-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Apple“ gali atsisakyti SIM kortelių anksčiau, nei manyta

„Apple“ po truputį mažina angas savo išmaniuosiuose telefonuose. Kitais metais pasirodysiantis „iPhone 14“ gali netekti dar vienos.
„iPhone 13“
„iPhone 13“ / 123RF.com nuotr.

Kol kas gandų lygmenyje kalbama, kad „Apple“ nurodė mobiliojo ryšio paslaugų tiekėjams JAV pasiruošti naujojo „iPhone 14“ pasirodymui. Jis greičiausiai jau nebeturės įprasto „nano SIM“ lizdo. Tai nėra visiška naujiena – yra telefonų, kurie naudoja elektroninę „eSIM“. Tačiau „iPhone 14“ gali visiškai palaidoti SIM korteles bent jau „Apple“ gamoje – fizinės kortelės lizdo tiesiog nebeliks.

Tiesa, šis pokytis, kuris tikrai bus pristatytas kaip didelė inovacija, tikriausiai nesulauks žymaus pasipriešinimo. Tai tikrai nesukels tiek juoko, kiek atminties kortelės lizdo, 3,5 mm lizdo ir standartinio įkroviklio atsisakymas. SIM kortelės baigia savo naudingą gyvavimo laiką ir „eSIM“ neturi didelių trūkumų. Naujausi „iPhone“ SIM kortelės lizdo gali neturėti jau 2022-ųjų rugsėjį.

Tik kodėl verta atsisakyti greitai įdiegiamų SIM kortelių? Buvęs „Apple“ dizaineris Jony Ive'as kadaise kalbėjo apie kompanijos viziją – „iPhone“ kada nors primins stiklo gabalą. Jokių fizinių mygtukų, jokių lizdų ar angų. Tiesiog stiklinė plytelė naudotojo rankoje. Dar sudėtingesnis ir brangesnis taisymas? Galbūt, bet dar geresnė apsauga nuo vandens ir, svarbiausia, pigesnė gamyba. Taisymas „Apple“ apskritai neatrodo didelė problema (pasidomėkite, kiek kainuoja lengviausiai sudaužomų „iPhone 13“ detalių keitimas), bet aplinkai tai kenkia. Kadangi tai darys „Apple“, kiti gamintojai netruks bėgti iš paskos.

Beje, „iPhone 14“, kaip kalba gandai, greičiausiai turės 48 MP kamerą su periskopiniu mechanizmu. Vėlgi, tai nėra unikalus išradimas, bet su „Apple“ programine įranga tai turėtų leisti pasiekti įspūdingos kokybės nuotraukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius