Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

„Apple“ programėlių parduotuvėje „App Store“ – užkrėstos aplikacijos

„Apple“ teigia, kad jau ėmėsi veiksmų, kad pašalintų kenksmingą kodą, įterptą į „iPhone“ ir „iPad“ Kinijoje naudojamas programėles. Manoma, kad tai buvo pirma tokio plataus masto ataka prieš „App Store“, skelbia BBC.
išmanusis telefonas „iPhone 6“
išmanusis telefonas „iPhone 6“ / Scanpix nuotr.

Programišiai sukūrė suklastotą „Apple“ programinės įrangos versiją „iOS“ aplikacijų kūrimui, o aplikacijų kūrėjai ją atsisiuntė.

Be to, programišiai įsirašiusiems aplikacijas gali siųsti klaidingus pranešimus ir slapčia iš jų išgauti slaptažodžius ar kitą svarbią informaciją.

Programėlės, kurios sukurtos naudojant kenkėjišką programinę įrangą, gali slapčia rinkti duomenis apie vartotojus ir juos perduoti programišių valdomiems serveriams.

Be to, programišiai įsirašiusiems aplikacijas gali siųsti klaidingus pranešimus ir slapčia iš jų išgauti slaptažodžius ar kitą svarbią informaciją.

Tarp užkrėstų aplikacijų yra ir populiari „WeChat“, muzikos siuntimosi programėlė ir į „Uber“ panaši taksi iškvietimo aplikacija. Kai kurios aplikacijos gali būti pasiektos ir už Kinijos ribų.

„Apple“ pranešė, kad aplikacijos buvo sukurtos naudojant suklastotą programinę įrangą „XcodeGhost“ ir buvo išimtos iš „App Store“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius