-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apple“ išleido „iOS 17“ operacinę sistemą: svarbiausi pakeitimai

Technologijų milžinė šią savaitę išleido „iOS 17“ operacinės sistemos atnaujinimą, kurį „Apple“ produktų naudotojai jau gali įsidiegti. Štai kokių pokyčių atsirado.
„iOs 17“ operacinė sistema
„iOs 17“ operacinė sistema

„iPhone“ naudotojai nuo pirmadienio gali atsinaujinti operacinę sistemą, spustelėję telefono nustatymų programos skiltį „Programinės įrangos atnaujinimas“.

Galimybė atsinaujinti prieinama „iPhone XS“ ir visuose vėliau sekusiuose telefonų modeliuose, taip pat 2017 m. išleistuose „iPad Pro 10,5in“ arba 2018 m. „iPad“ (6 kartos) ir naujesniuose planšetinių kompiuterių modeliuose.

Visuose 2018 m. 4 serijos ar naujesniuose „Apple Watch“ laikrodžiuose galima įsidiegti „watchOS 10“.

Štai kokios naujovės atsirado kartu su atnaujinimu.

Tiesioginio balso pašto funkcija

Viena iš skambiausių naujienų – tiesioginio balso pašto (angl. „Live Voicemail) funkcija. Kaip rašo CNN, ji realiuoju laiku perrašys skambinančiojo žinutę, todėl „iPhone“ naudotojai galės nuspręsti, ar ignoruoti skambutį, ar jį priimti, kol asmuo vis dar kalba.

Nežinomi numeriai pateks tiesiai į „Live Voicemail“, jei bus įjungtas nustatymas „Silence Unknown Callers“ (liet. „nutildyti nežinomus skambintojus“).

Be to, nuo šiol „FaceTime“ vartotojams bus suteikta galimybė palikti vaizdo žinutes, jei kas nors neatsiliepia į vaizdo skambutį.

Su „iOS17“ „Facetime“ skambučiai taip pat taps išraiškingesni, nes atsiras įvairių reakcijų – širdelių, balionų, fejerverkų ir kitų efektų, kuriuos bus galima aktyvuoti paprastais gestais.

Nebereikės sakyti „Hey, Siri“

Kita naujiena – norint aktyvuoti „Apple“ balso asistentą „Siri“, nebereikės sakyti „Hey, Siri ir užteks pasakyti tik „Siri“.

Pašalinus žodį „Hey“ siekiama sukurti natūralesnį asistento aktyvavimo būdą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Naujų „Apple“ produktų pristatymas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Naujų „Apple“ produktų pristatymas

Pavyzdžiui, užuot paklausus: „Hey, Siri, kokio ūgio yra Shaquille O'Neal?“ ir „Hey, Siri, kiek metų yra Shaquille'ui O'Neal'ui?“, užteks tiesiog pasakyti: „Siri, kokio ūgio yra Shaquille'ui O'Neal'ui?“ ir „Kiek jam metų?“

„NameDrop“ leis lengviau dalytis kontaktine informacija

Naujoji „iOS17“ funkcija „NameDrop“ leis lengviau nei bet kada keistis kontaktiniais duomenimis su artimaisiais ar draugais.

Tam, kad galėtų pasidalinti kontaktais, „iPhone“ naudotojams užteks laikyti įrenginius netoli vienas nuo kito, kaip darytų naudojant „AirDrop“.

Shutterstock nuotr./„Apple“
Shutterstock nuotr./„Apple“

Patobulintas automatinis žodžių taisymas

Su „iOS 17“ atsiras ir automatinis sakinio lygmens taisymas, kuris leis ištaisyti daugiau gramatinių klaidų tipų.

„iPhone“ naudotojai dabar taip pat gaus nuspėjamojo teksto rekomendacijas eilutėje, kai rašys tekstą, todėl pridėti ištisus žodžius ar užbaigti sakinius bus taip pat paprasta kaip bakstelėti tarpo klavišą.

Naujas budėjimo režimas

„iOS 17“ atsirado ir „StandBy“ – viso ekrano režimo funkcija.

Pavyzdžiui, kai „iPhone“ įkraunamas ant naktinio stalelio ar darbo stalo, ji leis pritaikyti telefono ekraną taip, kad jame būtų rodomas laikrodis, mėgstamos nuotraukos ar dažniausiai naudojami valdikliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius