Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

15min pristato naują audioplatformą 15min Klausyk

Antradienį 15min pristatė pirmąją mobiliąją programėlę Lietuvoje, skirtą išskirtinai tik lietuviškam informaciniam ir pramoginiam audioturiniui. Programėlę 15min Klausyk jau galima nemokamai parsisiųsti iš „Google Play“ ir „App Store“ parduotuvių. Norintys pasiklausyti įdomiausių 15min straipsnių, dienos naujienų ar podkastų, vadinamųjų tinklalaidžių, savo kompiuteriuose tai galės padaryti įvedę adresą www.15min.lt/klausyk.
„15min Klausyk“ programėlė
„15min Klausyk“ programėlė / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Kviečiame „Apple“ ir „Android“ vartotojus atsisiųsti programėlę!

15min Klausyk platforma buvo kuriama padedant „Google“ įkurtam „Digital News Initiative“ fondui. Šis fondas įkurtas tam, kad paremtų inovacijas žiniasklaidos sektoriuje ir taip jį stiprintų.

15min Klausyk – įdomiausi straipsniai, dienos naujienos ir podkastai

15min Klausyk nuo pat pradžių pasiūlys apie 150 profesionaliai įgarsintų įdomiausių 15min straipsnių. Darbo dienomis važiuodami namo po darbo žmonės galės klausytis svarbiausių dienos aktualijų aptarimo podkaste „Mes ne prieš, bet...“, kurį rengia 15min portalo vyr. redaktorius Raimundas Celencevičius ir žinomas radijo žurnalistas Ginas Dabašinskas.

„Mes ne prieš, bet...“
„Mes ne prieš, bet...“

Taip pat 15min Klausyk vis labiau populiarėjančio podkastų žanro gerbėjams pasiūlys dar keturis podkastus. Sporto gerbėjai galės išgirsti jau pamėgtus podkastus: „Skrieja kamuolys“, kuriame futbolo aktualijas linksmai aptaria 15min žurnalistai ir komikas Paulius Ambrazevičius bei sporto komentatorius Rytis Vyšniauskas, ir „Urbonusas“, kuriame 2018 m. geriausio sporto straipsnio autorius Donatas Urbonas kalba apie krepšinį.

Humoro mėgėjai podkaste „Pralaužk vieną šaltą“ išgirs, kaip perspektyvūs Lietuvos komikai Mantas Grimalis ir Airidas Jankus kalbina Lietuvos įžymybes, o podkastas „Freelancerių dalykai“ nagrinės laisvai samdomo darbo ypatumus. Artimiausiu metu 15min Klausyk pasipildys naujais podkastais.

„Urbonusas“
„Urbonusas“

Audioturinys sparčiai populiarėja Lietuvoje

Naujienų ir turinio vis daugėja, o žmonių gyvenimo tempas spartėja. Kartais jie netgi aukoja miegą tam, kad galėtų suvartoti daugiau turinio. „Kantar TNS“ duomenimis, Lietuvoje per pastaruosius dvejus metus miegoti po vidurnakčio eina net 7 proc. daugiau žmonių, o po 2 val. nakties – 2 proc.

„Turinio vis daugėja, mes jo nespėjame suvartoti, todėl audioturinys, kurio galima klausyti net veikiant kažką kita, sparčiai populiarėja visame pasaulyje, į tokį turinį vis daugiau investuoja pasauliniai žiniasklaidos gigantai. Manome, kad Lietuvoje tokio turinio paklausa taip pat augs, todėl sukūrėme platformą 15min Klausyk. Čia bus patogu vienoje vietoje rasti gausybę įdomaus ir aktualaus turinio ir klausytis jo bet kur ir bet kada. Mūsų vizija tapti įdomiausio lietuviško audioturinio platforma Lietuvoje“, – teigia 15min generalinis direktorius Ramūnas Šaučikovas.

Jam antrina 15min rinkodaros ir verslo vystymo vadovas Gediminas Galkauskas: „Pradėję eksperimentuoti su audioturiniu, pastebėjome, kad žmonėms labai trūko tokio formato ir jie mielai klausytųsi įvairių naujienų ar podkastų, tačiau pasiūla buvo ribota. Pernai pradėjo rastis vis daugiau podkastų kūrėjų. Visi šie ženklai rodo, kad audioturinio Lietuvoje laukia šviesi ateitis. Kurdami 15min Klausyk visų pirma orientavomės į mobiliąją programėlę, nes būtent mobiliuose telefonuose žmonės turinio klausosi dažniausiai. Tai pirmoji tokia programėlė Lietuvoje, skirta išskirtinai informaciniam ir pramoginiam audioturiniui. Neabejoju, kad ji sulauks daug dėmesio.“

Artimiausiu laiku mobiliojoje programėlėje atsiras galimybė parsisiųsti patikusius garso įrašus ir jų klausytis net neturint interneto. Taip pat bus plečiama ir turinio pasiūla – atsiras daugiau podkastų ir įgarsintų 15min straipsnių.

„Skrieja kamuolys“
„Skrieja kamuolys“

Programėlės starto proga – ypatinga dovana

Visi, įsijungę 15min Klausyk, net 2 mėnesius galės nemokamai klausyti Yuval Noah Harari knygos „Sapiens. Glausta žmonijos istorija“, kuri visame pasaulyje yra laikoma viena geriausių šio dešimtmečio knygų, o Lietuvoje knygos leidėjas „Kitos knygos“ leidžia vieną tiražą po kito. Tai – 15min dovana visiems Lietuvos gyventojams naujos audioplatfromos starto proga.

Oksfordo universiteto istorijos mokslų daktaras Yuvalis Harari parašė provokuojančią civilizacijos istoriją, pagardintą eretiškom mintim ir netikėtais faktais. Jo knyga „Sapiens“ kvestionuoja didįjį mūsų pasaulio istorijos naratyvą, o akrobatiniai intelekto ir logikos kūlvirsčiai tiesiog gniaužia kvapą.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./„15min Klausyk“ programėlė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./„15min Klausyk“ programėlė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius