Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Atrastas naujas didelės rizikos vaikų vėžio subtipas

Mokslininkai atrado naują didelės rizikos vaikų kepenų vėžio subtipą.
Vaiką apžiūri gydytojas
Vaiką apžiūri gydytojas / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Vaikai Vėžys

Iki šiol visi vaikų kepenų vėžio atvejai buvo priskiriami dažnesniam hepatocelulinės karcinomos (HCC) tipui arba retesniam kepenų ląstelių navikui, vadinamam hepatoblastoma (HB), teigia Bayloro medicinos koledžo (JAV) mokslininkai.

HB ir HCC rezultatai ir gydymo galimybės labai skiriasi, o daugumos HB atvejų gydymo rezultatai yra palankūs po chemoterapijos ir rezekcijos derinio.

Nors vaikų vėžio atvejų klasifikavimas gali pagerinti terapijos parinkimą ir pacientų gydymo rezultatus, tyrėjai teigia, kad tai gali būti ypač sudėtinga, jei navikas turi mišrių HB ir HCC požymių.

Naujajame vieno centro tyrime, neseniai paskelbtame žurnale „Journal of Hepatology“, mokslininkai, naudodami molekulinės analizės metodus, įvertino pacientų navikų profilius, įskaitant jų genetinę sudėtį ir genų aktyvumą, ir nustatė atvejų, kurie nepatenka į hepatoblastomos (HB) ar hepatocelulinės karcinomos (HCC) klasifikacijas, praneša „Independent“.

Jie nustatė, kad šie navikai pasižymi ir HB, ir HCC būdingomis savybėmis, todėl dabar juos suklasifikavo kaip hepatoblastomas su hepatocelulinės karcinomos požymiais (HBC).

Pasak tyrėjų, HBC paprastai būna atsparesni standartinei chemoterapijai, be to, jų rezultatai būna prasti, jei jie negydomi agresyvesniais chirurginiais metodais, įskaitant transplantaciją.

Tyrime mokslininkai siūlo naują HBC stratifikavimo metodą, kuris gali padėti sukurti specializuotą gydymą.

„Mūsų išvados pabrėžia molekulinių tyrimų svarbą siekiant tiksliai klasifikuoti šiuos navikus, kad būtų galima optimizuoti gydymo rekomendacijas pirminės diagnozės nustatymo metu“, – teigė straipsnio autorė Dolores Lopez-Terrada.

Tyrėjų teigimu, šios išvados pabrėžia molekulinių tyrimų ir ankstyvosios terapinės intervencijos svarbą diagnozuojant ir gydant agresyvaus nenormalaus audinio augimo atvejus vaikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius