Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svajojantiems apie labiau skandinavišką kasdienybę – proga įsikelti į išskirtinius Girulių apartamentus prie pat kopų

Svajojate gyventi kurortine architektūra alsuojančiuose apartamentuose pušynų apsuptyje? Girulių pajūrys kaip tik dar saugo kelis išskirtinius apartamentus, panašėjančius į vasarnamio vilas.
Skautu rezidencija
„Skautų rezidencija“ / Asmeninio archyvo nuotr.

Mėgaujantis kasdieniu jūros bangų ošimu, geriant pušynų orą į plaučius, o rytais ar vakarais išnaudojant šalia besidriekiančius pėsčiųjų ir dviratininkų takus, Girulių „Skautų rezidencijose“ pavyks kokybiškiau ir laimingiau gyventi kiekvienam to norinčiam.

Sėkmingai investicijai – svarbiausia gera vieta

Asmeninio archyvo nuotr./Apartamentai patogiam gyvenimui prie pat Girulių paplūdimio.
Asmeninio archyvo nuotr./Apartamentai patogiam gyvenimui prie pat Girulių paplūdimio.

Apie 2 milijonus eurų siekiantį prabangių poilsio apartamentų projektą „Skautų rezidencija“ baigia statyti trečią dešimtmetį skaičiuojanti Kauno įmonių grupė „Altas“.

Šio projekto verslo vystytojas Tomas Šumskas sako, kad investuojant į nekilnojamąjį turtą svarbiausiu dalyku vis tik tampa vieta:

„Daugiau apartamentų taip arti paplūdimio bent jau Giruliuose nebus. O matant, kaip viskas brangsta, tikėtina, kad tokių vietų paklausa ateityje augs dar labiau.“

Pašnekovas neabejoja, kad įsikūrus pajūryje, atsiperka investicijos ne tik į nekilnojamąjį turtą, bet ir į kokybiškesnį gyvenimo būdą.

Apartamentai Giruliuose – norintiems investuoti į kokybiškesnį gyvenimo būdą.

Išvysčius tinkamą infrastruktūrą, išasfaltavus kelius, daug ką vilioja lėtesnis ir sveikesnis gyvenimas, grynesnis oras. Taip pat, žinoma, ir jūros teikiami privalumai: bangos suteikia galimybę kaituoti, šalia ne tik tinklinio aikštelės, bet ir tai, kas aktualu auginantiems vaikus, be to, nuo apartamentų vos trys 300 metrų iki Girulių darželio.

Organizatorių archyvo nuotr./Girulių rezidencija
Organizatorių archyvo nuotr./Girulių rezidencija

T.Šumsko teigimu, Girulių miestelis jau dabar laikomas kaitavimo meka, iš čia ranka pasiekiama Olando kepurė ir Klaipėdos senamiestis.

Giruliai taip pat apsupti išskirtinių gamtos perlų: ant ekologiniame, pažintiniame „Litorinos“ take esančio panoraminio šlaito atsiveria kvapą gniaužiantys vaizdai.

Per Girulius driekiasi ir žiedinės Karklės pasivaikščiojimo trasos, o bene patraukliausią pajūrio miestelį su Palanga ir Nida jungia naujai išasfaltuoti pėsčiųjų ir dviračių takai.

Natūralūs ir įsiliejantys į aplinką

Organizatorių archyvo nuotr./Kaitų meka
Organizatorių archyvo nuotr./Kaitų meka

Prie šio projekto dirbęs „Archispektras“ architektas Mantas Gipas pasakoja, kad apartamentai suprojektuoti kaip kurortinės architektūros poilsio vasarnamiai.

„Kūrybos procese siekėme išgauti vasarnamių vilų įvaizdį, taip pat stengėmės, kad tai būtų statiniai, tarsi natūraliai įsikomponavę į aplinką.

Pasirinkome dvišlaičius stogus, kurių medžiagos natūralios (fibrocementinės čerpelės), taip pat naudojome medžio apdailą, kuri būdinga pajūrio pastatams (pirmuosiuose aukštuose prie terasų ir įėjimų zonų).

Organizatorių archyvo nuotr./Girulių apartamentai
Organizatorių archyvo nuotr./Girulių apartamentai

Šiomis priemonėmis siekėme sukurti jaukumo ir natūralumo įspūdį.“

Projektas, pašnekovo vertinimu, išskirtinis tuo, kad patenkins dalies lietuvių norą gyventi arčiau jūros (vos 100 ar 150 metrų atstumu). Vadinasi, nebeteks pavydėti nei suomiams, nei latviams, nei estams.

Kaip, kad yra nustatę mokslininkai, žmonės, gyvenantys šalia jūros, 20 proc. mažiau serga nervų ir psichinėmis ligomis.

Lietuvoje pastatus, esančius taip arti jūros, matyt, galime ant vienos rankos pirštų suskaičiuoti.“

Gyvenamojo namo patogumus atitinkantys apartamentai, įsikūrę prie pat kopų, Skautų gatvėje.

Jie dviejų aukštų, suprojektuoti su mansarda, kurių plotas nuo 133,1 iki 137,5 kvadratinio metro.

Organizatorių archyvo nuotr./Girulių apartamentai
Organizatorių archyvo nuotr./Girulių apartamentai

Visi keturi apartamentai vienas nuo kito gana gerai atskirti. Kiekvienas jų turi atskirus įėjimus iš lauko, taip pat sandėliukus, dviračių saugyklas.

Patalpose suplanuotas ir grindinis šildymas su dujiniu katilu, ir kondicionieriai.

„Jie tinkami ne tik nuolatiniam gyvenimui, bet ir įmonių darbuotojų poilsiui ar darbui iš pajūrio.

Karantino metai visus mus išmokė gyventi kokybiškiau“, – sakė drauge su Aidu Kalinausku prie „Skautų rezidencijų“ projekto dirbęs M.Gipas.

Karantino pamokos – kokybiškesnio gyvenimo startui

Organizatorių archyvo nuotr./Apartamentai prie pat Girulių paplūdimio
Organizatorių archyvo nuotr./Apartamentai prie pat Girulių paplūdimio

„Nors lietuvių planus investuoti į būstą trumpam pristabdė aštri geopolitinė situacija, žmonės greitai suprato, kad mūsų šalyje saugu, o įsigyti unikalų būstą išskirtinėje vietoje ateityje gali būti ir per vėlu“, – apibendrino T.Šumskas.

Paklaustas, kokia didžiausia šių apartamentų vertė, pašnekovas išskyrė ilaamžiškumą: „Žinant, kad pajūryje drėgnas klimatas, šie fasadai tarnaus išties ilgai.

Verslo vystytojas T.Šumskas sako, kad laimėti daugiau kokybiško gyvenimo galima ir šalia Girulių paplūdimio.

Apartamentus drąsiai galima vadinti ilaamžiais: pastatai mūriniai, sienos ir stogas čerpių. Langai dideli, kaip ir terasos prie kiekvieno sklypo.

Nuolatiniam gyvenimui ir poilsiui tinkami „Skautų rezidencijos“ apartamentai įsikūrę uždaroje, saugomoje ir ištisus metus prižiūrimoje teritorijoje su parkavimo vietomis automobiliams, lauko terasomis, žaidimų aikštelėmis prie jūros ir kiekvienam apartamentui priskiriama sklypo dalimi.

Vietiniai prognozuoja, kad jau netolimoje ateityje Giruliai taps termo spa zona, pritrauksiančia turistus iš viso regiono.

0,24 ha plote, suprojektuotuose atskiruose, erdviuose apartamentuose ramybę atras privatumo išsiilgę miestiečiai, tiek šeimos, siekiančios suteikti savo vaikams laisvės augti ir džiaugtis gamta, tiek ir aktyvaus laisvalaikio entuziastai neabejingi grynam orui, smėliui ir jūrai.

Daugiau informacijos apie vystomą objektą rasite www.skauturezidencija.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius