Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min žurnalistė skaičiavo, kiek plastiko sunaudoja per savaitę – kiekis nustebino

Nuo mano namų iki parduotuvės – 750 metrų. Kol į vieną pusę nuėjau šį atstumą, suskaičiavau šešias skirtingas šiukšles, numestas šalikelėse – keturios iš jų buvo pagamintos iš plastiko. Apie šiukšlių (ypač plastiko) žalą aplinkai, gyvūnams ir mums patiems girdime nuolat. Atrodo, kad šiukšlina „tie kiti“, netvarkingi žmonės. Tačiau ar kada susimąstėte, kiek atliekų per savaitę po savęs paliekate patys? Siekdama tą išsiaiškinti, ėmiausi eksperimento – visą savaitę skaičiavau, kiek plastiko išmetu.

Nors šiukšles rūšiuoju jau kurį laiką, šis klausimas nebuvo kilęs ir man pačiai. Dėl to sugalvojau padaryti eksperimentą – suskaičiuoti, kiek plastiko per savaitę sunaudoju ir palieku po savęs.

Verta paminėti, kad nesistengiau pirkti kažko, ko nebūčiau pirkusi įprastą savaitę, ar naudojusi mažiau plastikinių pakuočių. Vienomis mėnesio dienomis šiukšlių susidaro daugiau, kitomis – mažiau, ir tai normalu. Juk ne kas dieną išmetame po pasibaigusį indaplovės kapsulių indelį ar nuo siuntų likusias etiketes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius