-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsinaujinus „iOS 17“, vartotojai ėmė skųstis greičiau išsikraunančia baterija: štai ką reikia žinoti

Praėjus kelioms dienoms po naujųjų „iPhone 15“ flagmanų pristatymo, „Apple“ pranešė ir apie atsinaujinusią „iOS 17“. Visgi atrodo, kad operacinės sistemos atnaujinimais vartotojai nėra pernelyg sužavėti – jų teigimu, telefono baterija dabar greičiau išsikrauna. Ekspertai patarė, ką tokiu atveju reikia padaryti.
Operacinė sistema „iOS 17“
Operacinė sistema „iOS 17“ / Shutterstock nuotr.

„iPhone“ gerbėjai socialiniame tinkle „X“ (anksčiau „Twitter“) skundėsi, kad įsidiegus ilgai lauktą „iOS 17“ versiją itin greitai išsikrauna telefono baterija, rašo „New York Post“.

„iOS 17“ yra baterijos žudikas. Jau negaliu sulaukti „iOS 17.0.1“, – pareiškė vienas nepatenkintas vartotojas.

Kitas antrino, kad „atsinaujinus operacinei sistemai baterija išsikrauna beprotiškai greitai“.

Visgi aiškėja, kad tai nėra neįprasta.

„iOs 17“ operacinė sistema
„iOs 17“ operacinė sistema

2021 m., kai buvo išleista „iOS 15“, „iPhone“ gerbėjai, atnaujinę savo išmaniuosius telefonus, minėjo trumpą baterijos veikimo trukmę. Tas pats nutiko ir su „iOS 16“.

Kaip rašo technologijų naujienų portalas cnet.com, atnaujinimo diegimas ne tik apkrauna telefono akumuliatorių, bet ir gali užtrukti „valandų valandas ar net dienas“, kol bus baigtos jo metu pradėtos užduotys.

cnet.com ekspertai rekomenduoja naudoti telefoną kaip įprastai. Pasak jų, praėjus kelioms dienoms šie nesklandumai turėtų išnykti.

Pirmadienį debiutavusioje „iOS 17“ įdiegtos tokios naujos funkcijos kaip skambučių kontaktų kortelių personalizavimas, tiesioginės balso pašto transkripcijos, „FaceTime“ vaizdo balso pranešimai ir „NameDrop“, kuris leis tarpusavyje greičiau dalintis kontaktais.

Tiesa, ekspertai įspėja, kad įsidiegus naujausią programinės įrangos versiją, senesni „iPhone“ telefonai gali tapti lėti, o kai kurios „iOS 17“ funkcijos tam tikruose įrenginiuose gali būti net neprieinamos.

123RF.com nuotr./„Apple“
123RF.com nuotr./„Apple“

„Senesnis „iPhone“ modelis, pavyzdžiui, „iPhone XS“ arba „iPhone 11 Pro“, gali sunkiai susidoroti su „iOS 17“ reikalavimais dėl mažos operatyvinės atminties (RAM) arba senesnio mikroschemų rinkinio“, – teigia ekspertai.

Kai kurios naujos operacinės sistemos funkcijos taip pat nėra palaikomos visų modelių įrenginiuose.

Pavyzdžiui, naujas reakcijas „FaceTime“ pokalbiuose ir automatinį taisymą galės naudoti „iPhone 12“ ir vėlesnių modelių telefonų savininkai, „FaceTime“ per „Apple TV“ bus prieinama XS/XR ir vėlesniuose modeliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius