Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė sostinės savivaldybei perdavė Moksleivių rūmus

Vyriausybė sostinės savivaldybei trečiadienį perdavė Lietuvos vaikų ir jaunimo centrą – vadinamuosius Moksleivių rūmus. Didžiausią Lietuvoje neformaliojo švietimo įstaigą Vyriausybė perdavė iš ją iki šiol valdžiusios Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.
Lietuvos vaikų ir jaunimo centras
Lietuvos vaikų ir jaunimo centras (Moksleivių rūmai) / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pasak ministro Algirdo Monkevičiaus, įstaiga perduodama vykdant pavaldžių įstaigų optimizaciją, taip atsisakoma ministerijai nebūdingų funkcijų.

Kartu savivaldybei nuspręsta skirti 1,33 mln. eurų iš šiųmetinio valstybės biudžeto ir įstaigos pajamų centro veiklai šiemet, dar 3,2 mln. eurų planuojama numatyti iš kitų metų biudžeto vėlesnei Moksleivių rūmų veiklai.

Įstaigą perimanti savivaldybė žada gerinti jos veiklos efektyvumą.

Sostinės Konstitucijos prospekte įsikūręs Lietuvos vaikų ir jaunimo centras yra didžiausia neformaliojo ugdymo įstaiga Lietuvoje, turinti plaukimo baseiną, sporto sales, organizuojanti sporto, menų ir kitokius užsiėmimus vaikams, jaunimui bei suaugusiems, taip pat įvairius mokymus pedagogams.

Vyriausybės sprendimu Vilniaus savivaldybei taip pat perduotas Vilniaus technologijų mokymo centro valdomas nekilnojamąjį turtas Vilniuje, Parko gatvėje. Pasak ministro, patalpos bus naudojamos ikimokykliniam ugdymui, vaikų ir suaugusiųjų neformaliojo švietimo organizavimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius