Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

4 technologiniai įrenginiai, keičiantys šiuolaikinių moksleivių gyvenimus

Jaunas žmogus kur kas labiau motyvuotas mokytis, jeigu užduotis yra pateikiama žaidimo forma. Lygiai taip pat entuziastingai jis stengiasi daugiau judėti, jeigu ant riešo nuolatos gali sekti savo kasdien įveiktą atstumą pėsčiomis. Akivaizdu, kad seni vaikų lavinimo metodai nebetinka jaunajai kartai, o norint, kad ši įgytų naujų įgūdžių tiek tėvai, tiek ir mokymosi įstaigų darbuotojai priversti ieškoti technologinių būdų, kaip mokymosi procesą paversti įdomiu žaidimu.
ACME nuotr./Mini Sphero žaislas
ACC Distribution nuotr./Mini Sphero žaislas

Žaislas, mokantis vaikus programavimo

Kamuoliukas robotas gali interaktyviai jauną žmogų mokyti programavimo. Skamba neįtikinamai? Iš tiesų, apvalios formos robotas „Mini Sphero“ lavina vaikus visapusiškai perprasti technologijų gudrybes. Šį mažą, žaismingą, įvairiausių spalvų žaislą vaikai gali užprogramuoti vykdyti tam tikrus veiksmus ir tokiu būdu su juo smagiai žaisti.

„ACC Distribution“ Produktų ir marketingo departamento vadovas Marijus Miceika pasakojo, kad JAV ir Anglijoje tokio pobūdžio žaislai dažnai naudojami ugdymo įstaigose kaip mokymo priemonė.

ACC Distribution nuotr./Mini Sphero žaislas
ACC Distribution nuotr./Mini Sphero žaislas

„Taip daroma norint suteikti aiškesnį supratimą vaikams, kaip vyksta programavimo procesas. Vaikams tai žymiai įdomiau, jie labiau susidomi tokiu žaislu, kai fiziškai gali matyti, kaip robotas atlieka kiekvieną veiksmą, kurį vaikas programuodamas jam nurodė atlikti. Programuoti žaislo veiksmus vaikai gali naudodamiesi išmaniuoju telefonu ar planšetiniu kompiuteriu. Šiuose įrenginiuose tereikia įdiegti specialiai sukurtą programėlę “, – sakė M.Miceika.

Anot technologijų eksperto, žaislas gali judėti visomis kryptimis. Suvedus skirtingas komandas, daromi jų blokai, sakykime: važiuoti tiesiai, pasukti į dešinę, tada atskira komanda galima nurodyti posūkio kampą. Tokiu būdu sudėliojama veiksmų seka. Tada reikia aktyvuoti kitą skirtuką ir jame jau bus matoma, kaip visa ši veiksmų seka atrodo užrašyta algoritmu.

ACC Distribution nuotr./Mini Sphero žaislas
ACC Distribution nuotr./Mini Sphero žaislas

Kai jaunieji žaidėjai supranta, kaip veikia pagrindinės programos, pradedami rašyti algoritmai.

„Vaikai gali kurti ir talpinti savo užduotis kitiems. Pavyzdžiui, sugalvoja kokią trasą su kliūtimis ir patalpina ją internete. Tada kiti, naudodamiesi programėle, jau turi sugalvoti, kaip suprogramuoti savo žaislą, kad jis įveiktų aprašytąją trasą“, – apie loginį ir kūrybinį mąstymą vienu metu lavinantį žaidimą pasakojo M.Miceika.

Jis pabrėžė, kad naujausias „Mini Sphero“ žaislas kainuoja kur kas mažiau nei programinė įranga, todėl tėvai, norintys, kad jų vaikai išmoktų programuoti, nepagaili apie 50 eurų sumos minėtam žaislui.

Išmanūs laikrodžiai skatina vaikus judėti daugiau

Kitas įrenginys, kuris iš esmės keičia moksleivių gyvenimus, tiksliau – jų fizinį aktyvumą – tai išmanieji laikrodžiai. Vaikai aktyviai seka savo fizinį aktyvumą, lygina duomenis su draugais ir siekia ambicingų tikslų. Tėvai bei mokytojai tuo ypatingai džiaugiasi, nes išmanieji laikrodžiai skatina vaikus daugiau judėti, sportuoti.

ACC Distribution nuotr./MyKronoz ZeSport 2 išmanieji laikrodžiai
ACC Distribution nuotr./MyKronoz ZeSport 2 išmanieji laikrodžiai

Anot technologijų eksperto M.Miceikos, šiandien moksleiviai ir jų tėvai pageidauja tokių išmaniųjų laikrodžių, kurie turėtų kuo daugiau funkcijų, aktyvumo dinamiką būtų galima sekti savo išmaniajame telefone. Vienas įdomiausių išmaniųjų laikrodžių, esančių šiuo metu rinkoje – „Mykronoz“.

„Pačiame naujausiame žaismingame „Mykronoz ZeSport2“ modelyje yra nemažai naujų sporto profilių. Jei anksčiau buvo galima fiksuoti tik važiavimą dviračiu, bėgimą. Nuo šiandien jie apima įvairias sritis: alpinizmą, šiaurietišką vaikščiojimą su lazdomis, plaukimą ar net jodinėjimą. Šiuose laikrodžiuose galima sekti širdies darbą, nueitą atstumą, jų nereikia nusiimti einant į dušą ar miegant. Visus duomenis galima stebėti savo išmaniajame telefone”, – apie išmaniųjų laikrodžių privalumus pasakojo M. Miceika.

Kokio nešiojamo kompiuterio šiandien reikia moksleiviui?

Artėjant mokslo metų pradžiai, tėvai susirūpina nešiojamuoju kompiuteriu, prie kurio ne vieną valandą praleis jų atžala. Jiems svarbu, kad kompiuteris būtų lengvas, prie jo patogiai moksleivis galėtų prisijungti kolonėles, spausdintuvą ar kitus įrenginius.

Tėvams taip pat labai aktualus kompiuterio ekranas. Jie pageidauja tokių, kurie kuo mažiau vargintų vaikų akis. Anot ekspertų, norint, kad akys kuo mažiau pavargtų, rekomenduojama rinktis didesnę kompiuterio įstrižainę. Vienas pastarųjų modelių rinkoje, kuris turi optimalų 15.6 colių įstraižainės ekraną yra „Dell Inspiron 5570“ nešiojamasis kompiuteris.

ACC Distribution nuotr./Dell Inspiron 5570 kompiuteris
ACC Distribution nuotr./Dell Inspiron 5570 kompiuteris

Pasak „ACC Distribution“ Produktų ir marketingo departamento vadovo, toks ekranas mažiau vargina akis ir patogiai leidžia dirbti kelis darbus viename ekrane tuo pačiu metu.

ACC Distribution nuotr./Dell Inspiron 5570 kompiuteris
ACC Distribution nuotr./Dell Inspiron 5570 kompiuteris

„Viena naujesnių funkcijų šiame modelyje – „Mobile Connect“. Ja naudojantis galima prijungti mobilųjį įrenginį per „Wi-fi“ ir „Bluetooth“ ir taip jį valdyti belaidžiu būdu. Kitas aktualus aspektas yra šviečianti klaviatūra, kuri ypač patinka moksleiviams”, – kalbėjo M.Miceika.

Šviečianti kuprinė, kuri suteiks saugumo

Be abejonės, vienas svarbiausių atributų, reikalingų moksleiviui – talpi, patogi ir saugumo suteikianti kuprinė, kuri šviestų iš tolo ir tamsiu paros metu vaikas būtų aiškiai matomas kitų eismo dalyvių.

Technologinių įrenginių gamintojai sukūrė išskirtinę „Port GO LED“ kuprinę, kuri padeda tapti unikaliu eismo dalyviu, kadangi mažu pulteliu galima ant kuprinės nurodyti, kuria kryptimi bus atliekamas manevras.

ACC Distribution nuotr./Port GO LED kuprinė
ACC Distribution nuotr./Port GO LED kuprinė

Šios kuprinės sistema gali atspindėti 4 kelyje praversiančius ženklus: rodyklę į kairę, rodyklę į dešinę, rodyklę tiesiai bei sustojimo-pavojaus ženklą. Be to, „Port GO LED“ kuprinė yra itin talpi – 35 l. Tuo pačiu, labai lengva, nes sveria 1 kilogramą. Be specialių saugumą užtikrinančių erdvių nešiojamiems bei planšetiniams kompiuteriams, ši inovatyvi kuprinė taip pat turi skaidrų apsauginį dangtį nuo lietaus.

Tokia kuprinė gali būti paranki ne tik moksleiviams, bet ir elektrinių paspirtukų vairuotojams, kai jie kitiems eismo dalyviams nori pranešti, kuria kryptimi darys kitą savo manevrą.

ACC Distribution nuotr./Port GO LED kuprinė
ACC Distribution nuotr./Port GO LED kuprinė

„Elektrinių paspirtukų vairuotojams labai nepatogu važiuojant ranka rodyti kitiems eismo dalyviams, į kurią pusę bus atliekamas posūkis. „Port GO LED“ kuprinės pultelis gali būti tvirtinamas ant rankenėlės, tereikia paspausti mygtuką – iš karto įsijungia lemputė ant kuprinės, rodanti norimą posūkį“, – inovatyvios kuprinės privalumus įvardino Arnas Urbanavičius iš „Port Designs“.

Vargu, ar kada nors būtume pagalvoję, kad įvairūs technologiniai įrenginiai taip pakeis mūsų kasdienį gyvenimą. Šiandieninis moksleivio paveikslas taip pat smarkiai pasikeitė. Jei anksčiau tėvams rūpėjo, kad jų vaikas turėtų kuprinę, reikiamų knygų ir rašymo priemonių, tai dabar aprūpina juos žaislais, padedančiais mokytis programavimo, inovatyviomis šviečiančiomis kuprinėmis, nešiojamais kompiuteriais ir išmaniaisiais laikrodžiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius