-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 26 /15:17

TV3 valdantis Švedijos koncernas pardavė mokamos televizijos kanalus

Švedijos koncernas „Modern Times Group“ (MTG), Lietuvoje valdantis mokamus kino filmų, sporto bei dokumentikos televizijos kanalus, už bendrą 45,5 mln. JAV dolerių (41,05 mln. eurų) sumą pardavė Rusijoje ir kitose šalyse valdomus mokamus kanalus. Nemokami TV kanalai, įskaitant Lietuvos TV3, TV6 bei TV8, lieka MTG nuosavybe.
Televizija
Televizija / 123rf.com nuotr.

MTG per Šiaurės šalių „Nasdaq“ biržą pranešė, kad koncerno tarptautinių kanalų verslą įsigijo tarptautinės privataus kapitalo bendrovės „Baring Vostok“ valdoma antrinė įmonė „Sabiero Holdings Limited“, o rusiškų kanalų verslą – Rusijos bendrovė „Sinerdzhi“.

MTG paskelbė, kad pardavė mokamos televizijos kino filmų, sporto ir dokumentikos kanalus skirtus Rusijos ir kitoms rinkoms.

MTG paskelbė, kad pardavė mokamos televizijos kino filmų, sporto ir dokumentikos kanalus skirtus Rusijos ir kitoms rinkoms, tarp jų ir Lietuvoje rodomus TV1000 East, TV1000 Action, TV1000 Ruskoje Kino, Viasat Nature, Viasat Explore, Viasat History kanalus.

Šis sandoris neliečia MTG verslo Vidurio ir Rytų Europoje, kur įmonė mato didelį potencialą. Nemokami kanalai TV3, TV6, TV8, skaitmeninė televizija „Viasat“, taip pat Lietuvoje rodomi kanalai „Viasat Sport Baltic“, „TV1000 Premium“, „Viasat Motor“, „Viasat Golf“ ir toliau priklauso MTG koncernui.

Visus šiuos kanalus, tiek MTG priklausančius (Viasat Sport Baltic, TV1000 Premium ir t.t.), tiek naujiems savininkams parduotus kino ir dokumentikos kanalus, žiūrovai Lietuvoje matys ir toliau.

„Pardavimas tapo būtinas, pasikeitus Rusijos įstatymams dėl užsienio kapitalo masinėje žiniasklaidoje, kurie priimti pernai ir įsigalios nuo kitų metų pradžios. Išsamiai išanalizavome visas galimybes ir siekiame geriausio rezultato savo akcininkams ir visai MTG grupei“, – koncerno pranešime teigė MTG prezidentas ir vykdomasis direktorius Jorgenas Madsenas Lindemannas.

MTG nurodo, kad parduodami verslai per devynis šių metų mėnesius sugeneravo iš viso 448 mln. Švedijos kronų (47,62 mln. eurų) pajamų, o veiklos pelnas siekė 102 mln. Švedijos kronų (10,84 mln. eurų).

Nuo 2016 metų sausio 1 dienos Rusijoje įsigaliosiantis naujos redakcijos Visuomenės informavimo priemonių įstatymas draudžia užsienio kapitalo juridiniams ar fiziniams asmenims valdyti daugiau nei penktadalį žiniasklaidos įmonių akcijų.

MTG taip pat privalės iki šių metų pabaigos parduoti 38 proc. kelias Rusijos televizijas valdančios bendrovės „CTC Media“ akcijų paketą.

Spalio pradžioje įsteigtos įmonės „Sinerdzi“ vienintelis savininkas yra Anatolijus Kariakinas, kuris anksčiau buvo bendrovės „Baring Vostok“ partneris, agentūrai „Interfax“ pranešė MTG atstovas Peras Lorencas.

„Interfax“ duomenimis, A.Kariakinas yra vienos Rusijos specialiųjų tarnybų, saugančios šalies prezidentą bei kitus aukščiausio rango valdžios atstovus, atsargos papulkininkis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius