Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sostinėje prasideda kelių remonto sezonas

Sostinėje pirma vasaros diena skelbia kelių remonto sezoną. Vilniaus savivaldybė praneša, kad pradėjo tvarkyti ne tik įvažiavimus į kiemus, bet ir gatves bei žvyrkelius. Pirmiausiai bus tvarkomos tos gatvės, kuriose per parą pravažiuoja daugiausiai transporto priemonių.
Kelių tvarkymo darbai Vilniuje
Kelių tvarkymo darbai Vilniuje / Sauliaus Žiūros nuotr.

„Norint išvengti spūsčių pagrindinėse miesto gatvėse, remontai darbai vyks naktimis, nes darbų metu bus ribojamas eismas“, – rašoma pranešime spaudai.​

Visiems šiems darbams atlikti reikės 4,7 mln. eurų. Šios lėšos bus panaudotos iš Kelių priežiūros ir plėtros programos, kurias Vilniaus miestui skyrė Susisiekimo ministerija.

Savivaldybė praneša, kad šiąnakt pirmieji asfaltavimo darbai prasidėjo Laisvės prospekte. Nuo Buivydiškių iki Žemynos gatvės bus paklota nauja asfaltbetonio danga. Vėliau darbai persikels į kitas – Kęstučio, Kalvarijų, Tuskulėnų gatves.

Planuojama šiemet išasfaltuoti 33,4 kilometrų gatvių, taip pat asfaltą pakloti 5,75 km žvyrkelių. Pernai buvo išasfaltuota 37,9 kilometrų gatvių ir 2,8 km žvyrkelių.

Darbai bus vykdomi Savanorių prospekte, Nemenčinės plente, Stepono Batoro, Titnago, Sakališkių, Taikos, Kovo 11-osios, Pašto, Žolyno, Mileišiškių, Salininkų, Čekoniškių, Vinco Kudirkos ir Santariškių gatvėse.

Žvyrkeliai bus asfaltuojami Varnės g., Užusienio g., Rodūnios kelyje, Platiniškių g., Rytų g., Liepų alėjoje, Juodvarnių g. ir Broniaus Krivicko g.

Be to, skelbiama, kad šiemet turėtų būti suremontuota daugiau kaip 440 įvažiavimų į daugiabučių namų kiemus, paklota daugiau kaip 9 km naujų šaligatvių, sutvarkyta dalis esamų dviračių takai, įkurta 10 naujų skverų.

Planuojamas remontuoti gatves ir žemėlapį rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius