-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NTAKD: nedavėme nurodymų plėšyti žurnalus, bet su platintojais susitiksime

Kritikos už įstatymo interpretavimą sulaukęs Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas (NTAKD) tvirtina, kad niekada nėra davęs nurodymų plėšyti užsienietiškus žurnalus, tačiau žada susitikti su jų platintojais. 
Iš užsienietiškų leidinių iškirpta alkoholio reklama
Iš užsienietiškų leidinių iškirpta alkoholio reklama / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

"Departamentas nedalijo nurodymų plėšyti lapus su alkoholio reklama iš užsienio žurnalų, platinamų Lietuvoje, o visada pasisakydavo už civilizuotus sprendimus“, – teigiama pranešime.

Tačiau čia pat primenama, kad „užsienio leidinių platintojai taip pat turėjo galimybę siekti pritaikyti savo veiklą prie naujų reikalavimų, kreipdamiesi į užsienio žurnalų leidėjus ir informuodami apie pasikeitusį reklamos reglamentavimą“.

NTAKD taip pat praneša, kad yra numatęs susitikimą su užsienio žurnalų platintojais bei „tikisi rasti konstruktyvų šios situacijos sprendimą“.

Rinkos prievaizdai sako, kad įstatymo pataisos priimtos prieš pusę metų, todėl, jų manymu, buvo sudarytos sąlygos visiems ūkio subjektams pasiruošti naujiems reikalavimams.

Departamentas teigia inicijavęs 7 susitikimus su verslo asocijuotomis struktūromis, apmokė daugiau nei 400 verslo priežiūrą vykdančių specialistų įvairiuose Lietuvos regionuose, suteikęs apie 3 tūkst. konsultacijų žodžiu ir raštu dar iki įstatymo nuostatų įsigaliojimo.

NTAKD išplatino pranešimą po to, kai prezidentė ir premjeras sukritikavo užsienietiškų žurnalų plėšymą su alkoholio reklama.

Departamentas taip pat pasisakė ir dėl alkoholinių gėrimų pilstymo. Restoranai baiminasi, kad bus nubausti pastatę klientui ant stalo vyno butelį, ypač dėl to nerimavo someljė. NTAKD paaiškino, kad, jo nuomone, "svarbiausia, kad prisidengiant kultūringo aptarnavimo principais nebūtų piktnaudžiaujama įgyvendinant įstatymo reikalavimus ir daromi pažeidimai parduodant atidarytas alkoholinių gėrimų gamyklines pakuotes (imituojant alkoholinio gėrimo išpilstymą, kai alkoholinio gėrimo išpilstoma tik keletą ml arba jo visai neišpilstoma), tačiau nesiimant efektyvių priemonių užtikrinti alkoholinių gėrimų vartojimą vietoje, t. y. alkoholiniai gėrimai iš viešojo maitinimo įstaigų buvo išsinešami".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius