Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

15min eksperimentas: ekstremalūs „Nokia 3310“ išbandymai

Originalioji „Nokia 3310“, pasauliui pristatyta 2000 metais ir gaminta iki pat 2005 metų, visai pelnytai užsitarnavo nemirtingo telefono reputaciją. Jos sugadinti buvo beveik neįmanoma: jai nebuvo baisu jokie kritimai, o ekranas, skirtingai nei šiuolaikinių išmaniųjų įrenginių, nežinojo, kas yra įskilimas. Todėl nusprendėme patikrinti – ar šią nemirtingumo savybę paveldėjo ir naujoji, 2017 metų „Nokia 3310“.
NOKIA 3310
NOKIA 3310

Be abejo, tenka pripažinti, kad naujojo telefono gamintojas – tai jau nebe ta pati legendinė Suomijos bendrovė „Nokia“, kuri ilgą laiką buvo pelnytai vadinama Suomijos pasididžiavimu. Dabar gerokai modifikuotą, patobulintą ir šiek tiek (bet ne visiškai) prie šiandienių poreikių priartintą telefoną, kurio komercinės sėkmės garantas yra senas, nostalgiškai prisimenamas ir mylimas vardas, gamina įmonė „HMD Global“.

Teisę naudoti „Nokia“ prekės ženklą turinti nauja įmonė – taip pat iš Suomijos ir netgi iš „Nokia“ gimtojo miesto Espo. Šios įmonės darbuotojai – taip pat įmonės „Nokia“ veteranai, o generalinis direktorius Arto Nummela legendinius telefonus gaminusioje bendrovėje dirbo net 17 metų. Bet vien dėl to, kad ir šis telefonas yra sukurtas suomių, būtų negražu sakyti, kad jis bus toks pats nemirtingas, kaip ir jo pirmtakas. Reikia išbandyti patiems. Ekstremaliai. Pasižiūrėkite patys:

VIDEO: 15min testas: ar naujoji „Nokia 3310“ tokia pat ištverminga kaip senoji?

15min žurnalistas Skirmantas Malinauskas su naujutėlaičiu, dar net neišpakuotu telefonu elgėsi visiškai negailestingai, tačiau tokias patyčias, kurios bet kurį išmanųjį telefoną būtų pasiuntusios į anapilį tikriausiai jau po antrojo bandymo, šis naujos kartos suomiškas mobilusis tankas atlaikė beveik be priekaištų – taip, ekranas ir nugarėlės plastikas apsibraižė, bet tai neišvengiama dėl kontakto su asfaltu. Veikiausiai net tvirčiausias titano lydinys po tokio negailestingo elgesio neliktų be įbrėžimų. Taip, kamera tapo nelabai ko verta (arba atvirkščiai – įgijo naują, menišką „Instagramo“ filtrą).

Bet apskritai prieš šį telefoną nukeliame kepurę ir lenkiame galvą – tai yra aparatas, kuris statybininko, medkirčio, kelininko, suvirintojo ar kokios nors kitos šiurkščios fizinės profesijos atstovo kišenėje išsilaikys neabejotinai geriau nei bet kuris išmanusis telefonas.

Beje, telefonas nesuplėšys ir jo pirkėjo kišenės – antrą kartą pasakojamos suomiškos legendos kaina yra vos 55 eurai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius