei 230 sostinės IT specialistų bei jaunus šalies IT talentus ugdanti įmonės įsteigta „Sourcery“ akademija.
Naujojo „Devbridge“ biuro atidarymas
Naujojo „Devbridge“ biuro atidarymas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

JAV programavimo paslaugų įmonės „Devbridge“ viceprezidentas ir Lietuvos padalinio vadovas Viktoras Gurgždys prisiminė, kad įmonės istorija prasidėjo nuo šešių–septynių bendraminčių, besidarbavusių viename kambarėlyje. Dabar Lietuvoje dirba jau daugiau nei 500 darbuotojų, biurai atidaryti ne tik Vilniuje, bet ir Čikagoje, Londone, Toronte, Kaune ir Klaipėdoje.

„Tai – mūsų penktas biuras, ypatingas savo dydžiu, pranašesnis bet kokiu aspektu už buvusius – terasa, sporto salė ir pan. Gana greitai spręsim, manau, kaip perspjaut šį biurą – sauna, baseinas dar neįrengti čia, atsižvelgsim į tai ateityje“, – pristatydamas naują biurą, juokavo Jaroslav Sadovski, „Devbridge“ Vilniaus padalinio vadovas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Naujojo „Devbridge“ biuro atidarymas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Naujojo „Devbridge“ biuro atidarymas

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė atkreipė dėmesį, kad įmonė įsikūrusi ne tik Lietuvoje, bet ir JAV.

„Pasididžiavimas apima, kai Lietuvoje įkurta įmonė turi biurus ir Čikagoje, ir tokį biurą čia. Bet patalpos, biurai tik sudedamoji dalis. Svarbiausia – talentai, jūs. Mums svarbu Vyriausybėje galvoti, kaip pasiekti, kad tų talentingų, kūrybingų žmonių Lietuvoje užaugtų daugiau, kaip būti atviriems kitoms kultūroms, žmonėms, kad jie pasirinktų Lietuvą dirbti, kad tai būtų prestižo ir gero vardo klausimas“, – kalbėjo A.Armonaitė.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Naujojo „Devbridge“ biuro atidarymas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Naujojo „Devbridge“ biuro atidarymas

Jai antrindamas Elijus Čivilis, „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius, pridūrė, kad IT industrija transformuoja kitas industrijas.

„Žiūrėdamas į jus, matau naują lietuvį, kuris tranformuotas naujų globalių trendų, kaip pasaulis atrodo ir kaip kuriama gerovė“, – kalbėjo jis naujo biuro atidaryme.

E.Čivilio teigimu, „Devbridge“ sėkmės istorija dar kartą paliudija Lietuvos talentų kuriamą palankią aplinką technologijų sektoriaus klestėjimui.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Naujojo „Devbridge“ biuro atidarymas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Naujojo „Devbridge“ biuro atidarymas

Privalumai: sporto salė, terasa, grilis

Aprodydamas erdves J.Sadovski 15min pasakojo, kad daugiau kaip pusė darbuotojų dirba iš biuro, o atšilus orams prognozuoja, kad jų bus dar daugiau.

„Terasa, priešingai nei buvusiame biure, priklauso mums vieniems. Yra baras, galima pagrilinti, įrengta krepšinio aikštelė“, – kas privilios darbuotojus į biurus vardijo jis.

Šeštame aukšte erdvės priklauso visiems, o dvejuose aukštuose žemiau įkurtos patalpos darbui. Taip pat yra sporto salė, į kurią darbuotojai gali užsukti tiek prieš, tiek po darbo ar net per pietų pertrauką.

„Šio ofiso tema – F-1. Taip sutapo laike, kad mus įsigijo „Cognizant Softvision“, remianti „Aston Martin“ komandą. Pagal trasas ar komandų pavadinimus esam pasivadinę kambarius, skirtus bendriems aptarimams", – aprodydamas biurą pasakojo J.Sadovski.

„Devbridge“ gegužės mėnesį atidarė biurą Varšuvoje ir žada toliau aktyviai plėstis į regionus. 2021 metų pabaigoje sudariusi vieną didžiausių sandorių regiono mastu, įmonė tapo dalimi „Cognizant Softvision“ įmonės, kuriančios pritaikytus skaitmeninius produktus ir veiklą vykdančios pasauliniu mastu.

Įmonė nuo įkūrimo pradžios kasmet vidutiniškai paauga apie 30 proc., per pastaruosius ketverius metus 30 proc. didino ir apyvartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius