-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tomas Balžekas traukiasi iš LRT tarybos

Medijų ir skaitmeninė verslo grupės „Media bitės“ akcininkas Tomas Balžekas traukiasi iš LRT tarybos. Apie tai jis pranešė feisbuke.
Tomas Balžekas
Tomas Balžekas / Gedmantas Kropis / BNS Foto

„Būna kartais sunku atsisveikinti, bet reikia. Nuo šiandien išeinu iš LRT tarybos narių. Buvo garbė ir gera patirtis, tris metus, dirbti su šia stipria ir įvairialype profesionalų komanda. Ačiū kiekvienam. Džiugu matyti, kad LRT vadovų komanda yra aukščiausio lygio ir šią organizaciją valdo pagal moderniausius standartus. Džiugu matyti kaip jiems sekasi kelti žiniasklaidos kokybės kartelę aukštyn. Tikiuosi nors truputį prisidėjau savo įžvalgomis ir patirtimi prie gerų rezultatų. Nuo šiol mes būsime kolegos, nemėgstu vadinti žiniasklaidos konkurentais. Tikiu, kad visa žiniasklaida turi platesnius tikslus nei tik eurų ar klikų siekiamybė. Kiek mano galiose, stengsiuosi, kad pasitikėjimas žiniasklaida visuomenėje augtų (tą turime įrodyti darbais), žiniasklaidos žaidėjai būtų vieningesni ir tikiuosi visi atrasime tvarų ir ilgalaikį žiniasklaidos veiklos modelį, nepasiduodant trumpalaikėm pagundom“, – rašė T.Balžekas.

T.Balžeką į LRT tarybą paskyrė tuometinė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Verslininkas 2005–2017 metais vadovavo bendrovei „15min“, 2016–2017 metais buvo naujienų agentūros BNS direktoriumi. Vėliau jis įsteigė įmonę „Media bitės“, kuri įsigijo „Žurnalų leidybos grupę“.

15min rašė, kad Konkurencijos taryba pritarė ,kad T.Balžeko vadovaujama medijų ir skaitmeninė verslo grupė „Media bitės“ ir Estijos bendrovei „Postimees Grupp“ priklausančios naujienų portalą „15min“ ir naujienų agentūrą BNS valdančios įmonės galės būti valdomos bendrai.

Nauja įmonių grupė Lietuvoje ketina veikti „15min Group“ vardu. Užbaigus sandorį 60 proc. „15min Group“ akcijų priklausys „Postimees Grupp“, 40 proc. ir valdymo kontrolė – ligšioliniams „Media bitės“ akcininkams T.Balžekui, Martynui Basokui, Gabrielei Burbienei ir Tomui Bindokui per naujai įsteigtą holdingo įmonę „4 Bees“.

Registrų cento duomenimis, rugpjūčio pradžioje įsteigtos „4 Bees“ pagrindinis akcininkas yra T.Balžekas, valdantis 56 proc. įstatinio kapitalo. M.Basokui priklauso 26 proc., G.Burbienei – 10 proc., o T.Bindokui – 8 proc. įmonės akcijų.

LRT taryba yra aukščiausiasis visuomeninio transliuotojo valdymo organas, turintis atstovauti visuomenės interesams. Taryba sudaroma šešeriems metams iš 12 asmenų – visuomenės, mokslo ir kultūros veikėjų.

Po keturis tarybos narius skirtingu metu skiria prezidentas ir Seimas, po vieną narį deleguoja Lietuvos mokslo taryba, Lietuvos švietimo taryba, Lietuvos meno kūrėjų asociacija, Lietuvos vyskupų konferencija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius