TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A.Armonaitė „SK Hynix“ atstovams pristatė Lietuvos lazerių kompanijas

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė vizito Pietų Korėjoje metu susitiko su pasaulyje lyderiaujančios puslaidininkių įmonės „SK Hynix“ vadovu Kwak Noh Jungu ir pristatė Lietuvos lazerių kompanijas, rašoma Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pranešime spaudai.
Susitikimas
Susitikimas / EIMIN nuotr.

Susitikime taip pat dalyvavo Lietuvos lazerių gamintojai – įmonių „Light Conversion“, „Ekspla“, „Litilit“, „QS Lasers“, „Standa“, „Altechna“, „Optoman“ ir „Akoneer“ atstovai bei Fizinių ir technologijos mokslų centro ir Lietuvos lazerių asociacijos vadovai.

„Nuosekliai siekiame stiprinti ekonominius santykius su Pietų Korėja – 2021-aisiais ten pradėjo veikti mūsų šalies ambasada, o praėjusiais metais savo darbą pradėjo Lietuvos komercijos atašė. Neabejoju, kad susitikimas su vienais didžiausių pasaulyje atminties puslaidininkių gamintojų padės Lietuvai ateityje užmegzti dar glaudesnius bendradarbiavimo ryšius, paskatins puslaidininkių lustų pramonę dar sparčiau eiti į priekį ir lygiuotis į stipriausius šios srities atstovus“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė.

Ministrė kartu su aštuonių Lietuvos lazerių sektoriaus įmonių atstovais, Fizinių ir technologijos mokslų centro ir Lietuvos lazerių asociacijos vadovais taip pat turėjo galimybę apsilankyti antros pagal dydį atminties lustų gamintojos pasaulyje „SK Hynix“ gamykloje.

„SK Hynix“ specializuojasi dinaminių laisvosios prieigos atminties lustų, būtinų didelės spartos duomenims saugoti ir prieigai prie kompiuterinių sistemų, gamyboje. Bendrovės laboratorija taip pat yra skirta moksliniams tyrimams ir plėtrai, skatina atminties lustų technologijų naujoves ir nuolat gerina lustų tankį, greitį ir energijos vartojimo efektyvumą. Praėjusiais metais įmonės pardavimai siekė 31,7 mlrd. eurų, pelnas – 4,87 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius