Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Skvernelis siūlo neplėšyti alkoholio reklamos iš užsienyje leistų žurnalų

Premjeras Saulius Skvernelis siūlo užsienietiškų žurnalų Lietuvoje platintojams neplėšyti juose publikuojamos alkoholio reklamos.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Aš siūlau neplėšyti – absurdas visiškas“, – interviu Žinių radijui sakė S.Skvernelis.

Anot jo, šioje situacijoje visiems reikėtų vadovautis sveiku protu.

„Jeigu tu nori suvulgarinti bet kokį įstatymą, tai įmanoma padaryti. Įstatymo taikymas reikalauja protingumo ir proporcingumo kriterijų. Jie yra neišvengiami ir egzistuoja“, – tvirtino premjeras.

Pasak S.Skvernelio, reikėtų apsispręsti, ar mažu tiražu platinamuose užsienio žurnaluose spausdinama alkoholio reklama daro įtaką visuomenei.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Iš užsienietiškų leidinių iškirpta alkoholio reklama
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Iš užsienietiškų leidinių iškirpta alkoholio reklama

„Ar reklama užsienio žurnale, kuris skirtas net ne mūsų rinkai, mažu kiekiu – 50, 20 egzempliorių patenka į Lietuvą, ar tai yra reikšmingas poveikis, kalbant apie poveikį visuomenei, ar ne?“ – klausė jis.

Nuo šių metų pradžios įsigaliojus visiškam alkoholio reklamos draudimui, prekybos vietose pasirodė užsienyje išleisti žurnalai su išplėšytomis, užtušuotomis arba lipdukais apklijuotomis alkoholio reklamomis. Platintojai taip elgėsi baimindamiesi baudų už alkoholio platinimą.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį teigė, kad įsigaliojus visiškam alkoholio reklamos draudimui Lietuvai gėdą daro faktas, jog užsienietiškų leidinių platintojai yra priversti iš jų plėšti lapus su tokia reklama ar kitaip ją slėpti.

Dešimt konservatorių parlamentarų registravo Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimo projektą, kuriame siūlo numatyti reklamos draudimo išimtį importuotiems leidiniams užsienio kalba, leidžiamiems užsienyje registruoto juridinio asmens. Spręsti susiklosčiusią situaciją žadėjo ir valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

Alkoholio reklama uždrausta patvirtinus ir kitokias priemones, kuriomis siekiama sumažinti jo vartojimą Lietuvoje, pavyzdžiui, pardavimo amžiaus cenzas buvo padidintas iki 20 metų, sutrumpintas alkoholio pardavimo laikas.

Rinkos prievaizdai, prekybininkai ir gamintojai prognozuoja, kad dėl naujų ribojimų ir padidinto akcizo alkoholio rinka šiemet gali smukti maždaug dešimtadaliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius