-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paslaugos.lt: kaip virtuvės baldų gamybą paversti atsiperkančia investicija?

Žmonės, kurie yra nors kartą gaminę korpusinius virtuvės baldus šią paslaptį, matyt, jau yra įminę, o gal investicija nusisekė ne iš pirmo karto ir teko pakartotinai mokėti už naujus pirkinius?
Baldų gamyba Vilniuje
Baldų gamyba Vilniuje / Paslaugos.lt nuotr.
Temos: 2 Baldai Gamyba

Daugelis, įsirenginėjusiųjų namus ir butus, sutiks, kad svarbiausia ir pirmiausia investicija turėtų būti į patikimus ir laiko patikrintus meistrus – profesionalus bei jų patarimus, kurie niekur nedings net ir garantiniam pagamintų baldų terminui išsekus.

Paslaugos.lt nuotr./Baldų gamyba Vilniuje
Paslaugos.lt nuotr./Baldų gamyba Vilniuje

Ne vienerius metus korpusinius virtuvės baldus pagal įnoringiausius klientų užsakymus kuriantys baldininkai Aurimas Baldis ir Edvinas Gudeliauskas žino, kad jų sutvertų kūrinių funkcionalumas, kokybė ir nepriekaištinga estetika tarnauja kaip geriausias investicinis garantas net ir po dešimtmečio.

Taigi į kokius kriterijus atkreipti dėmesį renkantis virtuvės baldus, kad vėliau netektų mokėti dvigubai?

Kriterijai meistrams, kurie ieško kokybės

Galvojantiems apie ilgalaikius ir atsiperkančius virtuvės baldų sprendimus, verta paanalizuoti rinką, joje vyraujančias kainas ir, žinoma, pabendrauti su potencialiais virtuvės baldų gamintojais.

„Ne visada klientui tinka meistrų bendravimo maniera, sutampa požiūris, todėl būtina įvertinti šias paslaugas jau išmėginusių klientų atsiliepimus. Vienas esminių ir sudėtingiausių dalykų – išsirinkti patikimą ir pasitikėjimo vertą baldų gamintoją“, – kriterijus, ieškantiems patikimų meistrų vardija 15min kalbintas A.Baldis.

Paslaugos.lt nuotr./Baldų gamyba Vilniuje
Paslaugos.lt nuotr./Baldų gamyba Vilniuje

Didžiausiame šalyje paslaugų portale Paslaugos.lt, kuriame šiuo metu skelbiasi 123 virtuvės baldų gamintojai, galima pažiūrėti meistrų ankstesnių darbų nuotraukas bei paskaityti klientų atsiliepimus, kad įsitikintumėte, jog rasite žmogų, su kuriuo tikrai norėsite dirbti.

Aurimas Baldis virtuvės baldus vadina ilgaamže investicija jau vien todėl, kad jų taip lengvai, kaip kompiuterio ar sofos, nepakeisi naujais.

Virtuvės baldai įprastai tarnauja kur kas ilgiau, todėl prieš investuojant verta apsvarstyti, ar nebus taupoma kokybės sąskaita.

A.Baldis pastebi, kad per paskutinius metus žmonės ėmė įsirenginėti kur kas erdvesnes virtuves nei iki tol. Daug, anot jo, prie to prisidėjo karantinas ir darbas iš namų. Leisdami namuose daugiau laiko žmonės suprato, kokių permainų norisi, kas netinka, kokie sprendimai jau atitarnavo.

Žaliavų stygiaus nebejaučia, bet kainos auga

Paslaugos.lt nuotr./Baldų gamyba Vilniuje
Paslaugos.lt nuotr./Baldų gamyba Vilniuje

2021-ieji į baldininkų istoriją įėjo kaip metai kupini iššūkių: dalis žaliavų, iš kurių ir kuriami korpusiniai baldai, vėlavo, dalies trūko, šiemet, tiesa, situacija normalizavosi, tačiau kainų pasiutpolkė nesustoja ir toliau.

Periodiškai jos kopia kas tris mėnesius aukštyn, o žaliavų gamintojai baldžius tikina, kad tai dar ne pabaiga. Tokie rinkos pokyčiai koregavo ir virtuvinių baldų gamintojų kasdienybę.

Paklausti, kas labiausiai brangino virtuvinių baldų kainų augimą, baldininkai minėjo daug sudedamųjų: brangstančias žaliavas, darbo jėgą, transportavimo, elektros kaštus, besidėvinčius darbo įrankius, augančias meistrų darbo valandas. Viską susumavus, metras virtuvinių baldų rinkoje šiandien kainuoja 800 – 1000 Eur.

Darbų sąmatos kainas labiausiai augina klientų pasirinktos baldų medžiagos, taip pat – baldų projektavimas, jų gamyba, surinkimas.

Gana stipriai baldų gamybą išbrangina ir dizainerių pasiūlyti sprendimai: natūralaus lukšto mediena, akmens masės paviršiai ir pan., todėl įvykus kliento ir baldininko pirmam susitikimui, dažnai gimsta noras pataupyti.

Laimei, tai padaryti galimybių praktiškai visada yra: alternatyvų esama kone visiems virtuvės baldų fasadų paviršiams.

Sutaupyti galima, bet laukti teks

Paslaugos.lt nuotr./Baldų gamyba Vilniuje
Paslaugos.lt nuotr./Baldų gamyba Vilniuje

Dvidešimt metų baldų gamybos srityje dirbantis E.Gudeliauskas sako, kad gamintojai turi patirties, kaip padėti žmogui pataupyti ir neprarasti būsimo baldo kokybės.

„Kažkur į virtuvinius baldus patariame įdėti ne stalčius, o dureles. Funkcionaliai padėjimo vietos gausime labai panašiai, o stalčių mechanizmai sprendimus išbrangina. Tikrai yra vietų, kur galima išlošti kainos atžvilgiu. Kai kur galima siūlyti ekonomiškesnes medžiagas, tačiau tokiems baldų fasadams jau nesutaupysi, nes ir kainos, ir medžiagos atitinkamos“, – detalizavo pašnekovas.

Nepriklausomai nuo to, kokius sprendimus pasirinksite, brangesnius, ekonomiškesnius ar tvaresnius, laukti jų realizavimo teks labai panašiai.

Jei kreipsitės į itin populiarius ir paklausius meistrus, užsakytų virtuvinių baldų teks palūkėti nuo 3 iki 6 mėnesių (darbo tiek, kad anksčiau niekaip). Gali būti ir ilgiau (čia jau priklausys nuo individualaus meistro darbo krūvio).

Tokie terminai rinkoje, greičiau niekas jau nesitiki, nors tai labai individualu: lemiančiais veiksniai tampa įmonėje dirbančių žmonių skaičius ir jau vykdomi užsakymai.

Kaip žinoti ir užsitikrinti, kad virtuvės baldai bus pagaminti kokybiškai ir laiku?

Paslaugos.lt nuotr./Baldų gamyba Vilniuje
Paslaugos.lt nuotr./Baldų gamyba Vilniuje

E.Gudeliausko vertinimu, saugumo suteikia gautos rekomendacijos, įvykęs pokalbis su meistru, jo darbų pavyzdžiai, na, ir pasiekiamumas (laiškais, skambučiais ir t.t.), taigi grįžtamasis ryšys.

A.Baldis papildo, kad svarbus ir kliento įsitraukimas į darbų procesą, nes kai kada net ir kokybiškai pagaminti baldai gali būti subraižyti montuojant ar transportuojant, žinoma, profesionali komanda ir tai išspręs, bet sekti patį procesą svarbu.

Šiuo atveju esminiu svertu tampa tai, kiek profesionalią komandą pasirinkęs baldininkas, nes jo komanda atsako, kaip kokybiškai bus pagaminti virtuvės baldai.

Taigi, kaip išsirinkti tinkamą virtuvės baldų gamintoją?

Paslaugos.lt nuotr./Baldų gamyba Vilniuje
Paslaugos.lt nuotr./Baldų gamyba Vilniuje

1. Ieškokite klientų atsiliepimų ir darbų pavyzdžių, kurių galite rasti naršydami internete, teiraudamiesi draugų, pažįstamų arba Paslaugos.lt portale. Tai padės įvertinti meistrų patikimumą ir apsispręsti bus kur kas paprasčiau.

2. Baldai pagal turimą biudžetą. Svarbu rasti meistrą, kuris pagamintų baldus pagal jūsų numatytą biudžetą. Paslaugos.lt galite labai paprastai palyginti, kokias kainas yra nustačiusios skirtingos įmonės. Išsirinkę tinkamiausią, galėsite su jais susisiekti dėl virtuvės baldų gamybos.

3. Baldų gamybos trukmė. Visi tikisi, jog baldus gaus per mėnesį, du ar dar greičiau. Paslaugos.lt įvertinsite, kiek iš tikrųjų truks pagaminti jūsų baldus. Išsiuntę vieną užklausą, gausite skirtingų įmonių pasiūlymus su terminu bei preliminaria kaina. Jeigu vienos įmonės numatytas laikotarpis jums atrodys pernelyg ilgas, gavę skirtingų pasiūlymų, išsirinksite priimtiniausią.

123 virtuvės baldų gamintojus rasite portale Paslaugos.lt pagal šią nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius