Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Yara International“ atidarė naujajį kompanijos biurą Vilniuje

Viena didžiausių pasaulyje mineralinių trąšų gamintojų „Yara International“ baigė įsikurti Lietuvoje. Antradienį Vilniuje, Lvovo gatvėje esančiame „Park Town“ pastate „East Hill“, oficialiai atidarytas naujasis aplinkai draugiškas Norvegijos kompanijos biuras. Jame – apie 250 darbo vietų profesionalams tiek iš Lietuvos, tiek ir iš užsienio. Apie tai skelbiama žiniasklaidai išplatintame pranešime.
„Yara International“ atidarė naujajį kompanijos biurą Vilniuje
„Yara International“ atidarė naujajį kompanijos biurą Vilniuje / „Novamedia“ nuotr.
Temos: 2 Verslas Biuras

Naujojame „Yara International“ biuro jau veikia Europos verslo paslaugų centras, atsakingas už aukščiausios kokybės produktų tiekimą ir kitus klientams reikalingus sprendimus visame žemyne. Centrui taip pat tenka užduotis padidinti procesų efektyvumą, įskaitant klientų aptarnavimą, eksporto ir transporto koordinavimą.

„Planuodami Europos verslo paslaugų centro steigimą, įvertinome daugybę skirtingų variantų Baltijos šalyse ir Rytų Europoje. Įsikurti Vilniuje apsisprendėme ir dėl patogios lokacijos, ir dėl čia gyvenančių talentų, kalbančių skirtingomis užsienio kalbomis. Dabar čia esame sukoncentravę veiklą, kurią anksčiau vykdėme net 14-oje skirtingų Europos vietų“, – sako Bengt Sivertsen, „Yara International“ viceprezidentas, atsakingas už tiekimo grandinės transformacijos projektą.

Anot „Yara International“ viceprezidento, atsakingo už paslaugas verslui, Beda Merkelbach, verslo paslaugų centras per dieną priima daugiau kaip 2,5 tūkst. užsakymų. Jau netrukus jo vykdomos operacijos apims visas Europos rinkas. Tuomet didžiausias dėmesys bus skiriamas tolesniam aktyvios ir į klientus maksimaliai orientuotos organizacijos vystymui – procesų tobulinimui, automatizavimui, robotizavimui.

„Džiaugiamės, kad „Yara International“ pasirinko Lietuvą savo Europos transporto ir logistikos operacijų centrui. Iš čia bus koordinuojamas produktų tiekimas visame žemyne. Tai yra pirmasis tokio tipo centras Lietuvoje, kuris fokusuojasi išskirtinai į šią funkciją. Tikime, kad „Yara International“ atėjimas bus stiprus faktorius vystant šią unikalią kompeteciją bei kartu ir visą verslo paslaugų industriją šalyje“, – sako Mantas Katinas, „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius.

Tikslas – 250 darbuotojų

Šiuo metu „Yara International“ Europos verslo paslaugų centre dirba 230 darbuotojų, kalbančių 16 skirtingų kalbų. Maždaug penktadalis jų – užsieniečiai, į Lietuvą atvykę iš 26 skirtingų šalių. Tarp jų – Belgija, Kanada, Kipras, Čekija, Danija, Suomija, Prancūzija, Švedija, Jungtinė Karalystė, JAV, Venesuela ir kt.

Visi kartu jie užtikrina, kad kokybiški kompanijos produktai klientams Europoje ir kitose pasaulio šalyse būtų pristatomi laiku ir efektyviai valdant kaštus. Artimiausiu metu kompanija Lietuvoje augs iki 250 darbuotojų – šiuo metu ieško suomių ir vokiečių kalbomis kalbančių specialistų, turinčių lyderystės įgūdžių ir patirties logistikoje.

„Nors Vilniuje iš tiesų didelė užsienio kalboms gabių talentų paklausa, kol kas darbo vietas užpildėme sėkmingai ir įsikūrimą čia vertiname kaip labai sėkmingą. Vidutinis mūsų Europos verslo paslaugų centro darbuotojų amžius – 31-eri. Pastebime, kad būtent ši karta iš darbdavių tikisi ne tik atlygio, bet ir prasmingo darbo turinio. O tai puikiai atliepia kompanijos misiją aprūpinti planetos gyventojus maisto ištekliais ir kartu apsaugoti aplinką“, – sako Anne Berit Bakken, žmogiškųjų išteklių plėtros vadovė.

Aplinką tausojantis biuras

Naujasis „Yara International“ biuras, esantis „Park Town“ pastate „East Hill“, išsidėstęs per ketvirtąjį ir penktąjį aukštus, užima 4 tūkst. kv. metrų plotą. Čia įrengtos 245 modernios darbo vietos, o esant poreikiui šį skaičių galima padidinti dar 86 vietomis.

Biuras buvo suprojektuotas atsižvelgiant ir į Baltijos, ir į Skandinavijos šalių vertybes, siekiant sukurti komfortišką darbo aplinką. Jo išskirtinumas – lenktos lubos bei sienos, kurios ir ramina akis, ir padeda užtikrinti saugų judėjimą po biurą.

Darbo vietos naujajame biure išdėstytos arčiau išorinės pastato sienos, kad joms tektų kuo daugiau dienos šviesos, o posėdžių salės ir kitos reikalingos patalpos įrengtos labiau vidinėje dalyje. Atskiros erdvės paskirtos poilsio ir bibliotekos, virtuvės ir valgomojo zonoms. Taip pat įrengti tylieji kambariai, kuriais galima naudotis, kuomet prireikia susikaupti, ir skambučių ar greitų susitikimų kabinos. Norintys atsikvėpti ras žaidimų kambarį su virtualiosios realybės kompiuteriu, žaidimų konsole, stalo futbolu ir tradiciniais stalo žaidimais.

Biurų pastatui, kuriame įsikūrė „Yara International“ yra suteiktas BREEAM sertifikatas. Tai reiškia, kad jis yra modernus, draugiškas aplinkai ir efektyviai naudoja energiją. Tausoti aplinką siekia ir pati kompanija – skatina darbuotojus naudotis viešuoju arba aplinkai draugišku transportu, siekia naudoti kuo mažiau popieriaus ir plastiko. Pavyzdžiui, biure nenaudojami vienkartiniai indai, visi augalai pasodinti į keramikinius vazonus, o spausdintuvų skaičius apribotas iki šešių. Net 70 proc. užakymų kompanija gauna elektrininiu būdu, o kitąmet šį skaičių sieks padidinti iki 90 proc.

„Yara International“ Europos verslo paslaugų paslaugų centras Vilniuje įsikūrė 2018-ųjų pabaigoje, o veiklą pradėjo šių metų pradžioje. „Yara International“ – viena didžiausių pasaulyje mineralinių trąšų gamintojų. Ši Norvegijos kompanija veikia 60-yje pasaulio valstybių, joje dirba apie 17 tūkst. darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius