-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Apple“ nori prisiteisti iš „Samsung“ 2,5 mlrd. JAV dolerių

Kompanija „Apple“ įvardino sumą, kurią ji norėtų gauti iš „Samsung“ dėl patentų, susijusių su mobilių įrenginių dizainu, pažeidimo, praneša naujienų agentūra „Reuters“.
Parduotuvės atidarymo akimirka
„Apple“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Apple“ tvirtinimu, „Samsung“ išmaniuosiuose telefonuose ir planšetiniuose kompiuteriuose neva nukopijuoti „iPhone“ ir „iPad“ išorės elementai. Būtent viso to dėka, kompanijos iš Kupertino teigimu, Pietų Korėjos gamintojui ir pavyko tapti pasauliniu išmaniųjų telefonų lyderiu. „Samsung“ pretenzijas neigia, teigdama, jog kuria „unikalius produktus, siekiant geresnės konkurencijos“.

Vienai ar kitaip, „Apple“ savo nuostolį vertina 2,525 mlrd. JAv dolerių. Iš jų 2 mlrd. – tai kompensacija už „Samsung“ „neteisėtą praturtėjimą“, o dar 500 mln. – už negautą pelną. Likusi 25 mln. suma, „Apple“ teigimu, turėtų tapti licencinėmis išmokomis. Tvirtinama, jog kompanija „Samsung“ privalo kompensuoti „solidžią materialinę žalą“, kadangi „nusprendė konkuruoti, kopijuodama „Apple“.

Savo ruožtu, „Samsung“ atsako, jog konkurentas „bando uždusinti konkurenciją ir apriboti vartotojų pasirinkimą, bandant išsaugoti savo istoriškai perteklinį pelną“. Tuo tarpu pati „Apple“ kaltinama pažeidus eilę „Samsung“ patentų, be kurių kompanija „nebūtų galėjusi tapti sėkmingu mobilios telekomunikacijų rinkos dalyviu“. Ką viena apie kitą iš kompanijų mano šiais klausimais, papildomai galės išsakyti liepos 30 d. įvyksiančiame San Chosė (Kalifornija, JAV) teismo posėdyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius