-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 įdomūs išmanieji prietaisai jūsų namams: nuo paveikslo-kolonėlės iki levituojančių lempų

Dabar beveik kiekvienam daiktui atsiranda išmanioji alternatyva – net automatinės pjaustyklės už jus susmulkina svogūną. Nors ir smagu naudotis naujausiomis technologijomis, kartais jos namus paverčia panašesnius į laboratoriją, nei į jaukią vietą sugrįžti po darbų. Štai keli smagūs prietaisai, kurie neapkraus, o pagyvins jūsų interjerą.
Išmanūs namai
Išmanūs namai / 123RF.com nuotr.

1. Dangaus projektorius

Vienareikšmiškai mano visų laikų favoritas – dangaus projektorius. „Google“ paieškoje per kelias sekundes galima surasti šimtus skirtingų jų rūšių. Tokio tipo projektoriai ant jūsų lubų suprojektuoja nuostabius vaizdus, kurie juda ir keičian spalvas, priklausomai nuo projektoriaus tipo.

Pasirinkus išmanesnį variantą, projektorius taip pat gali veikti kaip garso kolonėlė bei būti valdomas telefonu ar pulteliu.

Amazon/Projektoriaus apšviesti kambariai
Amazon/Projektoriaus apšviesti kambariai

Aš turiu „Kapebow“ firmos, pirktą iš „Amazon“, ir dar nei karto neturėjau nusiskundimų. Tiesa, pirmą kartą sujungiant prietaisą su telefonu kyla šiokių tokių neaiškumų, bet sekant instrukcijas ekrane viskas įveikiama.

2. Rankinis nuotraukų spausdintuvas

Nors tai nėra daugiafunkcis prietaisas, panorau įtraukti jį į šį sarašą vien dėl to, kiek patogumo jis gali suteikti. Jei neturite moderniujų momentinių fotoaparatų (iš kurių tik nofotografavus išlenda nuotrauka), arba norite pasirinkti, kurį kadrą paversti momentiniu – šis prietaisas kaip tik jums.

123RF.com nuotr./Nešiojamas nuotraukų spausdintuvas
123RF.com nuotr./Nešiojamas nuotraukų spausdintuvas

Susiejus su telefonu, galima pasirinkti norimą nuotrauką ir ją atsispausdinti polaroidinės nuotraukos stiliumi. Puiki proga papuošti savo sienas ar šaldytuvą įsimintinomis akimirkomis.

3. Spalvas keičiančios garso kolonėlės

Turbūt nepasakysiu nieko naujo, bet spalvas keičiančios garso kolonėlės yra tikrai geras būdas pagyvinti namų interjerą. Tokių kolonėlių yra begalė, bet pastaruoju metu mano akį patraukė IKEA siūlomas dizainas.

IKEA/SYMFONISK garso kolonėlė
IKEA/SYMFONISK garso kolonėlė

IKEA bendradarbiaudama su „Sonos“ sukūrė garso kolonėlę, kurią galima pasikabinti ant sienos kaip paveikslą. Negana to, galima rinktis iš įvairių keičiamų priekinių dalių, taip vaizdą pritaikant savo namų aplinkai.

4. Skaitmeninis nuotraukų rėmelis

Jei pabodo įprasti nuotraukų rėmeliai, galite išbandyti skaitmeninį. Tai tarsi mažytis televizorius, kuriame gali keistis jūsų pasirinktos nuotraukos arba vaizdo įrašai.

5. Levituojančios planetų lempos

Dar vienas smagus prietaisas apšvietimo skilčiai – skraidančios planetų lempos.

Amazon/Mėnulio lempa
Amazon/Mėnulio lempa

Viena populiariausių šiuo metu yra Mėnulio imitacija, kybanti ore. Šios lempos dažnu atveju sukuriamos pagal realius NASA pateiktus planetų modelius, gali keisti spalvas ir įdomiausia – pasirinkta planeta tiesiog kybo ore virš pagrindo. Kodėl taip yra? Viskas labai paprasta – lempa turi magnetinį pagrindą.

6. Save pasilaistantys vazonai

Kam vargintis kas dieną laistant gėles, jei tai už jus gali padaryti pats vazonas?

Goodee/Automatiškai pasilaistantis vazonas
Goodee/Automatiškai pasilaistantis vazonas

Savaiminio laistymo induose vanduo tiekiamas tiesiai prie augalų šaknų. Sodinuko apačioje esantis vandens rezervuaras reguliariai išleidžia nustatytą kiekį vandens ir vizualiai parodo prižiūrėtojams, kada laikas papildyti ištuštėjusį rezervuarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius