-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atrakcionuose kai kurie naujieji „iPhone“ modeliai pradeda skambinti skubios pagalbos numeriais

Važiuojant amerikietiškais kalneliais iš naujųjų „iPhone“ imama automatiškai skambinti skubios pagalbos telefonais, praneša BBC.
Vienas iš geriausių pramogų parkų pasaulyje „Six Flags“
Vienas iš geriausių pramogų parkų pasaulyje „Six Flags“ / 123rf.com nuotr.

Pasak „Wall Street Journal“, viename JAV atrakcionų parke krentantys atrakcionai suaktyvino telefonų avarijų aptikimo sistemą. Ši funkcija buvo įdiegta naujajame „iPhone 14“ ir laikrodžiuose „Apple Watch Series 8“, „Ultra“ ir „SE“ su naujausia operacine sistema.

„Apple“ teigė, kad ši technologija skirta užtikrinti „ramybę“ ir laikui bėgant bus toliau tobulinama.

Nors tai nauja „iPhone“ funkcija, avarijų aptikimo sistema neseniai pademonstravo savo naudingumą įspėdama pagalbos tarnybas apie mirtiną avariją Nebraskoje.

„Wall Street Journal“ buvo pateikti šešių skambučių į vietos pagalbos tarnybas iš „iPhone“ telefonų įrašai, kai išmaniųjų telefonų savininkai smagiai laiką leido atrakcionų parke.

Vieno iš skambučių įraše girdima automatinė žinutė iš „iPhone“ telefono: „Šio “iPhone„ savininkas pateko į sunkią avariją ir neatsiliepia telefonu“. Fone girdimas atrakcionų parko garsas.

Keli vairuotojai taip pat pranešė apie atvejus, kai avarijos aptikimo sistema suveikė dėl to, kad jų automobiliui važiuojant nukrito telefonai.

Klaidingi perspėjimai gali gaišti pagalbos tarnybų laiką ir kelti nerimą artimiesiems.

„Dollywood“ pramogų parkas jau ėmėsi veiksmų informuojant keleivius apie klaidingų perspėjimų pavojų. Prie įėjimų į du intensyviausius parko kalnelius pastatyti ženklai įspėja, kad į kalnelius negalima imti „Apple“ laikrodžių ir kitų panašių prietaisų, nes jie gali įjungti susidūrimo aptikimo funkciją ir sukelti nenumatytą pagalbos skambutį.

Sunkūs susidūrimai

Pasak „Apple“, sistema skirta aptikti sunkius automobilių susidūrimus, pavyzdžiui, priekinio, šoninio ir galinio smūgio, taip pat apvirtimus.

Apple/Ekrano nuotr./iPhone 14 Pro
Apple/Ekrano nuotr./iPhone 14 Pro

Telefonas avarijai aptikti naudoja keletą jutiklių, įskaitant garsą, oro slėgio pokyčius dėl išsiskleidusių oro pagalvių, judesio jutiklius ir GPS.

Aptikus avariją, naudotojams suteikiama galimybė paskambinti pagalbos tarnyboms arba atšaukti įspėjimą.

Tačiau jei po 20 sekundžių naudotojas nereaguoja, telefonas automatiškai paskambina pagalbos tarnyboms ir nurodo įvykio vietą. Jis taip pat išsiunčia pranešimą naudotojo skubios pagalbos kontaktams, jei naudotojas juos turi.

Vartotojai, susirūpinę, kad per adrenalino kupiną kelionę jų telefonas gali sukelti klaidingą perspėjimą, gali išjungti šią funkciją arba įjungti lėktuvo režimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius