Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Įtakingą žurnalistą atleidęs „The Wall Street Journal“ imasi jo straipsnių analizės

„The Wall Street Journal“ analizuoja šimtus savo buvusio žurnalisto Jay Solomono, kuris buvo pagrindinis užsienio korespondentas, straipsnių. Jis buvo atleistas trečiadienį išsiaiškinus, kad turėjo komercinį susitarimą su vienu savo šaltiniu – Irane gimusiu aviacijos titanu, rašo „The New York Times“.
Jay Solomonas
Jay Solomonas / „Scanpix“/AP nuotr.

Straipsnių peržiūrai dabar vadovauja Karen Miller Pensiero, kuri yra atsakinga už redakcijos darbo standartus. Taip redakcija reaguoja į trečiadienį pasirodžiusį „The Associated Press“ straipsnį, kuriame detaliai aprašyti J.Solomono ryšiai su verslininku Farhadu Azima. Jame kalbama apie bendras verslo iniciatyvas, įskaitant šnipinėjimą Irane ir 725 mln. dolerių vertės su saugumu susijusį kontraktą su Jungtiniais Arabų Emyratais.

AP pirmadienį kreipėsi į „The Wall Street Journal“ – klausė apie dokumentus, susijusius su J.Solomonu ir F.Azima. Tą pačią dieną leidinio Vašingtono biuro vadovas Paulas Beckettas buvo iškviestas į leidinio Niujorko padalinį, kur antradienį susitiko su pagrindiniais leidinio redaktoriais diskusijai apie AP rengiamą medžiagą.

Ankstyvą trečiadienį Vašingtono biuro darbuotojai nujautė, kad 49 metų J.Solomonas pateko į bėdą. 15 val. P.Beckettas elektroniniu laišku pakvietė darbuotojus į susirinkimą. Jis buvo trumpas – darbuotojai sužinojo, kad J.Solomonas buvo atleistas ir AP netrukus pasidalins istorija, kuri sukels daug klausimų.

„Aš akivaizdžiai padariau klaidų savo darbe ir įžengiau į pasaulį, kurio nesupratau, – J.Solomonas sakė AP. – Aš niekada nepradėjau verslo su F.Azima ir niekada to daryti neketinau. Bet aš suprantu, kodėl elektroniniai laiškai ir pokalbiai su F.Azima gali atrodyti taip, tarsi aš buvau įsivėlęs į problemiškas veiklas.“

„The Wall Street Journal“ neslėpė savo nusivylimo J.Solomono veiksmais ir sprendimais: „Šiame tyrime jam pateikti kaltinimai yra rimti. Tebevykdome savo tyrimą, tačiau padarėme išvadą, kad p. Solomonas pažeidė tiek savo kaip žurnalisto etikos įsipareigojimus, tiek mūsų nustatytus standartus.“

J.Solomono akivaizdūs ir šiurkštūs etikos pažeidimai yra labai skaudūs žurnalistikos industrijai, kuri dabar ir taip kovoja, siekdama išsaugoti visuomenės pasitikėjimą.

J.Solomonas leidinyje dirbo 23 metus. Vašingtone jis užsitarnavo pagarbą dėl savo rašinių apie Šiaurės Korėją, Iraną ir Viduriniųjų Rytų valstybes.

Tačiau jo artumas su kai kuriais šaltiniais glumino kolegas. Jungtinių Tautų Generalinės asamblėjos metu Niujorke F.Azima dažnai kviesdavo žurnalistus vakarienės ir gėrimų. F.Azima taip pat pasirodė Vienoje 2015 metais, kai buvo deramasi dėl Irano branduolinės programos.

Pasak kitų žurnalistų, J.Solomonas sėdėjo prie baro ir restorane su F.Azima.

Vašingtone J.Solomonas dažnai girdavosi verslininko jachtoje praleistomis popietėmis, rodydavo redakcijoje nuotraukas su savo sūnumi ir F.Azima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius