-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prie 15min Tyrimų skyriaus jungiasi Birutė Davidonytė

15min Tyrimų skyrius sulaukė reikšmingo pastiprinimo. Prie komandos, prisidėjusios atskleidžiant daugybę korupcinių schemų ir aferų, jungiasi  žinoma žurnalistė Birutė Davidonytė.
Birutė Davidonytė
Birutė Davidonytė / Asmeninio archyvo nuotr.

Į Tyrimų skyrių B.Davidonytė keliasi iš portalo Delfi.lt, kur pastaraisiais metais pasižymėjo solidžiais tyrimais apie nelegalias statybas, valstybinės žemės užgrobimo atvejus ir politinę korupciją. Tarp veikėjų, kuriems atsirūgo žurnalistės publikacijos, – prieštaringos reputacijos verslininkas Jurijus Borisovas, į kėdę įsikibęs Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovas Gintautas Kėvišas bei daugelis Lietuvos politikos ir verslo elito atstovų.

„Šiandien atsisveikinau su redakcija, kuri daugiau nei dvejus metus buvo mano namais, esu dėkinga už palaikymą ir suteiktas galimybes Delfi.lt komandai. Tačiau kartais tam, kad galėtum tobulėti, reikalingi pokyčiai. Tikiuosi, kad 15min Tyrimų skyriuje galėsiu tiek išlaikyti savo specializaciją ir temas, kurios visuomenei yra svarbios, tiek plėsti profesinį lauką ir dar labiau stiprėti žurnalistine prasme“, – teigia B.Davidonytė.

Prisijungus B.Davidonytei, 15min Tyrimų skyrių sudarys keturių žurnalistų komanda: žurnalistė jungiasi prie Šarūno Černiausko, Dovydo Pancerovo bei Skirmanto Malinausko trio.

„Dirbdama Delfi.lt, Birutė atsiskleidė kaip tvirta, drąsi ir principinga žurnalistė, pelniusi kolegų pagarbą ir skaitytojų pasitikėjimą. Labai džiaugiuosi jos sprendimu jungtis prie 15min komandos ir tikiuosi, kad Birutės potencialas tik dar labiau atsiskleis. Tyrimų skyrius į darbus kimba su nauja jėga“, – teigia skyriaus vadovas Šarūnas Černiauskas.

B.Davidonytė darbą Tyrimų skyriuje pradės nuo ateinančios savaitės. Jei turite informacijos, kuria norite pasidalyti su Tyrimų skyriumi, galite kreiptis tiesiogiai tyrimai@15min.lt. Konfidencialumą garantuojame.

15min Tyrimų skyrius įkurtas beveik prieš dvejus metus. Per tą laiką atskleista daugybė įtartinų schemų, palietusių tiek įtakingiausias Lietuvos verslo grupes, tiek politikos sunkiasvorius. 15min demaskavo ES pinigų pasisavinimo atvejus, nelegalias statybas, sukčius, o drauge – prisidėjo prie milžiniškų permainų valstybiniame sektoriuje, pradedant pavienėmis savivaldybėmis ir baigiant „Lietuvos geležinkeliais“.

Nuo 2015 m. 15min Tyrimų skyrius priklauso tarptautiniam tiriamosios žurnalistikos centrui „Organized Crime and Corruption Reporting Project“ (OCCRP). Bendradarbiaudami su OCCRP, 15min jau prisidėjo prie dviejų didelių tarptautinių tyrimų – iki artimiausios Vladimiro Putino aplinkos prisikasusio „Panama Papers“ projekto bei šiuo metu Europos bankus drebinančio rusiškų milijardų išplovimo tyrimo.

Du tarptautiniai tyrimai, prie kurių prisidėjo 15min Tyrimų skyrius, šiemet nominuoti prestižiniam „European Press Prize“ apdovanojimui. Į savotišką „oskarą“ tiriamosios žurnalistikos srityje pretenduoja „Panama Papers“ bei su partneriais Danijoje ir Lenkijoje atliktas tyrimas, atskleidęs, kaip praėjusios kadencijos Europos Parlamento (EP) nariai savinosi EP pinigus pagal fiktyvius projektus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius