Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ambicingi Japonijos planai: gyvenamoji bazė ir traukiniai Mėnulyje

Naujausių technologijų dėka kosmoso turizmas įgyja naują pagreitį, tačiau Japonai yra pasiruošę padaryti perversmą kosminių kelionių pramonėje. Kioto universiteto mokslininkai kartu su „Kajima Construction“ atskleidė planus sukurti dirbtinę kosminę koloniją, kurioje kursuos traukiniai, sujungsiantys Žemę, Mėnulį ir Marsą.
Mėnulis
Mėnulis / 123RF.com nuotr.

Mokslininkai atskleidė planus sukurti kūgio formos gyvenamąją struktūrą, pavadintą „Glass“. Joje bus vandens telkinių, žaliųjų plotų ir netgi viešasis transportas, o Mėnulio ir Marso sukimosi sukeliama išcentrinė jėga bus pasitelkta dirbtinei gravitacijai sukurti.

Mėnulyje įrengta gyvenamoji vieta bus vadinama „Lunaglass“, o gyvenamoji vieta Marse – „Marsglass“. Iš Žemės reljefo ir ekosistemos bus „išgaunami“ elementai, kurie bus tiekiami į „pagrindinį biomų kompleksą“, pasakojo mokslininkai spaudos konferencijos metu, praneša „Eurasian Times“.

Kaip priemonę keliauti Mėnulyje mokslininkai pasiūlė traukinius, pavadintus „Hexatrack“.

„Hexagon Space Track System“ (liet. heksagono kosminių bėgių sistema) yra kulkos formos traukiniui skirta transporto sistema, kuri palaikys 1G (normalią Žemės gravitaciją), kad būtų galima keliauti dideliais atstumais ir sumažins ilgalaikį mažos gravitacijos poveikį, rašo „India Times“.

Kosminis traukinys važiuos standartinės vėžės bėgiais ir sujungs skirtingas bazes Mėnulyje ar Marse. Prie jo priekinio ir paskutinio vagonų bus pritvirtinti raketiniai stiprintuvai, kad būtų išvengta planetų gravitacinės traukos. Be to, raketų stiprintuvai padės pagreitėti ir sulėtėti kosmose.

Įdomu tai, kad mokslininkai planuoja, jog šie traukiniai bus tokie pat dideli kaip japoniški traukiniai. Traukinių kapsulės galimai bus naudojamos kaip priemonė atkeliauti iš Žemės į Mėnulio ar Marso stotį.

Šie traukiniai bus sudaryti iš šešiakampio formos kapsulių, vadinamų „hekskapsulėmis“.

Tikimasi, kad supaprastinta prototipinė versija bus baigta iki 2050 m. Tačiau, kaip praneša žiniasklaida, planui įgyvendinti gali prireikti šimtmečio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius