Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Virusas grasina nuo pjedestalo nukelti brangiausius pasaulio miestus

Honkongas, Singapūras, Osaka – šie miestai iki šiol laikyti pačiais brangiausiais, jei norite juose gyventi. Tačiau kilusi COVID-19 pandemija gali tokias tendencijas pakoreguoti, skelbia BBC.
Honkongas
Honkongas / 123rf.com nuotr.

Britų BBC teigimu, miestai, kurių didžioji dalis pajamų gaunama iš turizmo, gali atpigti dėl susitraukusios ekonomikos. Tokią prognozę teikia „Economist Intelligence Unit“ (EIU).

„Miestai, kurie remiasi turizmu, turėtų patirti tam tikrą kainų mažėjimą. Taigi Singapūras ir Honkongas gali nelaikyti geriausių pozicijų. Viršuje galėtume pamatyti kitą miestą“, – teigė EIU vyriausiasis ekonomistas Simonas Baptistas.

Konsultacijų bendrovės „Demographia“ duomenimis, Honkongas dešimtus metus iš eilės užėmė pirmąją vietą tarp didžiųjų miestų, kuriuose būstas yra brangiausias. Būsto įperkamumas jau ilgą laiką išlieka problema Honkonge, kur maždaug penktadalis gyventojų gyvena žemiau skurdo ribos.

Koronaviruso protrūkis smarkiai paveikė kelionių ir turizmo pramonę. Teigiama, kad būtent Honkongas ir Singapūras yra du miestai, kuriuose gali sumažėti pajamos, nes krito laisvalaikio, restoranų ir apgyvendinimo paslaugų paklausa. Manoma, kad dėl silpnos paklausos kainos turėtų kristi, o miestai taptų pigesni jų gyventojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius