-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apple“ pristatė naujus produktus: stebina virtualios realybės akiniai ir „MacBook Air“

Pirmadienio naktį pasaulinės konferencijos metu „Apple“ pristatė ambicingiausią ir rizikingiausią naują techninės įrangos produktą per pastaruosius metus – mišrios realybės akinių ir ausinių hibridą „Apple Vision Pro“. Renginio metu taip pat pristatytos naujausios įrenginių funkcijos bei patobulinimai, praneša CNN.
„Vision Pro“ virtualios realybės akiniai
„Vision Pro“ virtualios realybės akiniai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Apple“ generalinis direktorius Timas Cookas teigė, kad „Vision Pro“, kuri sujungia virtualiąją ir papildytąją realybę, yra „revoliucinis produktas“, galintis pakeisti naudotojų bendravimą su technologijomis, vienas su kitu ir juos supančiu pasauliu.

Šis labai lauktas pranešimas buvo paskelbtas per „Apple“ pasaulinę konferenciją. Jos metu taip pat pristatytas ilgas naujų funkcijų sąrašas ir kai kurių plačiausiai naudojamų produktų atnaujinimai.

Virtuali realybė

Naujosios „Apple Vision Pro“ ausinės atrodo kaip slidinėjimo akiniai ir leidžia žmonėms „uždėti“ virtualius vaizdus ant realaus pasaulio vaizdo įrašų.

T.Cookas jau ne vienus metus kalba apie papildytosios realybės potencialą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Vision Pro“ virtualios realybės akiniai
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Vision Pro“ virtualios realybės akiniai

Pasak „Apple“, užsidėjęs prietaisą naudotojas galės matyti tiesiai priešais save projektuojamas programėles. Renginyje „Apple“ pademonstravo daugybę unikalių patirčių su šiuo produktu, įskaitant programėles, skirtas medicinai, produktyvumui ir pramogoms.

Prie „Apple“ renginio prisijungė ir „Disney“ generalinis direktorius Bobas Igeris, kuris aptarė, kaip „Disney“ kurs turinį naujosioms „Vision Pro“ ausinėms.

Tačiau gaminys susiduria su keliais iššūkiais: „Apple“ neria į nepatikrintą rinką, kurioje yra daug kitų technologijų bendrovių, bandžiusių ir iš esmės nesugebėjusių pritraukti susidomėjimo į savo prietaisus.

Be to, „Apple“ už įrenginį prašo 3499 JAV dolerių – daugiau, nei buvo kalbama.

„Apple“ daugiau dėmesio skiria VR nei dirbtiniam intelektui

Nors daug dėmesio renginyje, kaip galima nuspėti, buvo skirta VR, „Apple“ mažai kalbėjo apie tai, kaip neatsilieka nuo dabartinės Silicio slėnio manijos – dirbtinio intelekto.

Pastaraisiais mėnesiais dauguma „Apple“ didžiųjų technologijų konkurentų, sulaukę „ChatGPT“ sėkmės, išdėstė ambicingus planus, kaip į savo produktus įtraukti generatyvinį dirbtinį intelektą.

Tačiau „Apple“ apie dirbtinį intelektą kalbėjo subtiliau.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Timas Cookas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Timas Cookas

Pavyzdžiui, „Apple“ paskelbė apie automatinio žinučių taisymo atnaujinimą, kuriame naudojamas mašininis mokymasis ir kalbos modelis, kad būtų užtikrintas didesnis tikslumas ir net „sakinio lygmens automatinis taisymas“. Be to, „Apple“ išplės savo nuspėjamojo teksto gebėjimus.

„Kalbant apie greitesnį rašymą, nuspėjamasis tekstas jau dabar padeda greitai pabaigti pridėti ar pakeisti žodį“, – renginyje sakė „Apple“ programinės įrangos inžinerijos vyresnysis viceprezidentas Craigas Federighi, – „O dabar gausite nuspėjamąsias eilutes, kai rašysite tekstą“.

„MacBook Air“

Pirmasis pirmadienį pristatytas techninės įrangos gaminys – 15 colių „MacBook Air“ su „Apple“ pagal užsakymą sukurtu M2 procesoriumi.

„Apple“ teigė, kad naujasis „MacBook Air“ yra ploniausias pasaulyje nešiojamasis kompiuteris – vos 11,5 mm. Be to, jis sveria vos 3,3 kg.

Naujajame „MacBook Air“ žadama 18 val. baterijos veikimo trukmė, gerokai spartesnis veikimas nei „Intel“ valdomuose „MacBook Air“ ir šešių garsiakalbių garso sistema.

Jo kaina prasideda nuo 1299 JAV dolerių. Tuo tarpu senesnis 13 colių „MacBook Air“ su M2 dabar kainuoja 999 USD.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./MacBook Air
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./MacBook Air

Be naujausio „MacBook Air“, „Apple“ taip pat pristatė M2 Max ir M2 Ultra lustus kaip „Mac Studio“ atnaujinimus. Kūrėjai gali kurti naujas programas milžinišku greičiu, nes jų našumas yra iki 25 kartų didesnis nei „M1 Max“.

Naujos „FaceTime“, „Messages“ ir kitos funkcijos

„Apple“ taip pat pristatė daugybę naujų atnaujinimų, kurie vėliau šiais metais bus įdiegti į „iOS 17“.

Nuo šiol „iOS 17“ gaus kontaktų korteles, leidžiančias „iPhone“ naudotojams sukurti individualų vaizdą, kuris bus rodomas kam nors skambinant arba priimant jų skambutį. „iPhone“ naudotojai galės suasmeninti savo kontaktų kortelės „plakatą“ su pasirinkta nuotrauka, taip pat tekstu.

Nauja funkcija „Live Voicemail“ realiuoju laiku transkribuoja skambinančiojo žinutę, todėl naudotojai gali nuspręsti, ar ją ignoruoti, ar priimti skambutį. Būsima registracijos funkcija leidžia lengviau informuoti draugus ir šeimos narius apie savo saugumą. O įrankis „NameDrop“ leidžia naudotojams dalytis savo kontaktiniais duomenimis laikant du „iPhone“ arti vienas kito.

„Apple“ atnaujina laikrodį, „iPad“ ir „AirPods“

Bendrovė taip pat išleido „iPad“, „Watch“ ir „AirPods“ programinės įrangos atnaujinimus.

Į „iPad“ bus įdiegtos kai kurios „iPhone“ pamėgtos esamos užrakinto ekrano funkcijos, įskaitant galimybę personalizuoti ekrano užsklandas, taip pat nauji interaktyvūs valdikliai, skirti iš karto gauti daugiau informacijos ir atlikti greitus veiksmus.

„Apple Watch“ laikrodžiai
„Apple Watch“ laikrodžiai

Laikrodis „Apple Watch“ rodys atitinkamus valdiklius – nuo vaistų registracijos ir kalendorių iki miego duomenų peržiūros.

Be to, bendrovė belaidėms „AirPods“ ausinėms suteikia naujų „prisitaikančiojo garso“ funkcijų. Atnaujinimas skirtas sumažinti blaškančius garsus, kai keičiasi aplinka, taip pat išmokti klausytojo pageidavimų, kad „AirPods“ galėtų keisti garsą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius