-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 12 /22:26

„Apple“ pristatė naujienas: atsirado 11 metų nematytas pokytis dėl „iPhone“ telefonų

Antradienio pavakarę Lietuvos laiku JAV technologijų milžinė „Apple“ pristatė ilgai lauktas savo produktų naujienas. Vartotojams pasiūlytas ne tik naujausio modelio „iPhone 15“ išmanusis telefonas, bet ir daugiau naujovių.
Naujų „Apple“ produktų pristatymas
Naujų „Apple“ produktų pristatymas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Apple“ produktų mylėtojai kasmet su nekantrumu laukia rudens, nes būtent šiuo metu technologijų kompanija pristato tai, ką naujo sukūrė.

Ne išimtis ir šie metai – iš Kalifornijos valstijoje įsikūrusios pagrindinės „Apple“ būstinės 10 val. vietos laiku (Lietuvos – 20 val.) prasidėjo transliacija, kurioje pristatytos svarbiausios naujovės.

VIDEO: „Apple“ pristato naujienas: kaip atrodys naujasis „iPhone15“

Šįmet „Apple“ ant kortos pastatyta daug – įmonė siekia išbristi iš pardavimų nuosmukio ir tikisi, kad svarbūs aukščiausios klasės „iPhone“ telefonų pakeitimai paskatins žmones juos įsigyti.

Kaip rašo CNN, praėjusį mėnesį „Apple“ pardavimai mažėjo trečią ketvirtį iš eilės. Pajamos iš „iPhone“ per ketvirtį siekė 39,7 mlrd. dolerių, t. y. maždaug 2 proc. mažiau nei per metus.

Bendrovė taip pat susiduria su problemomis Kinijoje, kur vyriausybės darbuotojams vis dažniau draudžiama naudotis „Apple“ prietaisais, o vartotojai ten gali būti nusiteikę prieš JAV technologijas.

Pradėdamas renginį „Apple“ generalinis direktorius Timas Cookas sakė, kad didžiausi pokyčiai šįmet yra susiję su „iPhone“ telefonais ir „Apple Watch“ laikrodžiu.

„Apple Watch“: norint atsiliepti į skambutį užteks spustelėti pirštą

Pirmiausia pristatytas naujasis „Apple Watch 9“ laikrodis.

Tam, kad atsilieptų į skambutį per naująjį „Apple Watch 9“, žmogui pakaks du kartus rodomuoju pirštu spustelėti nykštį, tiesiogiai neliečiant ekrano. Tokio pat judesio užteks ir norint užbaigti pokalbį.

Laikrodyje „Apple Watch 9“ taip pat įdiegta nauja tikslesnė „iPhone“ suradimo funkcija. Vietoje to, kad skambintų į įrenginį, naujasis laikrodis galės nurodyti tikslią vietą, kur palikote „iPhone“ – pavyzdžiui, nurodyti, kad jis yra kišenėje.

„Apple Watch“ taip pat turi naują S9 lustą, kurį įmonė vadina „galingiausiu iki šiol“ laikrodyje naudotu procesoriumi. Tai pirmas toks atnaujinimas per kelerius metus.

Kompanija nurodė, kad „Apple Watch 9“ yra pirmasis klimatui neutralus jos produktas. Pranešta, kad įmonė daugiau nenaudos odos jokiems savo gaminiams ir vietoje to laikrodžių juostelėms pasitelks tekstilę.

Tačiau tai dar ne viskas. Vartotojams taip pat pristatytas naujasis aukštos klasės laikrodis „Apple Watch Ultra 2“.

Jis taip pat išsiskiria naujuoju S9 lustu bei 72 valandas atsilaikančia baterija.

Prietaisas taip pat turi naują tik „Ultra 2“ skirtą laikrodžio ciferblatą, pavadintą „Modular Ultra“.

T.Cookas pavadino šį įrenginį techniškai pažangiausiu „Apple“ laikrodžiu.

Bendrovė pranešė, kad „Apple Watch Ultra 2“JAV kainuos 799 JAV dolerius (744 eurus), „Apple Watch 9“ – 399 JAV dolerius (371 eurą).

„iPhone 15“: pokyčiai dėl krovimo jungties

„Apple“ pristatė ir ilgai lauktus naujausio modelio „iPhone 15“ išmaniuosius telefonus. Juose vartotojai ras vadinamąją dinaminę salą (angl. Dynamic Island), anksčiau ši funkcija buvo prieinama tik „iPhone 14“ modeliuose.

Į „iPhone 15“ telefonus įtrauktas atnaujintas vaizdo stabilizavimo įrankis fotografuojant ir filmuojant bei kitos funkcijos, kurios leis išgauti sodresnes nuotraukų spalvas ir geresnę kokybę net ir esant silpnam apšvietimui.

Naujasis „iPhone“ taip pat turi antros kartos plačiajuostę mikroschemą, kuri leidžia įrenginiui prisijungti prie kitų įrenginių, esančių iki trijų kartų toliau nei leidžiama dabar.

Ši mikroschema atvers naują būdą vartotojams naudoti „iPhone 15“ tiksliąją paiešką.

„iPhone 15“ yra 5 spalvų (baltos, juodos, rožinės, žalios ir geltonos).

„Apple“ taip pat pakeitė telefonų krovimo jungtį, o tai vadinama didžiausiu „iPhone“ pokyčiu per pastaruosius 11 metų. Visgi šį žingsnį įmonė žengs ne savo noru, o paklusdama naujoms Europos Parlamento patvirtintoms taisyklėms.

Naujausio modelio „iPhone 15“ telefonuose „Lightning“ krovimo jungtį pakeitė USB-C jungtis. Iš esmės tai reiškia, kad jei turite, pavyzdžiui, „Samsung“ telefoną, lengviau galėsite pereiti prie „iPhone“ ir atvirkščiai.

Šis pokytis buvo įvestas praėjus mažiau nei metams nuo tada, kai Europos Parlamentas nubalsavo už teisės aktą, kuriuo reikalaujama, kad iki 2024 m. išmanieji telefonai, planšetiniai kompiuteriai, skaitmeniniai fotoaparatai, nešiojamieji garsiakalbiai ir kiti maži prietaisai palaikytų USB-C įkrovimo funkciją.

Pranešta, kad „iPhone 15“ JAV kainuos 799 dolerius (744 eurus). „iPhone 15 Plus“ kainuos 899 dolerius (838 eurus).

Antros kartos „Airpods Pro“ ausinės taip pat bus atnaujintos ir pritaikytos USB-C jungčiai.

Naujuosiuose „iPhone 15“ telefonuose taip pat bus įdiegta galimybė skambinti pagalbos tarnyboms per palydovą. Tai reiškia, kad mobiliojo ryšio paslaugų neturintys naudotojai, kuriems kelyje prireiks pagalbos, galės ją gauti. Paslauga dvejus metus „iPhone 15“ naudotojams bus nemokama.

Tuo metu aukščiausios klasės naujausių „iPhone 15 Pro“ flagmanų korpusai, kaip pranešė „Apple“, yra pagaminti iš titano, o ne aliuminio, kaip yra dabar.

„iPhone 15 Pro“ modeliai bus trijų spalvų – juodos, mėlynos ir sidabrinės.

Garso nutildymo mygtukas „iPhone 15 Pro“ modeliuose keičiamas „veiksmo“ mygtuku. Jį paspaudę vartotojai vis dar gali įjungti telefone begarsį režimą, tačiau taip pat gali pasirinkti vieną iš daugybės skirtingų veiksmų, pavyzdžiui, pradėti garso įrašą.

Į „iPhone 15 Pro“ įdiegta daugybė naujų kameros sistemos atnaujinimų, įskaitant pažangesnę 48 megapikselių pagrindinę kamerą.

Naujųjų „iPhone 15 Pro“ fotoaparatai galės fotografuoti itin didelės raiškos režimu, o su 24 milimetrų židinio nuotoliu bus galima išgauti itin detalias nuotraukas net ir esant prastam apšvietimui.

Į „iPhone 15 Pro Max“ taip pat bus įtraukta 120 mm židinio nuotolio kamera. Vartotojai taip pat galės prijungti savo „iPhone 15 Pro“ tiesiogiai prie „Mac“ kompiuterių.

Pranešta, kad „iPhone 15 Pro“ JAV kainuos 999 dolerius (930 eurų), o „iPhone Pro Max“ – 1199 dolerius (1117 eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius