-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

LRT už kavos reklamą skirta 144 eurų bauda

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) už reklamos ribojimo pažeidimus LRT televizijos laidos „Auksinis balsas“ vyriausiajam prodiuseriui Audriui Giržadui trečiadienį skyrė 144 eurų baudą.
Audrius Giržadas
Audrius Giržadas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Kaip BNS sakė komisijos pirmininkas E.Vaitekūnas, LRT skirta pusė numatytos minimalios baudos, nes televizijos atstovai pažeidimo neneigė, o tokia bauda skiriama pirmą kartą.

„Neretai ir jie mano, kad jie yra teisūs. Bet šiuo atveju, dėl „Aroma Gold“ yra akivaizdu – jie irgi pripažino, kad pažeidimai padaryti“, – BNS sakė E.Vaitekūnas.

Anot jo, sutarta organizuoti LRT ir LRTK teisininkų susitikimus aiškinantis rėmimo pranešimų tvarką.

E.Vaitekūnas anksčiau teigė, kad komisija nustatė, jog „Auksinis balsas“ laidoje rodyti „Aroma Gold“ kavos rėmimo pranešimai gerokai viršijo leistiną transliavimo laiką, be to, komisijai kliuvo pranešimų forma.

LRT generalinio direktoriaus pavaduotojas Rimvydas Paleckis sako, kad dar neapsispręsta, ar sprendimas bus skundžiamas. Jo nuomone, LRT naudojosi įstatymu numatyta teise į rėmimo pranešimus, o komisijos sprendimas galėjo būti pagrįstas įsitikinimu, kad LRT turėtų būti ypatingesnė nei kiti rinkos dalyviai.

„Sprendimas priimtas toks, koks yra. Bet kol bauda nesumokėta, galime jį skųsti. Ar taip ir elgsimės, tarsimės su teisininkais, – BNS sakė posėdyje dalyvavęs R.Paleckis. – Neapleidžia įspūdis, kad komisija turi ir nemažai subjektyvaus emocinio užtaiso priimant sprendimą, nes LRT naudojasi tuo, kas įstatyme leista – rėmimo pranešimai mums yra leisti (...). Dalis narių balsavo vedini emocinio įspūdžio – nors įstatymas lygus visiems, LRT turėtų būti ypatingesnė“.

Komisija prieš pusmetį jau buvo nustačiusi panašų LRT pažeidimą „Eurovizijos“ konkurso transliacijos metu, tuomet televizijos atstovams skirtas įspėjimas.

Komercinė reklama LRT programose draudžiama nuo pernai sausio, kai LRT tapo finansuojama daugiausia iš valstybės biudžeto. Už šį pažeidimą gresia įspėjimas arba bauda nuo 289 iki 858 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius