-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokiečiai kaltina „Facebook“ pagalbos prašymų ignoravimu

Vokietijos politikai ir saugumo pareigūnai kaltina „Facebook“ ignoruojant informacijos pateikimo prašymus, taip pat nebendradarbiaujant su valdžia, rašo „Deutsche Welle“.
„Facebook“
„Facebook“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ansbache susisprogdinęs savižudis siras, sužeidęs 15 žmonių, turėjo mažiausiai 6 paskyras socialiniame tinkle „Facebook“. Mažiausiai vieną jų vaikinas naudojo propagandos skleidimui.

O septyniolikmetis iš Afganistano traukinyje netoli Viurcburgo su kirviu žmones puolė praėjus vos porai dienų po to, kai susikūrė dvi naujas „Facebook“ paskyras.

Nusikaltėlių paskyros socialiniuose tinkluose gali suteikti daug informacijos policijai ir prokurorams – jos padeda surasti galimus bendrininkus, suprasti nusikaltimų motyvus, užkirsti kelią panašiems nusikaltimams.

„Nusikaltėliai dažnai giriasi tuo, ką nuveikė, internete. Ten galima rasti jų įvykių chronologiją, kodėl ir ką jie padarė, kur paslėpė ginklus“, – aiškino advokatas Saleh R. Iwas, dirbantis interneto ir informacijos apsaugos srityje.

Per pastaruosius trejus metus „Facebook“ sulaukė 300 tūkst. prašymų dėl informacijos pateikimo, 16 tūkst. jų pateikė pareigūnai iš Vokietijos. Kompanija kasmet dalijasi šiais duomenimis. Tačiau problema yra ta, kad „Facebook“ ne visada bendradarbiauja su pareigūnais. Vokietijos leidinys „Welt am Sonntag“ išsiaiškino, kad vos 37 proc. vokiečių institucijų prašymų dėl informacijos pateikimo buvo patenkinti.

Geros valios trūkumas?

Vokietijos tyrėjų organizacijos lyderio Andre Schulzo teigimu, Vokietijos pareigūnai „Facebook“ pateikia prašymus kelis kartus per dieną, tačiau jie yra priklausomi nuo bendrovės geros valios. Dažniausiai jokio atsakymo nesulaukia.

Vokietijos politikai sutinka, kad situacija turi pasikeisti ir dėl to ruošia naują įstatymą, kuris turėtų užtikrinti, kad kompanijos privalėtų greitai peržiūrėti informacijos rašymus.

Ar „Facebook“ tyčia nepateikia informacijos? JAV kompanija neigia tokius kaltinimus ir sako, kad visada glaudžiai bendradarbiauja su pareigūnais. Tačiau informacijos prašymai dažniausiai neva turi tokių trūkumų, kad jų patenkinti tiesiog nėra įmanoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius