-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susisiekimo ministerija apgailestauja dėl neišsamiai išdiskutuoto skaitmeninio radijo projekto

Susisiekimo ministerija atsiprašo dėl visuomenėje ažiotažą sukėlusio skaitmeninio radijo projekto, pasiūlius jį įtraukti į Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planą (toliau – RRF). Viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė užtikrina, kad ministerijos politinė komanda dės pastangas, kad suinteresuotoms šalims nekiltų jokių abejonių dėl efektyvaus RRF lėšų panaudojimo ir jomis planuojamų finansuoti susisiekimo ministerijos projektų, rašoma ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Susisiekimo ministerija
Susisiekimo ministerija / Mato Miežonio / 15min nuotr.

„Ministerija skubotai priėmė sprendimą dėl skaitmeninio radijo modelio įgyvendinimo Lietuvoje. Pripažįstame, kad šiam projektui reikia išsamiau pasiruošti. Parengsime planus, juos išdiskutuosime ir tuomet vertinsime finansavimo skyrimą“, – sako viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė.

Skaitmeninio radijo tinklo diegimo Lietuvoje pasiūlymą Ministerijai pateikė Lietuvos radijo ir televizijos centras (LRTC). Šiemet, rengiant RRF priemonių planą, LRTC skaitmeninio radijo tinklo diegimo Lietuvoje pasiūlymas buvo įtrauktas į pirminę RRF dokumento versiją, kuri buvo pristatyta ir prieinama Ekonomikos ir inovacijų bei Finansų ministerijų rengtų viešų konsultacijų metu. Jų metu esminių pastabų ir prieštaravimų dėl šio projekto įgyvendinimo iš suinteresuotų šalių (nacionalinių ir regioninių radijo stočių transliuotojų) nebuvo pateikta.

Vėlesniame etape Susisiekimo ministerija organizavo nuotolinę diskusiją, kurioje savo įžvalgomis pasidalino nacionalinių ir regioninių radijų programų transliuotojai. Diskusijoje su rinkos dalyviais buvo sutarta, kad pirmiausia reikalingas su visomis suinteresuotomis šalimis išdiskutuotas ir aiškus skaitmeninio radijo tinklo infrastruktūros diegimo Lietuvoje veiksmų planas, kuris patenkintų visų Lietuvos radijo stočių transliuotojų lūkesčius bei įvertintų kompensavimo galimybes radijo klausytojams įsigyjant skaitmeninio radijo imtuvus, o tik tuomet turėtų būti vertinamas projekto finansavimo poreikis ir valstybės skatinimo galimybės.

Ministerija išklausiusi ir įvertinusi visas susitikimo metu gautas rinkos dalyvių pastabas, priėmė sprendimą atsisakyti skaitmeninio radijo tinklo diegimo finansavimo RRF lėšomis ir projektas jau yra išimtas iš RRF plano.

Kiek anksčiau penktadienį portalas delfi.lt skelbė, kad Vyriausybės Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plane buvo numatyta milijonus iš ekonomikos gaivinimo lėšų skirti skaitmeninio radijo tinklo sukūrimui Lietuvoje. Tam būtų skirta pustrečio milijono eurų.

Tąkart Susisiekimo ministerija informavo, kad tinklą turėtų parengti ir vėliau administruoti visuomeninis transliuotojas LRT, o komercinės radijo stotys vėliau galėtų sutartiniais pagrindais prisijungti prie tokio tinklo ir gauti teisę juo transliuoti savąsias programas jau skaitmeniniu formatu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius