Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirio 94“ – nuo mikrobiuro iki 300 kv. metrų erdvės per visą aukštą

„Žalgirio 94“ – modernus, ergonomiškas, kūrybiškai suprojektuotas apie 3100 kv. m ploto nuomojamo ploto verslo centas, plėtojamas „Inreal“ grupės Naujajame Vilniaus centre, vidurinėje Žalgirio gatvės dalyje. 8 aukštai ir vos 300 kv. m vieno aukšto ploto sukuria pagrindinius pastato privalumus.
„Žalgirio 94“
„Žalgirio 94“ / Partnerio nuotr.

„Mūsų siekis yra sukurti „kitokį“ verslo centrą, kurio paslankios, šviesios erdvės tiktų kūrybiškam, dinamiškam, augančiam verslui – tokiam, kaip ir pati vieta, kurioje šis projektas plėtojamas“, – teigia „Inreal“ grupės vadovas Gediminas Pruskus.

Žalgirio gatvėje kylantis verslo centras pasižymi ir daugiau išskirtinumų – pirmiausia, sostinėje retai pasitaikančia galimybe turėti nuosavą biurą-aukštą. Išsinuomojus 300 kv. m, iš lifto patenkama tiesiai į biuro erdvę, kuria su niekuo nereikia dalintis. Tokia perspektyva ypatingai patraukli 10–50 darbuotojų turinčioms įmonėms.

Projekto suplanavimai itin lankstūs, ir tai aktualu nedidelėms įmonėms, nes suteikiama laisvė sukurti tokio ploto erdvę, kokios reikia – nuo 12 kv. m mikrobiuro iki 300 kv. m viso aukšto ploto ar daugiau.

Partnerio nuotr./„Žalgirio 94“
Partnerio nuotr./„Žalgirio 94“

Natūralus apšvietimas ir vėdinimas

Pastato aukštai „sukasi“ aplink centrinę ašį, kurioje suprojektuotos santechninės ir pagalbinės patalpos. Tuo tarpu visos darbo vietos numatytos prie langų. Toks suplanavimas dirbantiems žmonėms garantuoja natūralią šviesą, kurios negali pakeisti joks dirbtinis apšvietimas.

Nepaisant to, kad verslo centre veiks vėdinimo ir rekuperacijos sistema, pastatas suprojektuotas taip, kad daugumą langų būtų galima atidaryti.

Kaip ir natūralus apšvietimas, taip ir natūralus vėdinimas – privalumai, kuriantys kokybišką ir jaukią darbo aplinką, yra svarbūs žmonėms ne tik fiziologiniu, bet ir psichologiniu požiūriu.

„Vienas pagrindinių tikslų, kurį mums kėlė plėtotojas, buvo sukurti modernų, funkcionalų, energetiškai efektyvų biurų pastatą. Tam naudojome 3D projektavimą, atlikome įvairių sprendinių efektyvumo, resursų tarpusavio suderinimo palyginimus“, – pasakoja Paulius Latakas, „Žalgirio 94“ verslo centrą projektavusios įmonės „2L Architektai“ direktorius.

Partnerio nuotr./„Žalgirio 94“
Partnerio nuotr./„Žalgirio 94“

Darbo aplinkai įsirengti – 87 tūkst. eurų parama

Novatoriškos technologijos bei efektyvios statybinės medžiagos „Žalgirio 94“ verslo centre leis pasiekti A+ energinio naudingumo klasę, kurs sveiką ir komfortišką darbo aplinką.

Atsakingas projekto plėtotojas – „Inreal“ grupė – kiekvienam nuomininkui suteikia paspirtį, t. y. 290 eur/kv. m biuro įrengimui. Vadinasi, vieno aukšto 300 kv. m biuro „Žalgirio 94“ verslo centre nuomininkas gauna papildomus 87 tūkst. eurų įsirengti biurą taip, kaip jam patinka.

Ant fasado numatytos vietos nuomininkų prekių ženklams. Pirmajame pastato aukšte įsikurs restoranas ir „Caffeine“ tinklo kavinė.

Partnerio nuotr./„Žalgirio 94“
Partnerio nuotr./„Žalgirio 94“

„Žalgirio 94“ verslo centro statybos ir įrengimo darbus atlieka viena iš statybos sektoriaus lyderių – UAB „Naresta“.

„Mums šio kompaktiško verslo centro statyba yra preciziškumo pavyzdys administracinių pastatų statyboje, kur viskas iki smulkmenų turi būti iš anksto apgalvota, o biurų patalpos – lengvai transformuojamos. Smagu dirbti su užsakovu, kuris, vystydamas apimtimi ne itin didelį verslo centrą, renkasi aukšto kokybinio lygio pastatų tvarumo sprendimus“, – teigia UAB „Naresta“ vadovas Arūnas Šlenys.

Kadangi pastatas statomas šalia intensyvios Žalgirio gatvės, o statybvietei įsirengti turima sąlyginai nedidelė erdvė, darbas yra panašus į statybą Vilniaus senamiestyje, todėl rangovui tenka pasirūpinti, kad kuo mažiau nepatogumų būtų sukelta tiek pėstiesiems, tiek aplinkinėmis gatvėmis judančiam transporto srautui.

Žalgirio gatvė – ypač sparčiai besikeičianti Naujojo Vilniaus centro teritorija. Per keletą artimiausių metų ši gatvė taps antruoju Konstitucijos prospektu. Ir net su tam tikrais privalumais pastarojo atžvilgiu.

Kokie jie? Pirmiausia – susisiekimas su kitais sostinės rajonais. Po Kernavės gatvės rekonstrukcijos Žalgirio gatvė įgis dar vieną periferinį išvažiavimą ir tiesioginį susisiekimą su Lvovo gatve. Antra – Žalgirio gatvėje plėtojami ne tik verslo centrai, bet ir nemažai būsto projektų. Mišrus verslo ir gyventojų kontingentas kuria gyvą, aktyvų ir patrauklų rajoną, kuriame nebus tik „miego“ ar tik „darbo“ valandų.

Būstas netoli biuro – idealus pasirinkimas darbingo amžiaus, aukšto socialumo žmonėms, kurie jau dabar intensyviai keičia Šnipiškių gyventojo „portretą“. Einant ar važiuojant Žalgirio gatve nepastebimas dar vienas privalumas, kuris atsiveria jau iš antro–trečio „Žalgirio 94“ verslo centro aukšto. Tai – miesto vaizdai. Pietuose – Konstitucijos pr. dangoraižiai, Gedimino pilis ir visas sostinės senamiestis, rytuose – Žirmūnai ir Antakalnis, šiaurėje – čerpiniai senųjų Šnipiškių stogai, vakaruose, kur Žalgirio gatvė įsilieja į Geležinio Vilko, – Šeškinės geomorfologinio draustinio masyvas.

Savivaldybės planuose – viešojo transporto sistemos pokyčiai: daugiau stotelių, autobusų, tankesnis jų judėjimo grafikas, atnaujintas dviračių takų tinklas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius