Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Analitikai: kitąmet „Microsoft“ gali tekti gelbėti kompaniją „Nokia“

Išmaniojo telefono „Nokia Lumia 900“ paklausa JAV rinkoje yra gana didelė, teigia „Nokia“ atstovai, be to, „Windows Phone“ įrenginių populiarumas ir toliau viršija visus lūkesčius. Tačiau ar to užteks, kad kompanija galėtų išsaugoti savo verslą?
„Nokia“
„Nokia“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Finansų analitikai, kurie dalyvavo naujienų agentūros „Reuters“ surengtoje apklausoje, pareiškė, kad greitu metu gali baigtis kompanijos „Nokia“ lėšos, skirtos veiklos tęstinumui.

Specialistai abejoja, kad artimiausiu metu suomių kompanija gali stabilizuoti savo finansinę padėtį. Per paskutinius penkis ketvirčius „Nokia“ išleido 2,1 mlrd. eurų daugiau, nei uždirbo. Analitikų teigimu, būsimų trijų ketvirčių laikotarpiu kompanijos nuostoliai sieks dar 2 mlrd. eurų. Taigi 2013 metais „Nokia“ iššvaistys savo rezervą, kuris sudaro 4,9 mlrd. eurų.

Specialistai mano, kad net jei „Lumia 900“ pardavimai išliks tame pačiame lygmenyje, koks jis yra dabar, to neužteks, kad būtų pagerinta „Nokia“ finansinė padėtis.

„Lumia“ kompanijai „Nokia“ buvo bandymas pasivyti praleistą momentą, tačiau to yra per mažai ir tai daryti per vėlu“, – pareiškė kompanijos „Aviva Investors“ kreditų strategė Nancy Utterback.

Jei „Nokia“ ir toliau patirs nuostolius, vieninteliu išsigelbėjimo ratu jai gali tapti korporacija „Microsoft“. Analitikų teigimu, programinės įrangos gigantas suinteresuotas „Windows Phone“ rinkos plėtra, todėl darys viską, kad išgelbėtų suomių kompaniją, jei ši nesugebės savarankiškai sutvarkyti savo finansinės padėties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius