Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujai kuriamam LRT Žurnalistinių tyrimų skyriui vadovaus I.Makaraitytė

Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) Žurnalistinių tyrimų skyriui vadovaus „Info TV“ žurnalistė, apžvalgininkė Indrė Makaraitytė. Dirbti LRT ji pradės nuo rugpjūčio.
Indrė Makaraitytė
Indrė Makaraitytė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Žurnalistiniai tyrimai man asmeniškai – viena įdomiausių žurnalistinio darbo sričių. Tai, kad Lietuvoje jų vertė auga, yra didžiulis visos mūsų visuomenės laimėjimas, – pranešime žiniasklaidai cituojama I.Makaraitytė. – Dabar tiesiog reikia kibti į darbus ir daryti, ką galime geriausio.“

I.Makaraitytė turi Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto lyginamosios politikos magistro laipsnį, dirbo savaitraščio „Atgimimas“ vyriausiąja redaktore, rašė komentarus interneto portalams, vedė aktualijų laidas keliose televizijose, pavyzdžiui, „Info TV“. Ši televizija priklauso bendrovei „Laisvas ir nepriklausomas kanalas“, o ji – UAB „MG Baltic Media“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Monika Garbačiauskaitė-Budrienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Monika Garbačiauskaitė-Budrienė

„Prisijungti prie žurnalistinių tyrimų komandos – didžiulis iššūkis. Ir didžiulė garbė man, kaip žurnalistei, kad man buvo patikėta imtis šio darbo. Lietuvoje yra puikių žurnalistų, sąžiningų, dorų ir atsakingų, degančių idėja. Tikiu, kad LRT yra vieta, kurioje šie žmonės galės nuveikti daug prasmingų darbų savo valstybei“, – komentavo žurnalistė.

Žurnalistinių tyrimų padalinys LRT turėtų pradėti veikti nuo rudens. Jį sudarys keturi–penki žmonės. Tyrimus planuojama publikuoti tiek interneto portale, tiek transliuoti radijuje ir televizijoje.

„Aš manau, kad vienas iš tikslų, vienas iš misijos įsipareigojimų mūsų auditorijai yra objektyvi informacija ir tiriamoji žurnalistika yra didelė bei svarbi to dalis“, – BNS komentavo LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

„Labai svarbu turėti omenyje ir dabartinį kontekstą, kai pastarieji įvykiai sudavė tam tikra prasme smūgį Lietuvos žiniasklaidai ir pasitikėjimui, o nacionalinio transliuotojo pareiga yra tą pasitikėjimą palaikyti“, – pridūrė visuomeninio transliuotojo vadovė.

Ji turėjo omenyje žiniasklaidoje paviešintą Valstybės saugumo departamento informaciją, kaip koncernas „MG Baltic“ galėjo naudoti savo turimas žiniasklaidos priemones politikų ir pareigūnų spaudimui.

Seimo sukurta speciali komisija šiuo metu atlieka parlamentinį tyrimą dėl LRT veiklos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius